Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вікна_заг ТУ.doc,столярка.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
672.77 Кб
Скачать

10 Гарантії виготовлювача

 

10.1 Гарантії виготовлювача встановлю­ють у стандартах на конкретні види виробів. Виготовлювач гарантує відповідність виробів вимогам нормативної документації за умови виконання споживачем правил зберігання, монтажу і експлуатації, а також галузі застосу­вання виробів.

10.2 Гарантійний термін зберігання виро­бів - не менше одного року від дня відванта­ження виробу виготовлювачем.

10.3 Гарантійний термін експлуатації ві­конних і дверних блоків встановлюють у дого­ворі на поставку, але не менше трьох років від дня відвантаження виробів виготовлювачем.

9.8 Инструкция по эксплуатации изделий должна включать в себя правила ухода за из­делиями, устанавливать требования к области их применения и безопасной эксплуатации.

 

10 Гарантии изготовителя

 

10.1 Гарантии изготовителя устанавлива­ют в стандартах на конкретные виды изделий. Изготовитель гарантирует соответствие изде­лий требованиям нормативной документации при условии соблюдения потребителем пра­вил хранения, монтажа и эксплуатации, а так­же области применения изделий.

10.2 Гарантийный срок хранения изделий - не менее одного года со дня отгрузки изделия изготовителем.

10.3 Гарантийный срок службы оконных и дверных блоков устанавливают в договоре на поставку, но не менее трех лет со дня отгрузки изделий изготовителем.

ДСТУ Б В.2.6-23-2001 (ГОСТ 23166-99) с.33

 

Додаток а (рекомендований) Терміни і визначення

У даному стандарті застосовують такі тер­міни з відповідними визначеннями.

 

Вікно - елемент стінової або покрівельної конструкції, призначений для сполучення внутрішніх приміщень з навколишнім середо­вищем, природного освітлення приміщень, їх вентиляції, захисту від атмосферних, шумових впливів і який складається з віконного прорізу з косяками, віконного блока, системи ущіль­нення монтажних швів, підвіконної дошки, де­талей зливу і облицювань.

Віконний проріз - проріз у стіні (покрівлі) для монтажу одного або декількох віконних блоків, конструкція якого передбачає також встановлення монтажного ущільнення, кося­ків, зливів, підвіконної дошки.

Віконний блок - світлопрозора частина конструкції, призначена для природного ос­вітлення приміщення, його вентиляції і захис­ту від атмосферних і шумових впливів.

Віконний блок складається зі збірних оди­ниць: коробки і стулкових елементів, вбудова­них систем провітрювання і може включати в себе ряд додаткових елементів: жалюзі, вікон­ниці та ін.

Балконний дверний блок - світлопрозора конструкція, призначена для забезпечення сполучення внутрішнього приміщення з бал­коном (лоджією), природного освітлення при­міщення і захисту від атмосферних і шумових впливів.

Балконний дверний блок складається зі збірних одиниць: коробки, дверного полотна і, у окремих випадках, фрамуги.

Рамочна конструкція (елемент) віконного блока - збірна одиниця віконного блока, яка складається з брусків (профілів), з'єднаних між собою з допомогою жорстких кутових зв'язків: на шипах і клеї, зварюванні, меха­нічних зв'язках (гвинтових, на зубчастих плас­тинах, шляхом обпресовування) та ін.

Коробка - збірна одиниця віконного або дверного блока рамочної конструкції, при­значена для навішування стулок або полотен, яку нерухомо закріплюють до стінок віконно­го і дверного прорізу.