Добавил:
Если ответы не показываются в браузере, скачайте файл и откройте в Ворде! Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР / ТЕСТЫ.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.11.2021
Размер:
49.48 Кб
Скачать

Тема 1: Біржа як елемент інфраструктури ринку

1.Біржа – це: а) місце для торгівлі; б) елемент ринкової інфраструктури; в) форма оптової торгівлі; г) усе вищезазначене.

2. Головною причиною виникнення біржової торгівлі стало: а) поява ярмаркової торгівлі б) необхідність страхування цінового ризику в) розвиток крупного виробництва г) розвиток ф’ючерсних операцій.

3. Першу спеціалізовану будівлю для біржі було відкрито в місті: а) Чикаго б) Лондон в) Антверпен г) Нью-Йорк

4. За видами біржового товару виділяють наступні основні види бірж: а) біржа металів, валютна, фондова, універсальні. б) товарна, фондова, валютна в) сировині, валютні, фондові, труда г) сировинні, фондові, фрахтові, змішані.

5. Це місто родоначальник ринку цінних паперів, та в ньому виникла перша фондова біржа

а) Лондон б) Амстердам в) Брюгге г) Ліон

6.Залежно від номенклатури товару біржі поділяють на: а) комплексні, універсальні, ф’ючерсні б) відкриті закриті змішані в) універсальні, спеціалізовані, вузькоспеціалізовані. г) товарні, фондові, універсальні.

7.Залежно від місця і ролі в торгівлі біржі поділяють на: а) комплексні, універсальні, спеціалізовані б) міжнародні, національні, міжрегіональні та регіональні в) глобальні, національні, локальні г) валютні, фондові, універсальні

8. Перша товарна біржа на території України була відкрита в:

а) Львові б) Києві в) Одесі г) Харкові

9. До основних функцій бірж не належить:

а) концентрація попиту і пропозиції в єдиному місці; б) формування ринкових цін на основі співвідношення попиту і пропозиції; в) зближення продавців і покупців у просторі і часі; г) сприяння монополізму на товарних та фінансових ринках

10. Що не є характерною рисою біржової торгівлі: а) наявність правил торгівлі, що затверджуються б) наявність товару під час укладання угоди в) публічний , гласний характер торгів г) біржові посередники , які можуть виступати від імені і в інтересах товаровиробників або споживачів товару

Тема 2: Основні учасники біржової діяльності

1.Засновники товарної біржі в Україні це: а) органи державної влади, що формують статутний та резервний фонди біржі. б) особи, які здійснюють біржові операції та отримують за це прибуток. в) члени ініціативної групи, що уклали угоду та є організаторами її створення та формують статутний фонд біржі. г) державні установи (організації), що перебувають на державному бюджеті.

2.Член товарної біржі не має право : а) здійснювати біржові операції на біржі та одержувати за це винагороду; б) брати участь у вирішенні питань діяльності біржі, обирати і бути обраним до її керівних органів; в) здійснювати всі правочинності, що випливають із сплати пайового або вступного внеску; г) розголошувати конфіденційні відомості та комерційну таємницю про діяльність біржі.

3. Кількість членів біржи: а) регулюється законодавством б) встановлюють засновники в) перевіряють контролюючі органи г) визначають брокери

4.Яке визначення поняття трейдер помилкове: а) трейдер — учасник біржової торгівлі, спеціаліст в області фінансів, людина, що здійснює торгово-інвестиційні операції з метою отримання прибутку. б) трейдер – це біржовий спекулянт, який отримує прибуток не з виробництва певного роду товарів чи послуг, а з безпосередньої торгівлі.  в) трейдер—учасник фінансового ринку, який здійснює операції купівлі-продажу з єдиною метою: залучення прибутку. г) трейдер - посередник на біржевих ринках що здійснює торгово-інвестиційні операції з цінними паперами (облігаціями, акціями та іншими фінансовими інструментами) з метою отримання прибутку.

5.До біржових посередників відносяться: а) брокери, Біржовий комітет, маклер б) брокери, дилингові компанії, трейдери в) скальпери , брокери, маклери. г) брокерскі фірми, дилери, маклери

6.Що не є функцією брокера: а) консультаційна робота; б) розміщення товарів у просторі та часі (дистрибуція); в) надання послуг щодо купівлі та продажу активів; г)формування котирування біржових активів.

7. По стилю торгівлі трейдерів поділяють на: а) скальпери, аутсайдери, бики,ведмеді б) скальпери , маклери, бики, ведмеді в) денні трейдери, скальпери, короткострокові трейдери, довгострокові трейдери. г) бики, ведмеді, скальпери, джобери.

8. Органи управління товарною біржею в Україні: а) загальні збори членів біржі, біржовий комітет, контрольна (ревізійна) комісія.

б) загальні збори засновників, статутний комітет.

в)біржовий арбітраж, котирувальна комісія

г) виконавча дирекція, контрольний комітет.

Соседние файлы в папке КР