Висновок

В ході виконання даного курсового проекту була спроектована система числового кодового автоблокування на перегоні між станціями С і Д. Хоча система КАБ вважається застарілою, вона має ряд переваг в порівнянні з деякими іншими системами інтервального регулювання рухом поїздів. Крім того більшість перегонів України в наш час досі обладнані цією системою. Були проаналізовані деякі сучасні системи автоблокування і зроблені певні висновки щодо використання нових систем автоблокування у порівнянні з тими, що використовувались раніше. Перспективними для впровадження на залізницях України на даний момент є системи АБТ та АБТ-Ц.

Було в кращій мірі засвоєно теоретичний матеріал дисципліни «Системи автоматики на перегонах». Здебільш були здобуті деякі практичні навички по розробці двониткового плану перегону, схем керування сигнальними установками, переїздом та їх вогнями, вибору типів рейкових кіл.

В певній мірі дана робота допомогла зрозуміти саме той напрямок у розвитку залізниці яким необхідно йти у подальшому розвитку щоб добитися певних успіхів і зробити залізничний транспорт більш перспективним ніж він є на даний момент.