Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ITinF_MW_RGR_f&kf_2k_1s_13-14_UA.rtf.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
169.98 Кб
Скачать

V. Індивідуальні завдання Завдання

Розробити структуру бази даних (БД) і створити за допомогою СКБД MS MS Access необхідні таблиці БД, які міститимуть задані відомості про об‘єкти, а також наступні об’єкти: форму для введення даних, запит на відбір заданих відомостей та форму для цього запиту, звіт для подання заданих відомостей. Занести до таблиць БД кілька довільних записів.

Вказівка. Необхідно розробити структуру бази даних і створити таблиці (одну або декілька) БД, в які занести декілька записів (кількість записів має бути достатньою для демонстрації роботи об’єктів бази даних). Дані для записів бажано взяти реальні, але при необхідності припускаються гіпотетичні дані. Таблиця БД має бути записана на технічний носій у файл БД, а у текстовій частині роботи слід навести опис структури БД, склад полів, обґрунтування їх типів, розміру та інших параметрів.

  1. Довідкова база даних по лікарських препаратах, яка містить такі відомості про препарати: назва українська, назва латинська, міжнародна назва, номер реєстраційного посвідчення, термін дії посвідчення, код АТС, фармакологічна група, лікарська форма, форма випуску, виробник. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, параметричний запит по назві препарату і форма до нього, звіт з групуванням по фармакологічних групах.

  2. Довідкова база даних по лікарських препаратах, яка містить такі відомості про препарати: назва українська, міжнародна назва, код АТС, показання, протипоказання, побічна дія, фармакологічна група, взаємодія з іншими ліками, аналоги-замінники, виробник, лікарська форма, умови відпуску. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, параметричний запит по назві препарату і форма до нього, звіт з групуванням по фармакологічних групах.

  3. Довідкова база даних аптеки, яка містить такі відомості про лікарські препарати: назва українська, назва міжнародна, код АТС, фармакологічна група, лікарська форма, форма випуску, наявний запас, мінімальний запас, ціна роздрібна, назви і адреси постачальників, оптові ціни постачальників. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит на відбір відомостей про препарати, наявний запас яких менший мінімального і форму до нього, форма до запиту, звіт до запиту з групуванням по постачальниках.

  4. Довідкова база даних аптеки, яка містить відомості про лікарські препарати (назва українська, назва міжнародна, код АТС, фармакологічна група, лікарська форма, форма випуску, наявний запас, правила відпуску, ціна роздрібна, ціни оптові) та постачальників препаратів (назва, адреса, телефон, електронна пошта). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит на відбір відомостей про постачальників заданого препарату з їх оптовими цінами, форма до запиту, звіт з групуванням препаратів за лікарською формою.

  5. Довідкова база даних деканату, яка містить відомості про студентів факультету: прізвище, ім’я, по-батькові, курс, група, адреса домашня, телефон, дата народження. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, параметричний запит за прізвищем студента на відбір відомостей про нього, форма до запиту, звіт з групуванням даних за групами.

  6. Довідкова база даних деканату, яка містить відомості про студентів факультету (прізвище, ім’я, по-батькові, курс, група, адреса домашня, телефон, дата народження), навчальні дисципліни і успішність студентів по двох модулях (М1 і М2) . Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем студента на відбір відомостей про його успішність, форма до запиту, звіт про успішність студентів з групуванням даних за групами.

  7. Довідкова база даних електронного журналу навчальної групи, яка містить відомості про студентів (прізвище, ім’я, по-батькові, телефон, дата народження), навчальні дисципліни (назва, викладачі) та успішність студентів і відвідування занять. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем студента на відбір відомостей про його успішність, форма до запиту, звіт про успішність студентів з групуванням даних за групами.

  8. Довідкова база даних по донорах крові, яка містить такі відомості про донорів: прізвище, ім’я, по-батькові, група крові, резус, адреса, телефон, дата народження, стать, дата останнього медичного обстеження, дата останньої здачі крові, об’єм останньої здачі крові і загальний об’єм зданої крові. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, параметричний запит за групою крові, форма до запиту, звіт по донорах з групуванням за групою крові і відображенням загального об’єму крові

  9. Довідкова база даних по аптеках міста, яка містить такі відомості: назва, адреса, телефон, електронна адреса, режим роботи, чи виготовляє ліки, логотип, дата відкриття. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, запит на відбір даних про аптеки, які працюють після 20-00, форма до запиту, звіт по аптеках з впорядкуванням за датою відкриття.

