Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stroevoy_ustav_1999.doc
Скачиваний:
123
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
399.36 Кб
Скачать

5. Строї полку

182. Розгорнутий стрій полку складається з батальйонів, вишикуваних в лінію взводних або ротних колон.

Ліворуч від батальйонів шикуються артилерійські підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони й забезпечення. Інтервали між батальйонами - 10 метрів, між іншими підрозділами полку - 5 метрів або такі, які визначив командир залежно від умов шикування.

183. Похідний стрій полку - колона. Полк у похідну колону шикується у порядку, визначеному статтею 155 цього Статуту.

Перешикування полку з розгорнутого строю в колону проводиться за розпорядженням командира полку. У розпорядженні вказуються напрямок і порядок руху, час готовності до руху та дистанції між батальйонами.

Рух у похідному строю розпочинається за командою (сигналом) "В колону - РУШ".

Командири батальйонів послідовно подають команди (сигнали) для руху батальйонів (статті 179 і 180 цього Статуту).

6. Виконання військового вітання

184. Для виконання військового вітання (на машині на місці, під час руху) за командою "СТРУНКО" особовий склад, який знаходиться на машині відкрито, повинен сидіти, не згинаючись у попереку, голову тримати прямо, дивитися перед собою; без зброї - напівзігнуті кисті рук вільно покласти трохи вище колін; із зброєю - тримати її між колінами і підтримувати обома руками (малюнок 41).

За командою "Рівняння праворуч (ліворуч)" командири підрозділів від взводу й вище та старші машин повертають голову в бік начальника й прикладають руку до головного убору, решта військовослужбовців залишається в положенні "струнко" і голову в бік начальника не повертає.

Якщо військовослужбовці розмістилися на машині обличчям у напрямку руху, то за командою "Рівняння праворуч (ліворуч)" одночасно повертають голову в бік начальника.

Коли машина мине начальника, за командою "ВІЛЬНО" усі військовослужбовці голову тримають прямо й сидять вільно. Командири підрозділів та старші машин, крім того, опускають руку від головного убору.

185. Поодинокі військовослужбовці, які перебувають на машинах, військове вітання виконують сидячи, повертаючи голову в бік начальника, не згинаючись у попереку.

Якщо військовослужбовці без зброї, то одночасно із поворотом голови вони прикладають руку до головного убору, а якщо із зброєю, то тримають її, як визначено у статті 184 цього Статуту.

Механіки-водії та водії під час керування машиною військове вітання не виконують.

Розділ VI стройовий огляд роти, батальйону та полку

1. Загальні положення

186. Стройовий огляд проводиться з метою визначення ступеня стройових навичок кожного військовослужбовця та стройового злагодження підрозділів.

На стройовому огляді також перевіряється зовнішній вигляд військовослужбовців, наявність і стан спорядження, озброєння і техніки. Під час інспектування, крім того, проводиться опитування військовослужбовців у порядку, визначеному Статутом внутрішньої служби. Опитування військовослужбовців може також проводитися під час перевірок.

Кожний стройовий огляд закінчується проходженням підрозділу (частини) урочистим маршем і виконанням стройових пісень підрозділами.

Стройовий огляд проводиться прямими начальниками або особами, призначеними для інспектування (перевірки).

Особам, які проводять стройовий огляд, дозволяється залежно від мети та завдань огляду, а також залежно від виконання програми бойової підготовки визначити порядок проведення стройового огляду.

Напередодні огляду начальник, який проводить огляд, повідомляє командира підрозділу (частини) про час, місце, порядок шикування та проведення огляду, про форму одягу, а також про те, яку зброю і техніку вивести на огляд.

187. Стройовий огляд роти, батальйону та полку проводиться у пішому порядку або на машинах.

На огляд у пішому порядку виводиться весь особовий склад підрозділу (частини) з особистою зброєю, а на огляд на машинах, крім того, все озброєння і техніка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]