Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

El_keys / 1. Нормативно-правове забезпечення / лист МОНУ про можливість працювати практичним психологами.

...doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
29.18 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№1/9-165 від 04.04.2005 р.

Міністру освіти і науки Автономної

Республіки Крим, начальникам

управлінь освіти і науки обласних,

Київської та Севастопольської

міських державних адміністрацій

Про можливість працювати практичними психологами

та соціальними педагогами дошкільних навчальних закладів

фахівців за спеціальністю 2110

На численні запити з місць щодо можливості працювати практичними психологами та соціальними педагогами дошкільних навчальних закладів фахівців за спеціальністю 2110 Міністерство освіти і науки України повідомляє.

Диплом про закінчення вищого навчального закладу за спеціальністю 2110 “Педагогіка і психологія (дошкільна)” дає право особі, яка його отримала, працювати практичним психологом або соціальним педагогом в усіх типах дошкільних навчальних закладів, оскільки навчальний план цієї спеціальності відповідає кваліфікаційним вимогам практичного психолога та соціального педагога дошкільного навчального закладу.

Кваліфікаційна категорія практичних психологів та соціальних педагогів дошкільних навчальних закладів (спеціаліст, спеціаліст II, I, вищої категорії) встановлюється чи підтверджується за результатами їхньої атестації відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників (наказ Міністерства освіти України від 20.08.93 р. № 310 із змінами і доповненнями) та листа Міністерства освіти і науки України від 13.12.2001 р. № 1/9-439 „Про атестацію практичних психологів (соціальних педагогів) загальноосвітніх навчальних закладів та центрів практичної психології і соціальної роботи”.

Заступник Міністра В.О. Огнев’юк

56