Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шлунковокишковий / Cases GIT.en.uk.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.06.2022
Размер:
1.94 Mб
Скачать

2) 43-річна жінка зі скаргами періодичною нудотою, блювотою, болем в епігастральній ділянці впродовж 5 років пройшла ендоскопічне дослідження, яке показало ерозії на фоні гіперемійованої слизової шлунка.

1. Ваш діагноз?

2. Які цитокіни задіяні в цьому процесі?

3. Які мікробні гени сприяють патогенезу?

4. Чи є ці організми в дванадцятипалій кишці?

1. Вигнуті стрижні (▴) в зазначених вище стовпчастих епітеліальних клітин порожнини є Helicobacter Pylori.

2. Ці організми викликають прозапальних цитокінів, таких як інтерлейкін-1, інтерлейкін-6 та інтерлейкін-8, а також фактор некрозу пухлини.

3. вірулентність чинники включають джгутики для моторики, виробництво уреази (виготовлення аміак), і бактеріальні адгезини. Організми, які висловлюють cytotoxinassociated антиген (CagA), як правило, також мають касету 29 генів, асоційованих (Так званий Cag патогенність острів), що сприяє запаленню і пошкодження тканин. Одним з найбільш важливих з них є токсином вакуолізуються ( VacA), який представляє собою продукт гена, який викликає пряме пошкодження клітин.

4. пілорі організми порядку № H. живуть в слизу шлунка і дванадцятипалої кишки наносять пошкодження через цитокин і токсин виробництво.

1) У 55-річної жінки з епігастральним дискомфортом ЗАК показав мікроцітарну і гіпохромну анемію.

1. Ваш діагноз?

2. Які загальні фактори ризику для цього захворювання?

1. Існує потовщення стінки ( ) З шлунка антрального, воротаря, і цибулини дванадцятипалої кишки, викликаної запаленням. Історія пацієнта кровотечі і анемії передбачаєгострий гастрит ,

2. Причини цього стану включають використання нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) , Циклооксигенази інгібування НПЗЗ зменшує простагландину виробництва, що зменшує потік крові в шлунку і слизу і бікарбонату виробництва, в той же час збільшуючи виробництво парієтальних клітин кислоти. Інші причини включають надмірне вживання алкоголю, куріння, сильний стрес, ішемію і заковтування з'єднань, що містять каустичну кислоти або лугу.

71-річний чоловік з раптовим початком сильного болю в животі має здуття живота з відсутніми звуками кишківника.

1. Ваш діагноз?

2. Що може привести до цього?

3. Які ускладнення можуть виникнути?

4. Яке лікування необхідно?

1. Існує асцит (), Але зловісна знахідка є атмосферне повітря (), Який збирає на печінці, що вказує на ламаний внутрішній `орган ,

2. Перфорована виразкова хвороба, розірваний холецистит, перфорована апендицит, перфорований дивертикулит, або розрив кишечника інфаркту може викликати цей стан.

3. Перфорація призводить до перитоніту, вивільнення кишкових бактерій, і часто сепсис з шоком.

4. Емерджентні операція необхідна для ремонту ділянки розриву і лаваж очеревини.

66-річна жінка з 3-місячною історією періодичного болю в епігастрії в тепер важка узагальнено болю в животі, лихоманка. Кількість лейкоцитів у неї 13980 / мм 3 (N 3800 до 10800 / мм 3), з нейтрофільозом і зсувом ліворуч. Метаболічний ацидоз присутній. Під час лапаротомії зроблено фото.

1. Ваш діагноз?

2. Що може показати бактеріологічне дослідження?

3. Що, найбільш ймовірно, покаже аналіз перитоніальної рідини?

1. існує дванадцятипалої кишки перфорація , Жовтий ексудат () Над перитонеальними поверхнями являє собою гострий перитоніт.

2. Це, ймовірно, буде полімікробні , З організмами, такими як кишкової палички, Bacteroides ламка, Clostridium перфрингенс, стрептококи, ентерококи і.

3. РН, ймовірно, буде менше, ніж 7,1, рівень білка повинна бути високою, щоб відобразити наявність ексудат , Лактатдегідрогенази рівень буде підвищений, щоб відобразити пошкодження клітин і кількість клітин показало б багато лейкоцитів (в основному нейтрофілів). Забарвлення по Граму, швидше за все, показати кілька організмів.

