Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
САПР Шурша.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Висновок

Основна властивість САПР як системи проектування полягає в тому, що вона забезпечує одержання закінчених проектних рішень і відповідних цим рішенням проектних документів.

Дипломний проект стосується розробки конструкції теркового пристрою для обробітку насіннєвого вороху трав.

Вибір саме цього програмного продукту має ряд переваг. Особливо подобається те, що в режимі ЗО-моделювання можна виконувати майже будь-які операції з побудови, складання, розробки нових деталей навіть в зборці, та на будь-якому етапі проектування. Також важливим є те, що даний програмний продукт дозволяє розробляти технологічні операції з виготовлення деталей, випробування їх аналітичним шляхом з урахуванням матеріалу виготовлення деталі, її форми, розмірів. Аналітичне випробування дозволяє розрахувати максимальні та мінімальні навантаження відносно тисків, зовнішніх і внутрішніх напруженнь, швидкостей та температур, в яких знаходиться, що дозволяє звернути увагу на конструктивні недоліки, або ж додавати ребра міцності, або ж економити матеріал в разі необхідності або довірити процес оптимізації комп'ютеру.

Слід зазначити, що це далеко не всі можливості САПР середнього класу, до яких відноситься і Solid Works.

Список використаної літератури

  1. Щербаков Н.П. Автоматизация технологического проектирования: Учеб. пособие / Алт. гос. техн. ун-т.- Барнаул.: Изд-во АлтГТУ, 2002. — 426 с.

  2. Автоматизация проектирования технологических процессов в машиностроении / В.С.Корсаков, Н.М.Капустин, К.Х.Темпельгоф, Х.Лихтен- берг; Под общ. ред. Н.М.Капустина. - М.: Машиностроение, 1985. - 305 -с.

  3. Норенков И.П. САПР на выставке Comtek'2001 // информационные технологии. - 2001. - № 8

  1. Язык описания моделей микропроцессорных БИС ДИСП-Си. Методические указания к выполнению курсовых проектов по курсам "Лингвистическое обеспечение САПР" и "Математическое моделирование в САПР" /Сост.: Кревский И.Г.; ПГТУ. - Пенза, 1993.