Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шлунковокишковий / Cases GIT.en.uk.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.06.2022
Размер:
1.94 Mб
Скачать

1. Ваш діагноз?

2. Які мікроскопічні ознаки зазвичай присутні?

3. Чи є ризик злоякісного новоутворення?

1. Це хвороба Крона включаючи як великий і малий кишечник, з «пропустити» поразки. Нормальні складки слизової відсутні. Існує еритема з розміром зерна і фокусною виразкою ().

2. Мікроскопічні особливості класично, пов'язані з хворобою Крона, включають формування гранульоми і трансмуральне запалення.

3. Так. Ризик в п'ять разів до шестиразового більше, але вона нижче, ніж пов'язані з виразковим колітом. Оскільки пошкодження можуть виникати з шлунка в пряму кишку, профілактична резекція кишечника не вказується; хірургічне втручання може прискорити утворення Свищева трактів в деяких випадках.

19-річний чоловік з історією 2-річного періодичного болю в животі з проносом, тепер звернувся з ознаками непрохідності кишківника. Показано рентгеноконтрастне дослідження.

1. Ваш діагноз?

2. Які ускладнення можуть розвинутися в нього?

3. Які позакишкові прояви можуть виникнути?

1. Є області стриктури ( ) І свищ ( ) Між малими петлями кишечника (enteroenteric фістули), які узгоджуються з хвороба Крона ,

2. Пацієнт може розвинутися перфорація з перитонітом, сепсисом, або обидва.

3. Позакишкові прояви включають первинний склерозуючий холангіт, сакроілііт, анкілозуючийспондиліт, мігруючий поліартрит, і вузлувата еритема ,

28-річна жінка з історією проносу зі слизом і кров’ю рішилась на колоноскопію. Пошкодження, показані на малюнку, простираються від прямої кишки до поперечно-ободової кишки.

1. Ваш діагноз?

2. Які мікроскопічні ознаки ви очікуєте?

3. Яка імунна клітина відіграє ключову роль?

1. Втрата haustral складок і фокальних слизових оболонок виразок ( ), З безперервним участю початку в прямій кишці, узгоджуються з хронічним виразковий коліт ,

2. Особливості, які більш характерні для виразкового коліту включають запалення обмежується слизовою оболонкою, крипт абсцесів, і відсутність гранульом ,

3. імунні розлади клітинно-опосередкований беруть участь в запальних захворюваннях кишечника; Зокрема,надмірно рясні відповіді CD4 + лімфоцитів до нормальної кишкової флори є ключовим елементом є рушійною силою запалення.

40-річному чоловіку з 15-річною історією періодичної діареї та

переймоподібного болю проведено колектомію.

1. Опишіть макропрепарат.

2. Що є основним захворюванням?

3. Яке печінкове ускладнення може виникнути?

4. Що є серйозним довготривалим ускладненням цього захворювання?

1. Існує важка ободової слизової ерозії залишаючи лише невеликі острівці залишкової слизової оболонки; це так званіпсевдополіпи ( ).

2. Валовий зовнішній вигляд і звичайно ж характерні для хронічного виразковий коліт ,

3. Печінкові прояви запального захворювання кишечника, включають перихолангіт і первинний склерозуючий холангіт ; це може статися навіть після повної колектоміі.

4. ризик аденокарцинома настільки висока (приблизно 10% підвищений ризик для кожного десятиліття з захворюванням), що колектомія часто виконується.

Соседние файлы в папке шлунковокишковий