Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПК_student.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
207.36 Кб
Скачать

7. Індивідуальна робота студентів

Теми рефератів, їх захист.

По темах “Апаратні засоби ПК” та “Програмні засоби ПК” даються теми рефератів – наприклад, “Рідкокристалічні монітори: принципи роботи, сучасні моделі, фірми-виробники” або “Сучасні програмні пакети для моделювання процесів, що відбуваються в електронних схемах”.

8. Самостійна робота студентів

Самостійна робота студентів передбачає проробку ними лекційного матеріалу, підготовку до виконання лабораторних робіт, самостійне опрацювання окремих питань тем змістових модулів, а також підготовку до поточного (модульного) контролю знань.

9. Методичні вказівки

Основну увагу при вивченні дисципліни слід приділяти набуттю студентами практичних навичок вільного користування персональним комп’ютером. Заліки, іспити, тестування можуть проводитися із застосуванням електронно-обчислювальних машин та різних пакетів навчальних прикладних програм.

З метою роз’яснювання найбільш складних питань дисципліни та підвищення якості виконання індивідуального завдання слід проводити групові та індивідуальні консультації за розкладом кафедри.

Під час проведення контрольних заходів рівень засвоєння матеріалу змістового модуля оцінюється шляхом проведення модульної контрольної роботи (МКР) та захисту лабораторних робіт.

10. Критерії підсумкової оцінки та система рейтингових балів

Підсумкова оцінка з дисципліни складається з оцінок, отриманих за поточний (модульний) контроль, результатів виконання індивідуального завдання та екзамену. У разі успішного навчання потягом семестру, тобто своєчасного та якісного захисту лабораторних робіт, виконання індивідуального завдання, отримання мінімально встановленої суми балів по кожному з модулів, підсумкова оцінка може бути виставлена без іспиту.

Сумарно за всі КЗ протягом семестру студент може отримати від 0 до 100 балів. Умовою допуску студента до КЗ є мінімальна сума балів, яку студент повинен набрати у разі виконання всіх елементів модулів. Якщо студент не набрав мінімальну суму балів, то він не допускається до КЗ, і йому рекомендується набрати цю кількість за рахунок виконання індивідуального завдання.

Студент, який отримав за всі КЗ протягом семестру не менше 60 балів, за його бажанням може бути звільнений від семестрового екзамену. Студент, який набрав за всі КЗ менше 60 балів, здає підсумковий семестровий екзамен (проводиться у письмовій формі в екзаменаційну сесію), до якого він допускається, якщо має за виконання всіх передбачених елементів модулів необхідну мінімальну суму 50 балів.

Екзаменаційні оцінки виставляються відповідно до шкали оцінювання ECTS (таблиця).

Оцінка ECTS

Визначення

Оцінка

у балах

Традиційна

оцінка

A

ВІДМІННО – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок

96 – 100

ВІДМІННО

B

ДУЖЕ ДОБРЕ – вище середнього рівня з кількома помилками

86 – 95

C

ДОБРЕ – в загальному правильна робота з певною кількістю помилок

71 – 85

ДОБРЕ

D

ЗАДОВІЛЬНО – непогано, але зі значною кількістю недоліків

61 – 70

ЗАДОВІЛЬНО

E

ДОСТАТНЬО – виконання задовольняє мінімальні критерії

60

FX

НЕЗАДОВІЛЬНО – потрібно попрацювати перед тим як досягти мінімального критерію

50 – 59

НЕЗАДОВІЛЬНО

F

НЕЗАДОВІЛЬНО – необхідна серйозна подальша робота

< 50

Відмінно” – студент вільно володіє теоретичним матеріалом, розуміє принципи роботи усіх комплектуючих персонального комп’ютера та їх характеристики, вільно користується прикладним програмним забезпеченням, здатний працювати самостійно.

Добре” – студент обізнаний у теоретичному матеріалі, знає принципи роботи основних комплектуючих персонального комп’ютера та їх характеристики, вміє користуватися прикладним програмним забезпеченням у межах робочої навчальної програми.

Задовільно” – студент орієнтується у теоретичному матеріалі, вміє користуватися основними прикладними програмними пакетами.

Незадовільно – студент має знання та вміння нижче рівня, визначеного оцінкою „задовільно”.