69-річний чоловік з 3-місячною історією нудоти і болю у верхніх відділах живота також відмічає 7 кг втрати ваги.

1. Ваш діагноз?

2. Які фактори ризику, пов'язані з ним?

3. Який прогноз?

1. Шлунка має дифузно потовщену стінку ( ), Що узгоджується з linitis Plástica формі аденокарциноми шлунка ,

2. Фактори ризику розвитку аденокарциноми шлунка включають будь-яку причину хронічного гастриту, таких як інфекції Хелікобактер пілорі; Дієта багата копченої, солоних або маринованих продуктів; Прийом всередину нітритів; і куріння.

3. Кілька видів раку шлунка діагностується на ранній стадії; з linitis PLASTICA, зокрема, прогноз вкрай бідних (<10% 5-річної виживаності).

66-річна жінка з 5-місячної історією нудоти, блювоти і втратою ваги проходить ендоскопічне дослідження. Виявлена втрата антральних складок і 4-см нерівна поверхнева виразка. Біопсія зразку отриманого з краю виразки:

1. Ваш діагноз?

2. Надайте пов'язані генетичні синдроми.

3. Які дієтичні підходи можуть знизити ризик?

1. Це перстневидно ( ) тип аденокарциноми шлунка найчастіше асоціюється з дифузно інфільтрації карцинома (що часто призводить до а linitis Пластика або «бурдюк»-типу зовнішній вигляд живота).

2. До них відносяться рак товстої кишки спадкової неполіпозний (HNPCC) синдром, який викликаний дефектами ремонту неузгодженості ДНК, і E-кадгерінов мутація (Синдром сімейної карциноми шлунка).

3. Зниження споживання копчених, вилікувані або солоних продуктів може бути корисним. Дієта, яка включає в себе фрукти і овочі, також, здається, допомагає знизити ризик розвитку раку.

Там немає ніякої очевидною асоціації з вживанням алкоголю або антацидними препаратами.

22-річна жінка спочатку скаржилась на нудоту з болем біля пупка за день до госпіталізації; тепер біль в її правому нижньому квадранті з позитивним симптомом Блюмберга.

1. Ваш діагноз?

2. Що показала КТ?

3. Які ускладнення можуть виникнути?

1. Вона має гострий апендицит ,

2. Збільшено додаток ( ) Містить яскравий копроліт (згущуються стілець блокує рух слизу і злущуються епітелій з програми). Яскраві запальні скручування () Проходить в жирову тканину.

3. При відсутності лікування апендицит може призвести до розриву, з перитонітом і сепсисом. Менш поширені ускладнення включають пилефлебит (з тромбозом ворітної вени) і печінкові абсцеси

31-річний чоловік мав сильний біль в животі і лихоманку протягом 2-х днів. При обстеженні виявлений симптом Образцова. Кількість лейкоцитів підвищена, з 72% нейтрофілів і 9% палочкоядерних форм, і периферійний мазок крові показує утворення нестійких агрегатів еритроцитів. Виконано лапароскопічну операцію.

1. Описати результати.

2. Проведіть диференціальний діагноз.

3. Поясніть результати лабораторних досліджень.

1. стовпчастий слизова є згнила ( ) І запалена ( ).

2. гострий апендицит може бути імітується мезентериального лімфаденіту, запальні захворювання кишечника, інфекційного ентероколіту (наприклад, Yersinia), Позаматкова вагітність у жінок, дивертикулита, і навіть овуляція (овуляторний синдром).

3. Нейтрофільоз з зрушенням вліво характерний для гострого запалення. Пагорби в білках крові, якігостра фаза реагенти (В основному фібриноген, але і С-реактивний білок, білок сироваткового амілоїду А, і імуноглобуліни) призводить до зниження репелента сил серед еритроцитів; це призводить до стопках еритроцитів (), що агрегати еритроцитів осаду легше, що також збільшує швидкість осідання еритроцитів.

28-річна жінка з переймоподібним болем у животі з проносом і лихоманкою. Патогенних мікроорганізмів у стулі не виявлено. Колоноскопія показує пошкодження, які відокремлені один від одного нормальною слизовою оболонкою (показано), а КТ вказує на ураження також тонкого кишечника.

Соседние файлы в папке шлунковокишковий