Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MU_DP_SZND.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
733.7 Кб
Скачать

5.4 Структура та зміст графічної частини

Графічна частина має ілюструвати, доповнювати матеріали дипломного проекту імістити 5–7 аркушів формату А1 (594841 мм), у тому числі:

  • план розміщення засобів захисту – 1 аркуш;

  • загальні та монтажні схеми комплексу захисту – 1-2 аркуші;

  • схеми конструкторської документації згідно з ГОСТ 2.701-84 (електрична структурна, функціональна, принципова, схема увімкнення та ін.)  1-2 аркуші;

  • складальні кресленики (пристрою, комплексу або системи в цілому, окремих вузлів); робочі кресленики деталей складального кресленика; кресленики друкованих плат – 1-2 аркуші;

  • графіки розрахункових і експериментальних залежностей, діаграми, осцилограми, таблиці з числовими результатами, математичні співвідношення, структури математичних моделей,комп’ютерні ілюстрації– 1 аркуш;

  • плакат з матеріалами техніко-економічного обгрунтування – 1 аркуш.

Перелік графічних матеріалів вказують в завданні на дипломне проектування. До графічної частини можуть входити також:

схеми програмної документації згідно з ГОСТ 19.701-90 (схема алгоритму, схема програми, даних та систем);

схеми згідно з ГОСТ 34.201-89 (схема організаційної структури, функціональної структури);

принципові схеми улаштування інженерного обладнання (опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, водостоків, електрообладнання, газо- та холодопостачання, кондиціонування повітря, зв’язку та сигналізації, автоматизації інженерного обладнання, пило- та димовидалення, сміттєвидалення);

технологічні компонування з планами розміщення (розташування) основного устаткування та інші документи.

Для дипломних робіт можна збільшувати обсяг графічного матеріалу за результатами проведених досліджень і обчислювань за рахунок відповідного зменшення кількості схем, робочих креслеників деталей і вузлів та інших креслеників за умови збереження загального обсягу графічного матеріалу.

Виконуючи дипломні проекти з комплексної тематики, кілька студентів можуть користуватися спільними креслениками (структурними або функціональними схемами, схемами проектованої системи, складальними креслениками та ін.) або плакатами, які стосуються постановки задачі, методів її розв’язання тощо. Але кількість креслеників (плакатів), поданих одним студентом, не має бути меншою встановленої кількості графічного матеріалу.

5.5 Електронна форма дипломного проекту

Електронна форма виготовлення, збереження та використання інформації з розвитком комп’ютеризації суспільства стала невід’ємною частиною сучасних інформаційних технологій. Електронна форма подання інформації має такі беззаперечні переваги:

  • наявність великих аудіо-візуальних можливостей та анімаційної форми подання матеріалу;

  • можливість залучення зовнішніх електронних матеріалів;

  • можливість коригування та доопрацювання в будь-який час;

  • можливість виготовлення великої кількості електронних та друкованих копій;

  • можливість розміщення в електронних архівах та базах даних з доступом до них з глобальної мережі INTERNET;

  • можливість візуального моделювання складних технічних та інформаційних процесів.

Електронний (комп’ютерний) дипломний проект є способом виготовлення та формою подання матеріалів дипломного проекту з використанням комп’ютерних технологій в електронній формі.

Комп’ютерний захист дипломного проекту передбачає використання комп’ютера та інших допоміжних технічних засобів при захисті проекту.

Комп’ютерний текст пояснювальної записки дипломного проекту виготовляють з використанням стандартних текстових форматів, а електронні ілюстрації – з використанням стандартних графічних форматів.

Вибір електронної форми дипломного проекту не потребує від студента обов’язкового знання алгоритмічних мов програмування, а лише вимагає, як мінімум, знань і навичок в області комп’ютерного виготовлення текстової та графічної інформацій.

Електронна форма дипломного проекту може використовуватися для проектів будь-якої тематики – за бажанням студента-дипломника та за згодою керівника дипломного проекту. Електронна форма дипломного проекту обумовлюється при складанні завдання на дипломне проектування, де робиться відповідний запис у графі вихідних даних.

Дипломний проект, виконаний за електронною формою, має містити:

  • електронний варіант пояснювальної записки;

  • пояснювальну записку в роздрукованому вигляді, яка відповідно оформлена;

  • кресленики та схеми (згідно з переліком, див. підрозд. 5.4) в електронному вигляді – комп’ютерний варіант графічної частини з використанням відповідних програмних засобів (AutoCAD та ін.);

  • комп’ютерний варіант графічної частини в друкованому вигляді у формі додатка до пояснювальної записки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]