Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
онко нейро / A 622_ukr.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.06.2022
Размер:
3.1 Mб
Скачать

1. Ваш діагноз?

2. Які три ембріологічні елементи присутні?

3. Можливий каріотип?

  1. Це зрілі кістозні тератоми, який володіє плоскоклітинний епітелій ( ) З сальними залозами і суміжній стромой з glandlike областей ( ▴). 2. Тератоми містять елементи тканини, отримані з ектодерми, мезодерми і ентодерми. Зрілі кістозні тератоми (Дермоидная кіста) мають перевагу ектодерми тканин, і більшість пацієнтів брюнетка, з невеликою кількістю рудих і рідко блондини бути порушені. 3. Всі доброякісні тератоми мають каріотип 46, XX; вони є отриманий з totipotential мейозу статевих клітин в яйцеклітину, після того, як першого мейотичного поділу.

6) 31-річний чоловік з переміжними головним болем, тахікардією, тремором і занепокоєнням також періодично фіксуюється гіпертензія. Показано КТ черевної порожнини. 1. Ваш діагноз? 2. Які лабораторні дані, швидше за все? 3. Поясніть симптоми. 4. Назвіть пов'язані успадковані захворювання.

1. Правий наднирник маса (▴) і симптоми є вельми наводить на думку про феохромоцитоме. десять відсотків феохромоцитоми є злоякісними, 10% є двосторонніми, 10% з них екстра-надниркової, і 10% виникають як частина сімейного синдрому. 2. Пагорби в сечі катехоламінів, Метанефрини, і ванілілміндальной кислота, а також сироватка норадреналін, адреналін, і рівень допаміну може статися. 3. катехоламіни мають симпатомиметический ефект з підвищений артеріальний тиск, частота серцевих скорочень і тремор. 4. Феохромоцитоми може бути присутнім в декількох ендокринних неоплазия (MEN) IIА і IIBі в Гіппеля-Ліндау синдром ,

Соседние файлы в папке онко нейро