Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

04 Пакети для 4 курсу копи2 / Тема 14 Хр. Гепатити ! / З А Н Я Т Т Я 8 тести і задачі

.doc
Скачиваний:
355
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
394.75 Кб
Скачать

З А Н Я Т Т Я № 8

Клінічні задачі для оцінки кінцевого рівня знань

Варіант 10

1. У хворої, 23 років, ниючий біль у правому підребер'ї, періодично відрижка гірким, нудота, пониження апетиту. 3 роки тому була апендектомія. Через 2 місяці після неї вперше появилась жовтяниця з приводу якої лікувалася в інфекційній лікарні. В даний час при обстеженні збільшена на 2см печінка. У крові: прямий білірубін - 36мкмоль/л, АЛТ – 135МО/л. Яке захворювання у хворої?

A. Хронічний вірусний гепатит

B. Хронічний холангіт

C. Хронічний холецистит

D. Доброякісна жовтяниця Жільбера

E. Цироз печінки

2. Хвора, 36 років, скаржиться на загальну слабкість, збудливість, важкість у правому підребер’ї, субфебрильну температуру. 2 роки тому перехворіла вірусним гепатитом. Перераховані скарги поступово з’явилися протягом останніх 3-х місяців. Об’єктивно: нижня межа печінки на 3см нижче правої ребрової дуги. При біохімічному дослідженні крові: загальний білірубін - 64,5мкмоль/л, прямий – 22,7мкмоль/л, гамма-глобуліни – 31%, АСТ – 142МО/л, АЛТ – 196МО/л. Виявлені ознаки активної реплікації вірусу (HBeAg – позитивна реакція). Виберіть препарат для етіотропного лікування.

А. Преднізолон

В. Альфа-інтерферон

С. Есенціале-форте

D. Карсил

Е. Левамізол

3. Чоловік, 40 років, хворіє на аутоімунний гепатит. При біохімічному дослідженні крові: А/Г коефіцієнт - 0,8, загальний білірубін – 42мкмоль/л, трансамінази: АЛТ – 230МО/л, АСТ – 178МО/л. Що із перерахованого є найбільш ефективним у лікуванні ?

A. Антибактеріальні засоби

B. Глюкокортикоїди, цитостатики

C. Гепатопротектори

D. Противірусні препарати

E. Гемосорбція, вітамінотерапія

4. Жінка, 37 років, звернулась до лікаря у зв’язку з загостренням хронічного гепатиту. При біохімічному дослідженні крові виявлено підвищення рівня некон’югованого білірубіну, АСТ і АЛТ та зниження рівня альбуміну і протромбіну. Який з патологічних процесів найбільш імовірно обумовив ці зміни?

A. Портальна гіпертензія

B. Холестаз

C. Цитоліз

D. Гіперспленізм

E. Порушення гемостазу

5. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер’ї, що підсилюється після їжі, нудоту, підвищення температури тіла до 37,70С, жовтяничність шкіри, біль у великих суглобах. Хворіє 8 місяців. Об’єктивно: гепатоспленомегалія. В загальному аналізі крові: ШЗЕ - 47 мм/г. При біохімічному дослідженні крові: білірубін загальний - 86,1мкмоль/л, кон’югований – 42,3мкмоль/л, виявлені антитіла до гладеньком’язових клітин, загальний білок - 62 г/л, альбуміни – 25г/л, глобуліни – 37г/л, гаммаглобуліни – 38%. Маркерів вірусних гепатитів не виявлено. При УЗД діаметр портальної вени 1см. Ваш діагноз?

A. Гемохроматоз

B. Первинний біліарний цироз

C. Синдром Жильбера

D. Криптогенний гепатит

E. Аутоімунний гепатит

6. Жінка, 32 років, перенесла гостру форму вірусного гепатиту В. Протягом двох місяців при проведенні контролю виявляється висока концентрація HBV-ДНК. Яка тактика ведення хворої?

А. Призначити препарати інтерферону

В. Призначити гепатопротектори

С. Призначити глюкокортикоїди

D. Призначити жовчогінні препарати

Е. Призначити вітаміни групи В

7. Хворий, 51 року, багато років вживав алкоголь. Скарги на нудоту, рідкий стілець, жовтяничність шкіри. Об’єктивно: шкіра та склери іктеричні, атрофія м’язів, печінка на 3см виступає з-під ребрової дуги, болюча при пальпації, субфебрильна температура. Який метод діагностики в даному випадку слід вважати найбільш інформативним?

