Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Висновки.rtf
Скачиваний:
20
Добавлен:
20.05.2015
Размер:
454.76 Кб
Скачать

Висновок:

В цілому використання інформаційних технологій при викладанні української мови за професійним спрямуванням підвищує рівень загальної та професійної культури, полегшує процеси пояснення та  контролю, налагоджує та розвиває  співпрацю зі студентами, вдосконалює рівень володіння комп’ютерною технікою, сприяє самореалізації і самоствердженню майбутніх спеціалістів.

Кожен із застосовуваних інформаційних компонентів має власні виражальні засоби та дидактичні можливості, що спрямовані на забезпечення оптимізації процесу навчання.

У сучасному життi, не вiдстаючи вiд темпу технiчного прогресу,вiдбуваються i культурнi, i морально-етичнi змiни у суспiльствi.Одночасно з цим змiнюється i наша мова . Проте яких би змiн не зазнавало суспiльство чи наука, є деякi аспекти життя, що не повиннi зникати чи видозмiнюватись. На мою думку, до таких речей слiд вiднести i культуру мовлення. Ще з прадавнiх часiв умiння правильно говорити вважалося невiд'ємною частиною виховання. У перших навчальних закладах Давньоï Грецiï ораторське мистецтво вважали однiєю з семи головних наук. Чи можна сказати, що зараз у нашому суспiльствi, як i у Давнiй Грецiï, культура мовлення знаходиться на належному рiвнi?

Література:

1. Даниленко В.П. Лингвистическое изучение терминологии и культуры речи // Актуальные проблемы культуры речи. - М., 1971. - С.28-32.

2. Кияк Т.Р. Лингвистические аспекты терминоведения: Учебное пособие - К.: УМКВО, 1989. - 103 с.

3. Кучерук О. Уміння - передусім. Компетентнісний підхід до формування національно-мовної особистості. // Українська мова й література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах. - 2008. - №10. - С.18 -24.

4. Мацько Л. Матимемо те, що зробимо // Дивослово. - 2001. - № 9. - С. 2-3.

5. Михайлюк В. Переклад у формуванні культури ділового мовлення // Дивослово. - 1999. - № 7. - С.26-29.

6. Паламар Л. Проблеми функціонування української мови у вузах у період національного відродження // Українська мова у вищих навчальних закладах

7. Тоцька Н. Методика роботи викладачів вищого технічного навчального закладу над українським професійним мовленням студентів.

19