Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
420.6 Кб
Скачать

Висновки

На території підприємства помірно м'яка зима, і спекотне літо, з невеликою кількістю опадів, на рік близько 390 мм. У зв'язку з цим рослини майже все літо відчувають нестачу вологи. Період вегетації тут протікає від 211 днів і більше. Потужність снігового покриву від 2 см і до 42 у горах. Переважаючими вітрами тут є західний і північно-західний. Середня швидкість переважаючих вітрів складає близько 3,8 м/с і 10,1 м/с в горах. Відносна вологість повітря становить 67-72%.

На території держлісгоспу, при аналізі умов місцезростання, видно що переважаючими едатопами є сухі та свіжі суг руди.

Характеризуючи таксаційну характеристику лісових ділянок типу лісу С1ГД (суха грабінникова судіброва) Прияйлинського лісництва, можна зробити висновок, що переважаючими класами бонітету є IV та V, а переважаючими повнотами, високо– та середньоповнотні насадження.

Лісові культури представлені переважно сосною кримською, а також в меншій мірі дубом скельним.

Також можна побачити, що насадження представлені усіма групами віку, окрім перестійних насаджень. Найменшу площу займають молодняки, їх площа складає 12,3 га на 8 виділах. Жерднки займають 159,0 га що співпадає з 74 виділами. На середньовікові насадження припадає 213,6 га, розташованих на 81 виділі. Достигаючі насадження складають площу у 413,0 га що дорівнює площі 96 кварталів. Стиглі насадження займають найбільшу площу, але усього на 5,6 га більше за площу достигаючих насаджень, тобто 418,6 га і розташовуються на 91 виділі.

В усіх класах віку, еталонні насадження мають вищі показники ніж середні. Також видно, що у насадженнях зі складом порід, які характерні для даного типу ліса, а саме дубом скельним з домішкою граба звичайного та ясеня, запас більш високий, ніж з домішкою інших порід.

Інтенсивність використання типологічного потенціалу деревними породами значно менше, аніж це можливо. В жодному класі віку використання не перевищує 100 %. А середній показник використання типологічного потенціалу, для усіх насадження представленого у таблиці, складає 72,4 %.