A. Активність цитолізу (АСТ, АЛТ)

B. Маркери вірусних гепатитів

C. Порушення клітинного імунітету

D. Пункційна біопсія печінки

E. Протеїнограма

8. Хворий, 40 років, поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на свербіж шкіри, жовтяницю, важкість у правому підребір’ї, слабкість. Об’єктивно: шкіра жовтянична, сліди розчухів, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, селезінка - 6x8 см. При біохімічному дослідженні крові: лужна фосфатаза – 250Од/л, загальний білірубін - 60мкмоль/л, холестерин – 8,0ммоль/л. Який ведучий синдром у хворого?

A. Печінково-клітинної недостатності

B. Цитолітичний

C. Мезенхімально-запальний

D. Гепато-лієнальний

E. Холестатичний

9. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер'ї та суглобах, жовтушний колір шкіри, зниження маси тіла на 10кг за рік, підвищення температури тіла до 38,00С. Захворювання розпочалося після пологів півроку тому. Об'єктивно: іктеричність шкіри та склер, на повіках – ксантоми, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, щільна, болюча, край її загострений, а селезінка – на 2см. При біохімічному дослідженні крові: АСТ – 280МО/л, АЛТ – 340МО/л, загальний білірубін – 97,6мкмоль/л, некон’югований – 54,6мкмоль/л, HbsAg – не виявлений. Назвіть основний механізм патогенезу захворювання.

A. Порушення відтоку жовчі

B. Токсичне ушкодження гепатоцитів

C. Жирова дистрофія печінки

D. Аутоімунний

E. Вірусна інфекція

10. Хворий, 28 років, постійно контактує з комплексом отрутохімікатів, протягом 6 років. Скаржиться на головний біль, підвищену втому, відчуття важкості в правому підребір'ї, погіршення апетиту, жовтяницю. Об'єктивно: шкіра і склери субіктеричні, живіт здутий, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, край її ущільнений, поверхня рівна. У загальному аналізі крові: гемоглобін - 110 г/л, лейкоцити - 8,1х109клітин/л, ШЗЕ - 30мм/год, білірубін - 65мкмоль/л, цукор - 6,3ммоль/л. Який діагноз найбільш імовірний?

A. Доброякісна гіпербілірубінемія

B. Гемохроматоз

C. Хронічний токсичний гепатит

D. Вірусний гепатит

E. Хронічний панкреатит

З А Н Я Т Т Я № 8

Клінічні задачі для оцінки кінцевого рівня знань

Варіант 2

1. Жінка, 37 років, звернулась до лікаря у зв’язку з загостренням хронічного гепатиту. При біохімічному дослідженні крові виявлено підвищення рівня некон’югованого білірубіну, АСТ і АЛТ та зниження рівня альбуміну і протромбіну. Який з патологічних процесів найбільш імовірно обумовив ці зміни?

A. Портальна гіпертензія

B. Холестаз

C. Цитоліз

D. Гіперспленізм

E. Порушення гемостазу

2. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер’ї, що підсилюється після їжі, нудоту, підвищення температури тіла до 37,70С, жовтяничність шкіри, біль у великих суглобах. Хворіє 8 місяців. Об’єктивно: гепатоспленомегалія. В загальному аналізі крові: ШЗЕ - 47 мм/г. При біохімічному дослідженні крові: білірубін загальний - 86,1мкмоль/л, кон’югований – 42,3мкмоль/л, виявлені антитіла до гладеньком’язових клітин, загальний білок - 62 г/л, альбуміни – 25г/л, глобуліни – 37г/л, гаммаглобуліни – 38%. Маркерів вірусних гепатитів не виявлено. При УЗД діаметр портальної вени 1см. Ваш діагноз?

A. Гемохроматоз

B. Первинний біліарний цироз

C. Синдром Жильбера

D. Криптогенний гепатит

E. Аутоімунний гепатит

3. Жінка, 32 років, перенесла гостру форму вірусного гепатиту В. Протягом двох місяців при проведенні контролю виявляється висока концентрація HBV-ДНК. Яка тактика ведення хворої?

