Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pro+Strojovij+statut+Zbrojnih+Sil+Ukraїni.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
403.46 Кб
Скачать

Повороти та рух із зброєю

56. Повороти та рух із зброєю виконуються за такими самими правилами та командами, як і без зброї.

57. Під час поворотів із зброєю біля ноги на місці за попередньою командою зброю трохи підняти й одночасно подати на себе багнет (дульну частину), а праву руку злегка притиснути до правого стегна. Зробивши поворот, одночасно з приставленням ноги плавно опустити зброю на землю.

58. Для руху із зброєю біля ноги за підготовчою командою "Кроком" зброю трохи підняти, а за командою "Бігом", крім того, ліву руку напівзігнути у лікті.

Під час руху бігом зброю тримати у злегка зігнутій правій руці так, щоб дульна частина зброї була трохи подана вперед. Під час бігу в зімкненому строю багнет прибрати на себе.

59. Під час руху із зброєю біля ноги та у положенні "на плече", "на ремінь" і "на груди" рукою, що не тримає зброї, а під час руху із зброєю "за спину" - обома руками вільно робити рухи біля тулуба у такт кроку.

60. Під час руху з карабіном "на плече" за виконавчою командою "СТІЙ" зупинитися й без команди взяти карабін до ноги за правилами, визначеними у статті 48 цього Статуту. Під час руху з карабіном в іншому положенні після зупинки він береться до ноги тільки за командою.

Виконання прийомів з карабіном під час руху

61. Під час руху карабін від ноги "на плече" береться у два прийоми, так само, як на місці (стаття 47 цього Статуту), за командою "На пле-ЧЕ", яка подається одночасно з поставленням лівої ноги на землю. За виконавчою командою зробити крок правою ногою, потім послідовно з поставленням лівої ноги на землю виконувати кожний прийом.

62. Під час руху карабін до ноги з положення "на плече" береться у три прийоми, так само, як на місці (стаття 48 цього Статуту), за командою "До но-ГИ", що подається одночасно з поставленням ноги на землю. За виконавчою командою слід зробити крок правою ногою і потім послідовно з поставленням лівої ноги на землю виконувати кожний прийом.

63. Під час руху карабін із положення "на плече" в положення "на руку" береться у два прийоми за командою "На ру-КУ", що подається одночасно з поставленням лівої ноги на землю:

перший прийом - продовжуючи рух, зробити крок правою ногою й з поставленням лівої ноги на землю опустити ліву руку з карабіном униз до упору, одночасно правою рукою взяти карабін за шийку ложа разом із ременем;

другий прийом - зробити ще один крок правою ногою й з поставленням лівої ноги на землю швидко перенести карабін правою рукою до правого боку, повернувши його магазином униз і підхопивши лівою рукою за верхню частину ложа й ствольної накладки; притиснути шийку ложа до правого боку біля пояса, правий лікоть розвернути по лінії плечей, багнет тримати напроти правого ока та на висоті шиї.

64. Під час руху карабін із положення "на руку" береться "на плече" у два прийоми за командою "На пле-ЧЕ", яка подається одночасно з поставленням лівої ноги на землю:

перший прийом - рухаючись далі, зробити правою ногою крок, одночасно з поставленням лівої ноги на землю штовхнути карабін лівою рукою вгору на себе, повертаючи його правою рукою за шийку ложа затвором уперед, і поставити вертикально на долоню опущеної лівої руки;

другий прийом - зробити ще крок правою ногою й одночасно з поставленням лівої ноги на землю взяти карабін "на плече" та опустити праву руку.