  10. Довідкова база даних по лікарських рослинах, яка містить такі відомості: назва, ботанічний опис, лікувальні властивості, зображення, правила заготівлі, готові лікарські форми на основі рослини. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, параметричний запит на відбір даних про задану рослину, форма до запиту, звіт по лікарських рослинах з групуванням за ботанічними групами.

  11. Довідкова база даних аптеки, яка містить відомості про лікарські препарати (назва, код АТС, наявний запас, роздрібна ціна, фармакотерапевтична група), постачальників ліків (назва, адреса, телефон, електрона адреса), оптові ціни препаратів, замовлення (предмет замовлення, постачальник, кількість, дата). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит на відбір даних про замовлення препаратів з розрахунком загальної вартості замовлень, форма до запиту, звіт по замовленнях препаратів з відображенням вартості кожного замовлення і загальної вартості.

  12. Довідкова база даних аптеки, яка містить відомості про лікарські препарати (назва, код АТС, фармакотерапевтична група, наявний запас, роздрібна ціна) і продажі препаратів (дата, назва, кількість). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит на відбір даних про продажі заданого препарату, форма до запиту, звіт про продажі препаратів з групуванням за датами та назвами і підбиттям підсумків по днях і загального.

  13. Довідкова база даних фармацевтичної опіки стаціонарних хворих, яка містить відомості про пацієнтів (прізвище-ім’я-по-батькові, відділення, палата, діагноз тощо), призначення (ліки, дозування, забезпеченість тощо), лікарів (прізвище-ім’я-по-батькові, посада, контакти тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит на відбір даних про призначення заданного препарату, форма до запиту , звіт на основі даного запиту.

  14. Довідкова база даних по персоналу аптечного підприємства, яка містить відомості про працівників (прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, посада, освіта, адреса, телефон, фото, дата працевлаштування, посадовий оклад). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит на відбір даних за посадою, форма до запиту , звіт з групуванням за посадою, освітою.

  15. Довідкова база даних по підприємствах (аптеки, лікарні тощо), що постачаються лікарськими препаратами, яка містить відомості про підприємства (назва, код ЄДРПОУ, адреса, телефон, факс, електронна адреса, прізвище-ім’я-по-батькові керівника), замовлені препарати (назва, кількість, ціна, фармакологічна група, код АТС). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит на відбір підприємств-замовників за назвою препарату, форма до запиту, звіт по усіх замовленнях.

  16. Довідкова база даних по лікарських препаратах, яка містить такі відомості про препарати: назва, код АТС, фармакологічний опис препарату, показання (у вигляді набору ключових слів), протипоказання, сумісність з іншими ліками, побічна дія, спосіб застосування і дозування, правила відпуску, наявний запас, термін зберігання, умови зберігання, ціна. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарату, форма до запиту, звіт по запасах препаратів у натуральному і грошовому вираженні.

  17. Довідкова база даних по підприємствах аптечної мережі, яка містить такі відомості: назва, адреса, телефон, прізвище, ім’я, по батькові директора, режим роботи, обсяг реалізації за минулий місяць, прибуток за минулий місяць. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою підприємства, форма до запиту , звіт по результатах роботи з підбиттям підсумків.

  18. Довідкова база даних по пацієнтах, які забезпечуються спеціальним лікарським засобом, яка містить такі відомості: прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, вік, адреса, номер рецепта, кількість препарату, дата видачі, ціна. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою прізвищем пацієнта, форма до запиту, звіт по усіх пацієнтах.

  19. Довідкова база даних по наявності лікарських препаратів в аптечній мережі, яка містить відомості про препарати (назва, код АТС, фармакологічна група, ціна) і аптеки (назва, адреса, телефон, режим роботи). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарату, форма до запиту, звіт по усіх аптеках з групуванням по препаратах.