А. Призначити препарати інтерферону

В. Призначити гепатопротектори

С. Призначити глюкокортикоїди

D. Призначити жовчогінні препарати

Е. Призначити вітаміни групи В

4. Хворий, 51 року, багато років вживав алкоголь. Скарги на нудоту, рідкий стілець, жовтяничність шкіри. Об’єктивно: шкіра та склери іктеричні, атрофія м’язів, печінка на 3см виступає з-під ребрової дуги, болюча при пальпації, субфебрильна температура. Який метод діагностики в даному випадку слід вважати найбільш інформативним?

A. Активність цитолізу (АСТ, АЛТ)

B. Маркери вірусних гепатитів

C. Порушення клітинного імунітету

D. Пункційна біопсія печінки

E. Протеїнограма

5. Хворий, 40 років, поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на свербіж шкіри, жовтяницю, важкість у правому підребір’ї, слабкість. Об’єктивно: шкіра жовтянична, сліди розчухів, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, селезінка - 6x8 см. При біохімічному дослідженні крові: лужна фосфатаза – 250Од/л, загальний білірубін - 60мкмоль/л, холестерин – 8,0ммоль/л. Який ведучий синдром у хворого?

A. Печінково-клітинної недостатності

B. Цитолітичний

C. Мезенхімально-запальний

D. Гепато-лієнальний

E. Холестатичний

6. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер'ї та суглобах, жовтушний колір шкіри, зниження маси тіла на 10кг за рік, підвищення температури тіла до 38,00С. Захворювання розпочалося після пологів півроку тому. Об'єктивно: іктеричність шкіри та склер, на повіках – ксантоми, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, щільна, болюча, край її загострений, а селезінка – на 2см. При біохімічному дослідженні крові: АСТ – 280МО/л, АЛТ – 340МО/л, загальний білірубін – 97,6мкмоль/л, некон’югований – 54,6мкмоль/л, HbsAg – не виявлений. Назвіть основний механізм патогенезу захворювання.

A. Порушення відтоку жовчі

B. Токсичне ушкодження гепатоцитів

C. Жирова дистрофія печінки

D. Аутоімунний

E. Вірусна інфекція

7. Хворий, 28 років, постійно контактує з комплексом отрутохімікатів, протягом 6 років. Скаржиться на головний біль, підвищену втому, відчуття важкості в правому підребір'ї, погіршення апетиту, жовтяницю. Об'єктивно: шкіра і склери субіктеричні, живіт здутий, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, край її ущільнений, поверхня рівна. У загальному аналізі крові: гемоглобін - 110 г/л, лейкоцити - 8,1х109клітин/л, ШЗЕ - 30мм/год, білірубін - 65мкмоль/л, цукор - 6,3ммоль/л. Який діагноз найбільш імовірний?

A. Доброякісна гіпербілірубінемія

B. Гемохроматоз

C. Хронічний токсичний гепатит

D. Вірусний гепатит

E. Хронічний панкреатит

8. У хворої, 23 років, ниючий біль у правому підребер'ї, періодично відрижка гірким, нудота, пониження апетиту. 3 роки тому була апендектомія. Через 2 місяці після неї вперше появилась жовтяниця з приводу якої лікувалася в інфекційній лікарні. В даний час при обстеженні збільшена на 2см печінка. У крові: прямий білірубін - 36мкмоль/л, АЛТ – 135МО/л. Яке захворювання у хворої?

A. Хронічний вірусний гепатит

B. Хронічний холангіт

C. Хронічний холецистит

D. Доброякісна жовтяниця Жільбера

E. Цироз печінки

9. Хвора, 36 років, скаржиться на загальну слабкість, збудливість, важкість у правому підребер’ї, субфебрильну температуру. 2 роки тому перехворіла вірусним гепатитом. Перераховані скарги поступово з’явилися протягом останніх 3-х місяців. Об’єктивно: нижня межа печінки на 3см нижче правої ребрової дуги. При біохімічному дослідженні крові: загальний білірубін - 64,5мкмоль/л, прямий – 22,7мкмоль/л, гамма-глобуліни – 31%, АСТ – 142МО/л, АЛТ – 196МО/л. Виявлені ознаки активної реплікації вірусу (HBeAg – позитивна реакція). Виберіть препарат для етіотропного лікування.

А. Преднізолон

В. Альфа-інтерферон

С. Есенціале-форте

D. Карсил

Е. Левамізол

10. Чоловік, 40 років, хворіє на аутоімунний гепатит. При біохімічному дослідженні крові: А/Г коефіцієнт - 0,8, загальний білірубін – 42мкмоль/л, трансамінази: АЛТ – 230МО/л, АСТ – 178МО/л. Що із перерахованого є найбільш ефективним у лікуванні ?

