Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

lab / TASK3

.DOC
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
26.62 Кб
Скачать

Завдання №3

  1. Написати функцію ZeroTest, яка шукає елемент масиву зі значенням 0. Вона повинна повертати номер позиції, в якій число 0 зустрічається перший раз, і 0, якщо воно не зустрічається взагалі. Параметри функції: цілочисленний масив numbers і ціле число qty – кількість елементів масиву. Функцію вставити в програму, яка забезпечить введення початкових значень, виклик функції та виведення результату.

  1. Написати функцію CalcNum, яка підраховує кількість елемент масиву, що мають значення mean. Параметри функції: цілочисленний масив numbers, ціле число qty – кількість елементів масиву та ціле число mean. Функцію вставити в програму, яка забезпечить введення початкових значень, виклик функції та виведення результату.

  1. Написати функцію ChangeNum, яка замінює всі від’ємні елементи масиву, на -1. Параметри функції: цілочисленний масив numbers, ціле число qty – кількість елементів масиву. Функцію вставити в програму, яка забезпечить введення початкових значень, виклик функції та виведення результату.

  1. Написати функцію ShiftSome, яка виконує циклічний зсув елементів масиву numbers на k позицій праворуч. Параметри функції: цілочисленний масив numbers, ціле число qty – кількість елементів масиву та ціле число k – кількість позицій зсуву. Функцію вставити в програму, яка забезпечить введення початкових значень, виклик функції та виведення результату.

numbers: 4 6 3 5 17 2 k = 2

після зсуву numbers 17 2 4 6 3 5

  1. Вводиться кількість чисел n. Для кожного з чисел від 1 до n вивести на екран всі його правильні дільники (тобто такі дільники, на які число ділиться без залишку). Скористатися функцією, яка визначає всі правильні дільники одного числа.

  2. Вводиться число num. Визначити, чи є число num більшим, рівним або меншим за суму своїх правильних дільників. Скористатися функцією, яка знаходить суму правильних дільників числа.

  3. Вводиться число num. Визначити, чи є число num простим. Скористатися функцією, яка знаходить суму правильних дільників числа.

  1. Вводиться парне число n. Визначити, чи можна його представити у вигляді суми двох простих чисел. Скористатися функцією, що дозволяє визначити, чи є число простим.

  1. Вводиться натуральне число n. Визначити, чи є серед чисел n, n+1, …, 2n числа-близнюки, тобто такі прсті числа, різниця між якими дорівнює двом. Скористатися функцією, що дозволяє визначити, чи є число простим.

  1. Вводиться довжина труби, кількість заготовок (1..5), що їх можна вирізати з труби, та довжина кожної заготовки. Вивести всі можливі варіанти розрізу труби.

100 2 60 30

60 30 60+30 30+30 30+30+30

Соседние файлы в папке lab