Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.07.2024
Размер:
12.75 Кб
Скачать

Тема 9

Навести приклади впливу різних видів старіння/зносу на вартість обладнання/машин/ устаткування/ТЗ (на вибір) (2 бали).

Технологічне старіння: прикладом може слугувати пожежна сигналізація на підприємстві, адже з часом сигналізація стає все новішою, краще реагує на дим, її зв'язок з загальною системою оповіщення стає кращим. Через це стара сигналізація знецінюється і втрачає свою корисність і вартість.

Функціональне старіння: прикладом, може слугувати використання на підприємствах друкувальних машин які одразу нарізають папір ( цінники в АТБ), або використання новіших комбайнів та тракторів в аграрній галузі задля отримання більшого прибутку та зменшення часу виконуваного завдання( обробки землі).( Сюди також можна віднести електро-мобілі)

Економічне старіння: прикладом можуть бути сигарети в деяких країнах Азії ( Японія) заборонено палити в місцях не призначених для цього в наслідок чого, культура паління та розвиток цієї галузі там більш повільний та не завжди є вигідним для підприємців. Також до цього можна віднести використання електро-мобілів вони більш економні та не настільки шкідливо впливають на екологію.

Соседние файлы в папке економіка