Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦШ_0043-АЛС ССРС_на печать.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
624.64 Кб
Скачать

3 Познаки та скорочення

АЛСН

автоматична локомотивна сигналізація;

АС

цех автостопів і електроніки;

БВД

блок вводу і діагностики;

БЕЛ

блок електроніки локомотивний;

БІЛ

блок індикації локомотивний;

БКР

розподільча коробка;

ДШШ

датчик шляху та швидкості;

ЕПК

електропневматичний клапан;

К

капітально-відновлювальний ремонт;

К-1

капітальний ремонт;

КМ

коробка монтажна;

КП

контрольний пункт;

КПУ

котушки прийомні;

КРП

контрольно-ремонтний пункт;

ЛПБР

локомотивні пристрої безпеки руху;

П

поточний ремонт;

ПРР

періодичні регламентні роботи;

ПТО

пункт технічного обслуговування;

СО

сезонне технічне обслуговування;

ССРС

спеціальний самохідний рухомий склад;

СЦБ

сигналізація, централізація та блокування;

ТО

періодичне технічне обслуговування;

ШН

електромеханік;

ЩО

щозмінне технічне обслуговування.

4 Загальні положення

    1. ЛПБР повинні відповідати вимогам Правил технічної експлуатації залізниць України та Інструкції з сигналізації на залізницях України.

    2. ЛПБР повинні відповідати затвердженій конструкторській документації (електричним принциповим схемам, технічним описам і технічним умовам).

    3. Підприємства, які здійснюють обслуговування, перевірку та ремонт ЛПБР (далі – базові підприємства) визначаються залізницею.

Всі базові підприємства повинні бути забезпечені необхідними для обслуговування, перевірки та ремонту ЛПБР вимірювальними приладами, обладнанням та запасними частинами, а також повинні мати нормативно-технічну документацію у відповідності з додатком А даної Інструкції.

    1. ССРС, що видається на лінію, повинен мати справні ЛПБР. Попередження виникнення несправностей і забезпечення встановлених термінів ремонту ЛПБР повинно бути основним в роботі осіб, що відповідають за їх обслуговування.

    2. Відповідальність за забезпечення справного стану і безперебійної дії ЛПБР покладається на працівників підприємств, які обслуговують та експлуатують ЛПБР на ССРС.

    3. Всі роботи з обслуговування ЛПБР повинні виконуватись з дотриманням відповідних правил та інструкцій з охорони праці.

    4. Для монтажу, налагодження, технічного обслуговування, ремонту, перевірки та пломбування ЛПБР на контрольно-ремонтних пунктах (КРП) відповідні працівники повинні пройти цільові курси та скласти іспити порядком, встановленим п. 1.5 Положення про підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів залізничного транспорту, затвердженого наказом від 24.10.2001 № 569-Ц та п. 1.6.2 Положення про професійне навчання робітників на підприємствах залізничного транспорту України, затвердженого наказом від 02.01.2002 № 1-Ц.

Програми проведення курсів складаються та затверджуються виробниками ЛПБР за погодженням Головного управління автоматики, телемеханіки та зв’язку Укрзалізниці.

Організація та фінансування проведення курсів покладається на залізниці.

    1. Порядок організації технічного обслуговування та ремонту ЛПБР встановлюється начальником залізниці у відповідності до даної Інструкції.

    2. Керівники підприємств, які обслуговують та експлуатують ЛПБР на ССРС, у відповідності з розподілом обов'язків, який визначається даною Інструкцією, несуть відповідальність за правильну організацію технічного обслуговування ЛПБР та забезпечення їх безперебійної дії.

    3. У разі передачі ССРС, обладнаних ЛПБР, з однієї залізниці на іншу забороняється виконувати демонтаж справної та встановлення несправної апаратури. Відповідальність за наявність і справність апаратури, що передається, покладається на керівників підприємств, які експлуатують ССРС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]