Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Рекомендації по охороне(1)

.pdf
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
98.89 Кб
Скачать

ПРОПОЗИЦІЇ щодо охорони та оборони базових таборів підрозділів, що перебувають у

визначених районах виконання навчань

1.Заступників командирів тактичних груп (батальйонних, ротних) призначити комендантами базових таборів, на яких покласти завдання організації та здійснення охорони і оборони районів розміщення підрозділів та завдання підготовки підрозділів до виконання бойових завдань.

2.Переглянути та створити єдину систему спостереження за підступами до периметру базових таборів та на глибину ефективного застосування основного озброєння тактичних груп.

Цілодобовий контроль несення служби на спостережних постах (блок – постах) покласти на чергового базового табору (визначену посадову особу штабу тактичної групи). Встановити періодичність та зміст доповідей з місць несення служби.

Розробити плани охорони та оборони базових таборів за двома варіантами. Перший варіант – з залученням всіх сил та засобів що перебувають в таборах. Другий, за умов виконання бойових завдань бойовими підрозділами у визначених

районах – охорону та оборону здійснювати скороченим розрахунками (підрозділами забезпечення). Щоденно здійснювати уточнення бойових розрахунків з урахуванням обстановки навколо базового табору, наявного особового складу та вогневих засобів. Передбачити у бойових розрахунках сили та засоби для спостереження і ведення вогню по повітряним цілям.

Визначити сигнали оповіщення і управління, довести їх до 100% особового складу та не менш 2-3 раз на добу проводити тренування з бойової готовності, при цьому не менш одного разу вночі. Під час тренувань відпрацьовувати весь спектр всебічного забезпечення бойових дій (поповнення боєприпасами, надання медичної допомоги та евакуації постраждалих (в тому числі повітряним транспортом), світлове забезпечення бою в ночі).

Уточнити сектори огляду та ведення вогню з урахуванням дійсної дальності стрільби, узгодити їх між собою та рубежами розгортання і діями резервних груп. Організувати забезпечення дотримання заходів безпеки та позначити на місцевості безпечні кути ведення вогню черговими вогневими засобами, що розташовані в глибині базового табору у проміжки своїх підрозділів та через них.

До складу чергових сил та засобів, крім екіпажів БМП (танків, БТР, БМД, кулеметних обслуг), включити розрахунки підрозділів артилерії та ППО. Для всіх чергових засобів передбачити обладнання в інженерному відношенні основних та запасних вогневих позицій. З кожної вогневої позиції підготувати вихідні дані для стрільби за більш небезпечними імовірними дій противника (районам його розміщення). У разі виконання бойових завдань патрулями за межами базових таборів, організовувати та здійснити артилерійське забезпечення їх дій (послідовна підготовка вихідних даних для стрільби та наведення зброї по найбільш імовірним ділянкам засідок (нападу) вдовж маршрутів руху патрулів, перебування у постійній готовності до негайного відкриття вогню).

Переглянути місця розміщення спостережних постів (блок-постів) з урахуванням тактичних властивостей місцевості для недопущення ведення прицільного вогню по базовому табору, забезпечення ведення розвідки в

заданих секторах та потайного висування підрозділів (чергових підрозділів, резервних груп) на вогневі позиції (рубежі).

Спостереження за ділянками місцевості, що не проглядаються з спостережних постів, особливо у темну пору доби, забезпечити тимчасовими секретами (патрулями).

На кожному спостережному посту (блок-посту) забезпечити наявність: картки спостерігача (місце спостереження, найбільш небезпечний напрямок спостереження, основний та додатковий сектор спостереження, найменування орієнтирів та відстані до них, відстань до місцевих предметів); засоби зв’язку та подачі сигналів (радіо та телефонний зв'язок, реактивні освітлювальні патрони та інше); засоби спостереження та прилади нічного бачення (у разі відсутності, забезпечити необхідною кількістю освітлюваних засобів); графік надання доповідей щодо стану несення служби; перелік сигналів оповіщення та взаємодії; запасу боєприпасів у штатній укупорці та запасу води.

3.Щодоби бойовим наказом призначати черговий підрозділ (резервні групи), який підпорядкувати коменданту базового табору.

Особовому складу чергового підрозділу (резервної групи) визначити місце перебування, час готовності та порядок дій за варіантами застосування. Організувати та провести рекогносцировку шляхів висування чергового підрозділу (резервної групи) на рубежі розгортання і відбиття раптового нападу противника. Тренування у діях чергового підрозділу (резервної групи) проводити не менш 1-2 раз на кожний небезпечний напрямок на протязі доби.

4.Розробити алгоритм підготовки до несення служби та виконання планових бойових завдань, де передбачити: вивчення маршрутів руху та визначення небезпечних ділянок з подальшим тренуванням особового складу у діях за можливими варіантами дій; виконання стрільб на скорочені відстані; тренування у діях при озброєнні та на техніці; наданні медичної допомоги і евакуації; організації виклику та наведення авіації та інше.

5.З метою забезпечення сприятливих умов для охорони й оборони від наземного і повітряного противника та життєдіяльності військ, організувати і обладнати в інженерному відношенні основні об’єкти базового табору (місця розташування особового складу, озброєння та військової техніки, складів матеріальних засобів). Захист визначених об’єктів здійснити шляхом розміщення їх у капітальних будівлях, створення захисних земляних валів, обладнання укриттів для особового складу та техніки, використання природних властивостей місцевості та інше.

Маскування об’єктів базового табору здійснити з урахуванням можливостей противника вести розвідку з допомогою теплових, радіолокаційних та інших засобів розвідки шляхом використання табельних та місцевих матеріалів, захисних властивостей місцевості та створеної промислової інфраструктури (розташування ОВТ під спорудами, у будівлях що не використовуються та інше).

Особливу увагу звернути на дотримання правил світломаскування у темну пору доби.

6.Організувати та здійснити заходи введення противника в оману щодо системи спостереження (виставленням манекенів, тимчасових хибних сторожових постів), місць розташування підрозділів (розведення багаття поза таборами та імітації діяльності особового складу біля них, ведення радіопереговорів),

створенням на підступах до меж базових таборів хибних ділянок мінно-вибухових загороджень (позначення на місцевості покажчиками меж ППМП, залишення на місцевості штатної укупорки від інженерних боєприпасів, встановлення навчальних інженерних боєприпасів та інше).