  20. Довідкова база даних по постачальниках лікарських препаратів, яка містить відомості про препарати (назва, фармакотерапевтична група, код АТС), наявний запас постачальника, оптові ціни постачальника, постачальників (назва, адреса, телефон, електронна адреса, реквізити). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою постачальника на відбір даних про його асортимент, форма до запиту, звіт по препаратах у постачальників.

  21. Довідкова база даних по постачальниках лікарських препаратів, яка містить відомості про постачальників (назва, адреса, телефон, електронна адреса, реквізити), препарати (назва, фармакотерапевтична група, код АТС, лікарська форма, форма випуску), наявний запас постачальника, оптові ціни постачальника. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарата на відбір даних про його постачальників, форма до запиту, звіт по препаратах у постачальників.

  22. Довідкова база даних по виробниках лікарських препаратів, яка містить відомості про препарати (назва препарату українська, назва препарату міжнародна, фармакологічна група, форма випуску, упаковка) та про виробників (назва виробника, адреса виробника, телефон, факс, e-mail, відпускна ціна виробника). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарату на відбір даних про його виробника, форма до запиту, звіт з групуванням по виробниках.

  23. Довідкова база даних по споживачах лікарських препаратів, яка містить відомості про препарати (назва препарату, код АТС, фармакологічна група, форма випуску, ціна), про споживачів (назва, категорія споживача (аптека, лікарня, профілакторій тощо), адреса споживача, телефон, факс, e-mail), про потреби (замовлення) споживачів (назва, кількість, дата, відмітка про виконання) відпускна ціна. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарату на відбір даних про його замовлення, форма до запиту, звіт по виконаних замовленнях і звіт по невиконаних замовленнях.

  24. Довідкова база даних по донорах крові, яка містить такі відомості про донорів: прізвище, ім’я, по-батькові, група крові, резус, адреса, телефон, дата народження, стать, дата останнього медичного обстеження, дата останньої здачі крові, об’єм останньої здачі крові і загальний об’єм зданої крові. Створити такі об’єкти: форма для введення даних, запит на відбір даних по донорах, які здавали кров протягом останнього місяця, форма до запиту, звіт по донорах з групуванням за групою крові і відображенням загального об’єму крові.

  25. Довідкова база даних фармацевтичної опіки амбулаторних хворих, яка містить відомості про пацієнтів (прізвище-ім’я-по-батькові, адреса, діагноз, лікар тощо), призначення (назва ліків, дозування, забезпеченість тощо), ліки (назва, ціна, форма випуску), лікарів (прізвище-ім’я-по-батькові, посада, контакти, пацієнти тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем пацієнта на відбір даних про його призначення, форма до запиту, звіт по усіх пацієнтах та їх призначеннях з підбиттям підсумків.

  26. Довідкова база гомеопатичної аптеки, яка містить відомості про препарати (назва, код, показання, протипоказання, сумісність, побічні ефекти, спосіб застосування і дозування, ціна, правила зберігання, термін придатності, наявний запас). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за показаннями (патологією), форма до запиту, звіт по наявних препаратах.

  27. Довідкова база даних бібліотеки, яка містить відомості про видання (категорія (книга, журнал, газета), назва, автор, код УДК тощо), читачів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, номер) та видачі (що, кому, коли, на який час). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем автора на відбір даних про його твори, форма до запиту, звіт по наявних виданнях.

  28. Довідкова база даних бібліотеки, яка містить відомості про видання (категорія (книга, стаття, журнал, газета), назва, автор, код УДК тощо), читачів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, номер) та видачі (що, кому, коли, на який час). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем автора на відбір даних про його твори, форма до запиту, звіт по наявних виданнях.

  29. Довідкова база даних аптечного складу, яка містить відомості про лікарські препарати (назва, код АТС, лікарська форма, форма випуску, наявний запас, ціна роздрібна), постачальників (назва, адреса, телефон, оптові ціни), споживачів (назва, адреса, телефон) та замовлення (назва, замовник або постачальник, кількість, дата). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарата на відбір даних про його постачальників з їх оптовими цінами, форма до запиту, звіт по замовлених препаратах.