A. Антибактеріальні засоби

B. Глюкокортикоїди, цитостатики

C. Гепатопротектори

D. Противірусні препарати

E. Гемосорбція, вітамінотерапія

З А Н Я Т Т Я № 8

Клінічні задачі для оцінки кінцевого рівня знань

Варіант 5

1. Жінка, 37 років, звернулась до лікаря у зв’язку з загостренням хронічного гепатиту. При біохімічному дослідженні крові виявлено підвищення рівня некон’югованого білірубіну, АСТ і АЛТ та зниження рівня альбуміну і протромбіну. Який з патологічних процесів найбільш імовірно обумовив ці зміни?

A. Портальна гіпертензія

B. Холестаз

C. Цитоліз

D. Гіперспленізм

E. Порушення гемостазу

2. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер’ї, що підсилюється після їжі, нудоту, підвищення температури тіла до 37,70С, жовтяничність шкіри, біль у великих суглобах. Хворіє 8 місяців. Об’єктивно: гепатоспленомегалія. В загальному аналізі крові: ШЗЕ - 47 мм/г. При біохімічному дослідженні крові: білірубін загальний - 86,1мкмоль/л, кон’югований – 42,3мкмоль/л, виявлені антитіла до гладеньком’язових клітин, загальний білок - 62 г/л, альбуміни – 25г/л, глобуліни – 37г/л, гаммаглобуліни – 38%. Маркерів вірусних гепатитів не виявлено. При УЗД діаметр портальної вени 1см. Ваш діагноз?

A. Гемохроматоз

B. Первинний біліарний цироз

C. Синдром Жильбера

D. Криптогенний гепатит

E. Аутоімунний гепатит

3. Жінка, 32 років, перенесла гостру форму вірусного гепатиту В. Протягом двох місяців при проведенні контролю виявляється висока концентрація HBV-ДНК. Яка тактика ведення хворої?

А. Призначити препарати інтерферону

В. Призначити гепатопротектори

С. Призначити глюкокортикоїди

D. Призначити жовчогінні препарати

Е. Призначити вітаміни групи В

4. Хворий, 51 року, багато років вживав алкоголь. Скарги на нудоту, рідкий стілець, жовтяничність шкіри. Об’єктивно: шкіра та склери іктеричні, атрофія м’язів, печінка на 3см виступає з-під ребрової дуги, болюча при пальпації, субфебрильна температура. Який метод діагностики в даному випадку слід вважати найбільш інформативним?

A. Активність цитолізу (АСТ, АЛТ)

B. Маркери вірусних гепатитів

C. Порушення клітинного імунітету

D. Пункційна біопсія печінки

E. Протеїнограма

5. Хворий, 40 років, поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на свербіж шкіри, жовтяницю, важкість у правому підребір’ї, слабкість. Об’єктивно: шкіра жовтянична, сліди розчухів, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, селезінка - 6x8 см. При біохімічному дослідженні крові: лужна фосфатаза – 250Од/л, загальний білірубін - 60мкмоль/л, холестерин – 8,0ммоль/л. Який ведучий синдром у хворого?

A. Печінково-клітинної недостатності

B. Цитолітичний

C. Мезенхімально-запальний

D. Гепато-лієнальний

E. Холестатичний

6. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер'ї та суглобах, жовтушний колір шкіри, зниження маси тіла на 10кг за рік, підвищення температури тіла до 38,00С. Захворювання розпочалося після пологів півроку тому. Об'єктивно: іктеричність шкіри та склер, на повіках – ксантоми, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, щільна, болюча, край її загострений, а селезінка – на 2см. При біохімічному дослідженні крові: АСТ – 280МО/л, АЛТ – 340МО/л, загальний білірубін – 97,6мкмоль/л, некон’югований – 54,6мкмоль/л, HbsAg – не виявлений. Назвіть основний механізм патогенезу захворювання.

