Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УММ УКР ОИО изм.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
555.01 Кб
Скачать

9. Індивідуальні завдання

Протягом модулю кожний студент у своєму робочому зошиті виконує наступні індивідуальні завдання:

  1. Порівняйте структуру норм про забезпечення виконання зобов'язань Цивільного кодексу України, Цивільного кодексу РФ, Цивільного кодексу УРСР, Єдиного комерційного кодексу США, Цивільного кодексу Франції. У чому полягають відмінності в підходах до правового регулювання цього правового інституту? Вплив якого документа відчувається найбільшою мірою на редакцію Цивільного кодексу України? На підставі проведеного аналізу складіть порівняльну таблицю і надайте власні коментарі.

  2. Випишіть принаймні з 3-х актів чинного законодавства України (обов'язково - ЦК і ГК, а також з будь-якого іншого нормативно - правового акту) норми про законну неустойку.

  3. Знайдіть судову практику, в якій суд аналізує відмінність неустойки від відсотків річних, проаналізуйте, принаймні, одне судове рішення. Письмово прокоментуйте рішення суду; на основі рішення складіть завдання; до коментаря і складеного завдання залучите відповідне рішення.

  4. Знайдіть судову практику, в якій суд застосовує положення законодавства про заставу, проаналізуйте, принаймні, два судових рішення (одне - про іпотеку, інше – про будь-який інший вид застави). Письмово прокоментуйте рішення суду; на основі рішення складіть фабулу задачі; до коментаря і складених завдань залучите відповідні рішення.

  5. Складіть проект договору застави (або іпотеки), яка б найбільшою мірою захищала інтереси кредитора-заставодержателя. Пояснить своє рішення.

  6. Знайдіть хоча б одне судове рішення, в якому суд застосовує положення законодавства України про поруку. Письмово прокоментуйте рішення суду; на підставі рішення складіть фабулу задачі; до коментаря і складеного завдання залучите відповідне рішення.

  7. Знайдіть судову практику (не менш, чим одне рішення) застосування судами України положень законодавства про гарантію. Письмово прокоментуйте рішення суду; на основі рішення складіть завдання; до коментаря і складеного завдання залучите відповідне рішення.

  8. Складіть проект угоди про завдаток, яка б найбільшою мірою захищала права кредитора.

  9. Складіть проект повідомлення про притримання речі.

Після перевірки робочого зошиту викладачем, що веде практичні заняття, наприкінці модуля, якщо всі індивідуальні завдання студентом виконані на базі вивчених тем модуля, то виставляється позначка «+» в індивідуальному журналі оцінок викладача.

10. Методи навчання

При викладенні дисципліни «Забезпечення виконання зобов’язань» застосовується методика проблемного навчання, евристичне навчання, модульно-рейтингова система навчання.

Навчання за курсом «Забезпечення виконання зобов’язань» відбувається у формах лекцій, практичних занять, дискусій з проблемних питань забезпечення виконання зобов’язань, застосовуються такі методи навчання як мозкові атаки, метод візуалізації, рольові ігри тощо.

11. Методи контролю

Поточний та підсумковий контроль.

Поточний, підсумковий контроль може бути проведено за тестами, які розміщені в комп’ютерній базі економіко-правового факультету.