Добавил:
Telegram: @ohthischizh Если ответы не отображаться в браузере, скачайте файл и откройте в Word. 4149 4393 0114 6555 - Можете кинуть спасибо-копейку :) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат Поняття і види господарської товариств.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.02.2022
Размер:
33.76 Кб
Скачать

Висновок

Наведена класифікація господарських товариств є вичерпною.

Господарське товариство — юридична особа, статутний (складений) капітал якої поділений на частки між учасниками.

Господарськими товариствами визнаються підприємства або інші суб'єкти господарювання, створені юридичними особами та/або громадянами шляхом об'єднання їх майна і участі в підприємницькій діяльності товариства з метою одержання прибутку. Засновниками і учасниками товариства можуть бути суб'єкти господарювання, інші учасники господарських відносин, зазначені у статті 2 Господарського кодексу України, а також громадяни, які не є суб'єктами господарювання.

До господарських товариств належать: акціонерні товариства; товариства з обмеженою відповідальністю; товариства з додатковою відповідальністю; повні товариства; командитні товариства.

Вдосконалення правового регулювання діяльності господарських товариств пов'язане і з врегулюванням діяльності всіх суб'єктів підприємницької діяльності. На цю проблему також слід звернути увагу законодавцям, особливо в частині реєстрації товариств. Можна навести багато прикладів, коли недосконалістю нашого законодавства користуються недобросовісні бізнесмени. Проте вказані проблеми існують не лише в Україні.

Отже, зважуючи на важливість чіткого юридичного врегулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, вважаю за необхідне, з врахуванням вітчизняного і зарубіжного досвіду, створити такі закони, які з одного боку сприяли б вільному розвиткові економічних відносин, а з іншого — були б перешкодою для недобросовісних бізнесменів та інших любителів легкої наживи.

Список літератури:

1. Конституція України: Закон України від 28 червня 1996 // Відомості Верховної Ради України. - 1996 - № 30 - Ст. 141

2. Цивільний кодекс України: Закон України від 16 січня 2003 р. // Відомості Верховної Ради України. -2003.- №40-44, - Ст. 356.

3. Про господарські товариства: Закон України від 19 вересня 1991 р. // Відомості Верховної Ради України. - 1991 р. - №49, - Ст. 682.

6. Про акціонерні товариства : Закон України від 17 вересня 2008 р. // Відомості Верховної Ради України. - 2008. - №50-51. Ст. 384.

7. Щербіна В.С. Господарське право: Підруч. - 4-те видання/ В.С. Щербина - К.: Юрінком Інтер. 2009.