A. Порушення відтоку жовчі

B. Токсичне ушкодження гепатоцитів

C. Жирова дистрофія печінки

D. Аутоімунний

E. Вірусна інфекція

7. Хворий, 28 років, постійно контактує з комплексом отрутохімікатів, протягом 6 років. Скаржиться на головний біль, підвищену втому, відчуття важкості в правому підребір'ї, погіршення апетиту, жовтяницю. Об'єктивно: шкіра і склери субіктеричні, живіт здутий, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, край її ущільнений, поверхня рівна. У загальному аналізі крові: гемоглобін - 110 г/л, лейкоцити - 8,1х109клітин/л, ШЗЕ - 30мм/год, білірубін - 65мкмоль/л, цукор - 6,3ммоль/л. Який діагноз найбільш імовірний?

A. Доброякісна гіпербілірубінемія

B. Гемохроматоз

C. Хронічний токсичний гепатит

D. Вірусний гепатит

E. Хронічний панкреатит

8. У хворої, 23 років, ниючий біль у правому підребер'ї, періодично відрижка гірким, нудота, пониження апетиту. 3 роки тому була апендектомія. Через 2 місяці після неї вперше появилась жовтяниця з приводу якої лікувалася в інфекційній лікарні. В даний час при обстеженні збільшена на 2см печінка. У крові: прямий білірубін - 36мкмоль/л, АЛТ – 135МО/л. Яке захворювання у хворої?

A. Хронічний вірусний гепатит

B. Хронічний холангіт

C. Хронічний холецистит

D. Доброякісна жовтяниця Жільбера

E. Цироз печінки

9. Хвора, 36 років, скаржиться на загальну слабкість, збудливість, важкість у правому підребер’ї, субфебрильну температуру. 2 роки тому перехворіла вірусним гепатитом. Перераховані скарги поступово з’явилися протягом останніх 3-х місяців. Об’єктивно: нижня межа печінки на 3см нижче правої ребрової дуги. При біохімічному дослідженні крові: загальний білірубін - 64,5мкмоль/л, прямий – 22,7мкмоль/л, гамма-глобуліни – 31%, АСТ – 142МО/л, АЛТ – 196МО/л. Виявлені ознаки активної реплікації вірусу (HBeAg – позитивна реакція). Виберіть препарат для етіотропного лікування.

А. Преднізолон

В. Альфа-інтерферон

С. Есенціале-форте

D. Карсил

Е. Левамізол

10. Чоловік, 40 років, хворіє на аутоімунний гепатит. При біохімічному дослідженні крові: А/Г коефіцієнт - 0,8, загальний білірубін – 42мкмоль/л, трансамінази: АЛТ – 230МО/л, АСТ – 178МО/л. Що із перерахованого є найбільш ефективним у лікуванні ?

A. Антибактеріальні засоби

B. Глюкокортикоїди, цитостатики

C. Гепатопротектори

D. Противірусні препарати

E. Гемосорбція, вітамінотерапія

З А Н Я Т Т Я № 8

Клінічні задачі для оцінки кінцевого рівня знань

Варіант 8

1. Жінка, 37 років, звернулась до лікаря у зв’язку з загостренням хронічного гепатиту. При біохімічному дослідженні крові виявлено підвищення рівня некон’югованого білірубіну, АСТ і АЛТ та зниження рівня альбуміну і протромбіну. Який з патологічних процесів найбільш імовірно обумовив ці зміни?

A. Портальна гіпертензія

B. Холестаз

C. Цитоліз

D. Гіперспленізм

E. Порушення гемостазу

2. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер’ї, що підсилюється після їжі, нудоту, підвищення температури тіла до 37,70С, жовтяничність шкіри, біль у великих суглобах. Хворіє 8 місяців. Об’єктивно: гепатоспленомегалія. В загальному аналізі крові: ШЗЕ - 47 мм/г. При біохімічному дослідженні крові: білірубін загальний - 86,1мкмоль/л, кон’югований – 42,3мкмоль/л, виявлені антитіла до гладеньком’язових клітин, загальний білок - 62 г/л, альбуміни – 25г/л, глобуліни – 37г/л, гаммаглобуліни – 38%. Маркерів вірусних гепатитів не виявлено. При УЗД діаметр портальної вени 1см. Ваш діагноз?

A. Гемохроматоз

B. Первинний біліарний цироз

C. Синдром Жильбера

D. Криптогенний гепатит

E. Аутоімунний гепатит

3. Жінка, 32 років, перенесла гостру форму вірусного гепатиту В. Протягом двох місяців при проведенні контролю виявляється висока концентрація HBV-ДНК. Яка тактика ведення хворої?