  30. Довідкова база даних фітоаптеки, яка містить відомості про лікарські рослини (назва, ботанічний опис, лікарські властивості) та фітопрепарати (назва, склад, показання, протипоказання, лікарська форма, форма виготовлення, ціна, наявний запас). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою рослини на відбір даних про препарати, в яких вона використовуються, звіт по наявних лікарських препаратах.

  31. Довідкова база даних по клієнтах-пільговиках аптеки, яка містить відомості по клієнтів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, телефон, категорія, підстава для прикріплення), лікарські препарати (назва, код АТС, фармакологічна група, ціна, наявний запас), видачі ліків (назва, пацієнт, номер рецепта, кількість, знижка). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою препарату на відбір даних про його одержувачів, звіт по видачах препаратів.

  32. Довідкова база даних відеотеки, яка містить відомості про відеоматеріали (вид носія, назва фільму, жанр, тривалість, рік випуску, анотація, ціна, вартість перегляду, формат тощо) і клієнтів (прізвище, імя, по-батькові, адреса, телефон) і видачі (кому, що, коли, на який час). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за назвою фільму, форма до запиту, звіт по усіх видачах.

  33. Довідкова база даних лікарняної аптеки, яка містить відомості про лікарські засоби (назва, наявний запас, фармакологічна група, ціна тощо), про відділення (назва, завідуючий відділенням, старша сестра, телефони), замовлення лікарських засобів (назва засобу, кількість, замовник (відділення) тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою відділення на відбір даних про його замовлення, форма до запиту, звіт по замовленнях.

  34. Довідкова база даних по біологічно активних добавках, яка мітить відомості про добавки (назва, дія, тощо), їх виробників (назва, адреса, відпускна ціна тощо) та постачальників (назва, адреса, ціна тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, параметричний запит за прізвищем назвою добавки на відбір даних про її виробників та постачальників з їх цінами, звіт по виробниках і їх продукції.

  35. Довідкова база даних по застосуванню лікарських препаратів, яка містить відомості про симптоми та захворювання (назви) та ліки (назва, фармакологічні властивості, показання, протипоказання, спосіб застосування, наявність, ціна тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за захворюванням чи симптомом на відбір даних про ліки для нього, форма до запиту, звіт по наявних лікарських препаратах.

  36. Довідкова база даних денного стаціонару, яка містить відомості про пацієнтів (прізвище, ім’я, по-батькові, лікар, діагноз, призначення тощо), лікувальні засоби (лікарські препарати та процедури), лікарів (прізвище, ім’я, по-батькові, телефон тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за препаратом чи процедурою на відбір даних про його призначення, форма до запиту, звіт по усіх пацієнтах та їх призначеннях.

  37. Довідкова база даних по ліках, що виготовляються в аптеці, яка містить відомості про лікарські препарати (назва, показання, протипоказання, спосіб застосування, ціна), інгредієнтах (назва, наявний запас, ціна) та складу препаратів (інгредієнти та їх кількість). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою препарату на відбір даних про його склад, форма до запиту, звіт наявних запасах інгредієнтів.

  38. Довідкова база даних по виготовленню лікарських засобів, яка містить відомості про замовлення (рецепт, замовник, назва, дата, готовність тощо), виконавців (прізвище, ім’я, по-батькові, посада, телефон тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за замовником на відбір даних про замовлення, форма до запиту, звіт по замовленнях.

  39. Довідкова база даних аудіотеки, яка містить відомості про аудіозаписи (тип, жанр, виконавець, рік, носій тощо), носії записів (тип, назва тощо), видачі матеріалів (кому, що, коли, на який час). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою аудіо запису, форма до запиту, звіт по видачах.

  40. Довідкова база даних постачальника лікарських засобів, яка містить відомості про лікарські засоби (назва, наявний запас, термін зберігання, ціна, фармакологічна група, лікарська форма, форма випуску) та оптові знижки (обсяг закупки, рівень тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою лікарського засобу, форма до запиту, звіт по знижках.

  41. Довідкова база даних аптек, яка містить відомості про лікарські препарати (назва, фармакологічна група, лікарська форма, форма виготовлення тощо), аптеки (назва, номер, адреса, телефон, режим роботи тощо), наявність лікарських препаратів в аптеках і їх ціни. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою лікарського засобу на відбір даних про його наявність в аптеках, форма до запиту, звіт по запасах лікарських препаратів в аптеках.

