Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mijnarod_torg_pravo.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
251.9 Кб
Скачать

Тема 10. Міжнародне перевезення товарів. Міжнародна експедиція

Загальна характеристика правового регулювання міжнародних перевезень. Брюссельська конвенція про уніфікацію деяких правил про коносамент 1924 р. з відповідними змінами та доповненнями 1968 р. та 1979 р. Брюссельська конвенція щодо уніфікації деяких правил стосовно зіткнення суден 1910 р. та ін. Поняття міжнародного перевезення. Система міжнародних договорів у галузі автомобільного права. Договори у сфері морського перевезення. Договори у сфері авіаційного перевезення. Вимоги до транспортних документів. Особливості укладення договору на міжнародні перевезення, у тому числі на комбіновані перевезення. Публічний порядок у сфері міжнародних перевезень.

Тема 11. Міжнародні ліцензійні договори

Загальна характеристика правового регулювання відносин у сфері міжнародної торгівлі правами на результати інтелектуальної діяльності. Договірні форми міжнародної торгівлі правами на результати інтелектуальної діяльності. Загальні положення про міжнародні ліцензійні договори. Регулювання міжнародних ліцензійних договорів. Основні положення міжнародного ліцензійного договору. Міжнародний публічний порядок у сфері торгівлі правами на результати інтелектуальної діяльності.

      1. Тема 12. Франчайзинг у міжнародній торгівлі

Історія виникнення франчайзингу та його розвиток. Міжнародне регулювання франчайзингу. Поняття договору міжнародного франчайзингу. Типи міжнародного франчайзингй. Відмежування франчайзингу від схожих відносин. Об’єкт міжнародного франчайзингу. Права на користування об’єктами інтелектуальної власності і порядок їх передачі. Додаткові зобов’язання франчайзера стосовно франчайзі. Окремі обов’язки франчайзера. Відповідальність сторін за договором. Зміна умов договору міжнародного франчайзингу. Припинення зобов’язань за договором міжнародного франчайзингу

Тема 13. Правове регулювання міжнародних розрахунків

Правова природа та види міжнародних розрахунків. Міжнародні кредитні перекази. Поняття доручення переказодавця банку переказодавця (перший банк-відправник). Доручення банку переказодавця банку-посереднику. Строк виконання. Зміна або відкликання платіжного доручення. Ризики при такій формі розрахунків. Акредитив у міжнародній торгівлі. Поняття та види. Форми виконання акредитиву. Етапи акредитиву. Доручення наказодавця банку-емітенту про відкриття акредитиву. Підтвердження акредитиву. Виконання авізуючим банком акредитиву. Зміна або відкликання акредитиву. Закриття акредитиву. Відповідальність банку за акредитивом. Інкасо в міжнародній торгівлі. Поняття та види. Форми інкасо. Етапи розрахунків по інкасо. Видача інкасового доручення. Виконання банком інкасового доручення. Ризики даної форми.

      1. Тема 14. Міжнародна банківська гарантія в міжнародній торгівлі

Поняття та природа банківської гарантії, її відмінність від аналогічних інститутів. Джерела правового регулювання банківської гарантії. Ознаки банківської гарантії в міжнародному торговому обороті. Види банківської гарантії. Реалізація договору банківської гарантії. Виконання гарантії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]