А. Призначити препарати інтерферону

В. Призначити гепатопротектори

С. Призначити глюкокортикоїди

D. Призначити жовчогінні препарати

Е. Призначити вітаміни групи В

4. Хворий, 51 року, багато років вживав алкоголь. Скарги на нудоту, рідкий стілець, жовтяничність шкіри. Об’єктивно: шкіра та склери іктеричні, атрофія м’язів, печінка на 3см виступає з-під ребрової дуги, болюча при пальпації, субфебрильна температура. Який метод діагностики в даному випадку слід вважати найбільш інформативним?

A. Активність цитолізу (АСТ, АЛТ)

B. Маркери вірусних гепатитів

C. Порушення клітинного імунітету

D. Пункційна біопсія печінки

E. Протеїнограма

5. Хворий, 40 років, поступив у гастроентерологічне відділення зі скаргами на свербіж шкіри, жовтяницю, важкість у правому підребір’ї, слабкість. Об’єктивно: шкіра жовтянична, сліди розчухів, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, селезінка - 6x8 см. При біохімічному дослідженні крові: лужна фосфатаза – 250Од/л, загальний білірубін - 60мкмоль/л, холестерин – 8,0ммоль/л. Який ведучий синдром у хворого?

A. Печінково-клітинної недостатності

B. Цитолітичний

C. Мезенхімально-запальний

D. Гепато-лієнальний

E. Холестатичний

6. Хвора, 24 років, скаржиться на біль у правому підребер'ї та суглобах, жовтушний колір шкіри, зниження маси тіла на 10кг за рік, підвищення температури тіла до 38,00С. Захворювання розпочалося після пологів півроку тому. Об'єктивно: іктеричність шкіри та склер, на повіках – ксантоми, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, щільна, болюча, край її загострений, а селезінка – на 2см. При біохімічному дослідженні крові: АСТ – 280МО/л, АЛТ – 340МО/л, загальний білірубін – 97,6мкмоль/л, некон’югований – 54,6мкмоль/л, HbsAg – не виявлений. Назвіть основний механізм патогенезу захворювання.

A. Порушення відтоку жовчі

B. Токсичне ушкодження гепатоцитів

C. Жирова дистрофія печінки

D. Аутоімунний

E. Вірусна інфекція

7. Хворий, 28 років, постійно контактує з комплексом отрутохімікатів, протягом 6 років. Скаржиться на головний біль, підвищену втому, відчуття важкості в правому підребір'ї, погіршення апетиту, жовтяницю. Об'єктивно: шкіра і склери субіктеричні, живіт здутий, печінка на 5см виступає з-під ребрової дуги, край її ущільнений, поверхня рівна. У загальному аналізі крові: гемоглобін - 110 г/л, лейкоцити - 8,1х109клітин/л, ШЗЕ - 30мм/год, білірубін - 65мкмоль/л, цукор - 6,3ммоль/л. Який діагноз найбільш імовірний?

A. Доброякісна гіпербілірубінемія

B. Гемохроматоз

C. Хронічний токсичний гепатит

D. Вірусний гепатит

E. Хронічний панкреатит

8. У хворої, 23 років, ниючий біль у правому підребер'ї, періодично відрижка гірким, нудота, пониження апетиту. 3 роки тому була апендектомія. Через 2 місяці після неї вперше появилась жовтяниця з приводу якої лікувалася в інфекційній лікарні. В даний час при обстеженні збільшена на 2см печінка. У крові: прямий білірубін - 36мкмоль/л, АЛТ – 135МО/л. Яке захворювання у хворої?

A. Хронічний вірусний гепатит

B. Хронічний холангіт

C. Хронічний холецистит

D. Доброякісна жовтяниця Жільбера

E. Цироз печінки

9. Хвора, 36 років, скаржиться на загальну слабкість, збудливість, важкість у правому підребер’ї, субфебрильну температуру. 2 роки тому перехворіла вірусним гепатитом. Перераховані скарги поступово з’явилися протягом останніх 3-х місяців. Об’єктивно: нижня межа печінки на 3см нижче правої ребрової дуги. При біохімічному дослідженні крові: загальний білірубін - 64,5мкмоль/л, прямий – 22,7мкмоль/л, гамма-глобуліни – 31%, АСТ – 142МО/л, АЛТ – 196МО/л. Виявлені ознаки активної реплікації вірусу (HBeAg – позитивна реакція). Виберіть препарат для етіотропного лікування.

Соседние файлы в папке Тема 14 Хр. Гепатити !