  42. Довідкова база даних поліклініки, яка містить відомості про пацієнтів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, стать, дата народження, соціальний статус, поточний стан тощо), лікарів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, спеціальність, кваліфікація, посада тощо), діагноз, поставлений даним лікарем даному пацієнту, термін втрати працездатності, необхідність амбулаторного лікування тощо. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за прізвищем лікаря про його пацієнтів, форма до запиту, звіт по пацієнтах.

  43. Довідкова база даних по застосуванню лікарських рослин, яка містить відомості про рослини (назва, опис, спосіб заготівлі тощо), патології (назва, симптоми) та застосування рослини. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою рослини на відбір даних про її застосування, форма до запиту, звіт по патологіях і відповідних рослинах.

  44. Довідкова база даних адміністратора підприємства, яка містить відомості про співробітників (прізвище, ім’я, по-батькові, освіта, посада, стаж роботи, телефон, фотографія, оклад), структурні підрозділи (назва, телефон, кімнати тощо), персонал структурних підрозділів. Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою підрозділу на відбір його співробітників, форма до запиту, звіт по персоналу з групуванням по підрозділах і місячним фондом зарплатні.

  45. Довідкова база даних фармацевтичної оптової бази, яка містить відомості про лікарські засоби (назва, лікарська форма, форма виготовлення, ціна, кількість, дата надходження тощо), замовлення (замовник, лікарський засіб, кількість, дата), відпуск товарів (назва, кількість, дата). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за лікарського засобу на відбір відомостей про його замовлення, форма до запиту, звіт по запасах лікарських засобів на складі.

  46. Довідкова база даних по абітурієнтах медичного університету, яка містить відомості про абітурієнтів (прізвище, ім’я, по-батькові, реєстраційний номер, дата народження, адреса, спеціальність, навчальний заклад, закінчений абітурієнтом, середній бал, бал ЗНО), спеціальності, екзаменаційні дисципліни (назва, дата іспиту, оцінка). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою спеціальності на відбір вступників на неї, форма до запиту, звіт по абітурієнтах з групуванням по спеціальностях і підбиттям підсумків.

  47. Довідкова база даних аптечної мережі, яка містить відомості про підприємства (назва, номер, адреса, телефон, режим роботи тощо), співробітників (прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, телефон, посада, фотографія, оклад, освіта). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за номером чи назвою аптеки на відбір даних про її співробітників, форма до запиту, звіт по персоналу з групуванням по аптеках і підбиттям місячного фонду зарплатні.

  48. Довідкова база даних складу аптечної мережі, яка містить відомості про лікарські засоби (назва, фармакологічна група, наявна кількість, код АТС, виробник, лікарська форма, форма виготовлення), аптеки мережі (назва/номер, адреса, телефон, директор), замовлення аптек (назва, дата, кількість, відмітка про виконання), поставки до аптек (назва, кількість, дата). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за назвою лікарського засобу на відбір даних про його замовлення і поставки, форма до запиту, звіт по поставках за тиждень.

  49. Довідкова база даних по медико-фармацевтичних підприємствах, яка містить відомості про підприємства (назва, адреса, контакти, сфера діяльності, послуги, що надаються, та їх вартість тощо), спеціалістів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, місця роботи, кваліфікація, спеціальність тощо), виробничі можливості та послуги (види лікування, обстеження тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за видом послуг, форма до запиту, звіт по підприємствах.

  50. Довідкова база даних по забезпеченню клієнтів аптеки спеціальними лікарськими препаратами, яка містить відомості про клієнтів (прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, підстави для прикріплення, лікарня тощо), лікарські препарати (назва, код, ціна, умови відпуску, лікарська форма, фармакологічна група тощо), відпуск препаратів (назва, дата, кількість, рецепт тощо). Створити такі об’єкти: форми для введення даних, запит за прізвищем клієнта на відбір даних про нього і отримані ним препарати, форма до запиту, звіт по відпуску препаратів за місяць.

Соседние файлы в предмете Медицинская физика