Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політологія / TEMUSEM-Політологія.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
267.78 Кб
Скачать

36

Міністерство освіти і науки україни вінницький національний технічний університет

Вінниця — 2002

ТЕМАТИКА семінарських занять підготовлена робочою групою кафедри політології і права Вінницького державного технічного університету:

Укладачі:

КОРНІЄНКО В.О.

докт. політичних наук, професор (керівник групи)

БУРТЯК Г.Я.

канд істор. наук, доцент

КАВКА В.В.

канд. істор. наук, ст. викладач

КУЛІБАБЧУК В.В.

канд істор. наук, доцент

ПЛАХОТНЮК С.С.

канд істор. наук, доцент

Критерії оцінювання рівня навчальних знань студентів на кафедрі

ПОЛІТОЛОГІЯ” І „ПРАВО”

Рівні навчальних досягнень

оцінки

Критерії оцінювання навчальних досягнень

І. Почат­ковий

1

Студент не проявляє належного інтересу до вивчення дисципліни, нерегулярно відвідує заняття, може дати визначення 1-2 поняттям теми, яка розглядається.

2

Студент може на рівні „так-ні” дати визначення кільком поняттям навчальної теми, обрати правильний варіант відповіді із двох-трьох запропонованих викладачем. Він рідко відвідує заняття, на яких в основному відмовчується.

3

Студент може кількома простими реченням передати зміст теми, знайти відповіді на поставлені питання у рекомендованій літературі, він пасивно себе веде на семінарських заняттях, не завжди їх відвідує.

П. Середній

4

Студент непослідовно викладає матеріал, обмежуючи свої відповіді лише на окремі питання теми, а також визначенням окремих понять з курсу дисципліни.

5

Студент може викласти частину матеріалу навчальної теми, дає визначення більшості понять, котрі розглядаються, самостійно розв’язує прості задачі і тести.

6

Студент може викласти основний матеріал теми, яка розглядається, розв’язує задачі і тести середнього рівня, вміє користуватися текстами нормативних документів, словниками.

Ш. Достатній

7

Студент в цілому володіє програмним матеріалом, чітко дає визначення понять, які вивчаються, аналізує зміст нормативних документів, вміє ними користуватися, вільно розв’язує задачі і тести, регулярно відвідує лекції і семінарські заняття.

8

Студент добре володіє навчальним матеріалом, може зіставляти, узагальнювати і систематизувати наявну інформацію щодо теми, яка розглядається, складає відповідні таблиці, схеми, вміє аналізувати нормативні документи.

9

Студент вільно володіє вивченим матеріалом, активно працює на семінарських заняттях, може дати відгук (рецензію) на відповідь іншого студента, самостійно розв’язувати задачі і тести підвищеного рівня складності.

IV. Високий

10

Студент вільно володіє вивченим матеріалом, може його узагальнити, вміло використовує при цьому додаткові джерела, розв’язує задачі і тести вищого рівня, самостійно складає таблиці та структурно-логічні схеми з питань теми.

11

Студент володіє глибокими і міцними знаннями, вільно висловлює власні судження щодо проблем, які розглядаються, може підготувати реферат чи наукове повідомлення на конференцію чи диспут, систематично використовує додаткову літературу.

12

Студент проявляє особливий інтерес до вивчення предмету, досконало володіє програмним матеріалом дисципліни, висловлює власну думку щодо його змісту, переконливо її аргументує, вміє використовувати набути знання у практичній діяльності (приймає участь у дискусіях, засіданнях круглих столів, друкується у засобах масової інформації, застосовує здобуті знання на практиці).

Соседние файлы в папке Політологія