Добавил:
darkwarius13@gmail.com Рад если помог :). Можешь на почту спасибо сказать Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ОНДАП 2

.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.06.2021
Размер:
335.95 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ

Кафедра СТ

Звіт

про виконання лабораторної роботи № 2

з дисципліни Основи наукових досліджень, організація науки та авторське право

Виконали:

ст. гр. СПРм-19-1

Мизніков Р.І.

Шемчук В.Н.

Перевірив:

ас. каф. ст.

Урняєва І.А.

Харків 2019

Портал “Довіра” – це відкрита електронна платформа забезпечення якості вищої освіти.

Рис. 1 Домашня сторінка Порталу “Довіра”

Користувач може зберігати результати своєї професійної діяльності у базі Порталу та позначати, що створені ним ресурси є саме його досягненнями. Внесені користувачем особисті дані та завантажена документація ( дипломна робота, стаття, дисертація, монографія, посібник тощо) відображатимуться в його Web-портфоліо.

Бібліографічний опис освітнього ресурса (IEEE style)

Нечипоренко А. С., "Моделі, методи та інформаційні технології раннього виявлення розладнань в нестаціонарних квазіперіодичних процесах", автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук, спец. інформ. техн., Харків. нац. ун-т радіоелектроніки, Харків, 2018.

ResearchGate

ResearchGate — науковий портал та соціальна мережа, засіб співробітництва між вченими з будь-яких наукових дисциплін.

ResearchGate виконує такі функції : семантичний пошук (пошук по резюме), перегляд вакансій, обмін файлами, спільне користування базою публікацій, методологічні дискусії тощо. Основною функцією порталу є розміщення індивідуального профілю дослідника та можливість участі у форумах для обговорення різноманітних наукових питань.

Рис. 2 Можливості користувача в ResearchGate

Google Academy

Google Academy— це пошукова система і некомерційна бібліометрична база даних, що індексує наукові публікації та наводить дані про їх цитування. Її

відмінною рисою є намагання охопити матеріали з усіх регіонів світу та галузей

знань. Вона індексує публікації з усіх галузей знань і має суттєвіше регіональне, мовне та видове покриття ніж SciVerse Scopus і Web of Science.

Принципи роботи Google Academy

  • Індексує не видання, а веб-сегменти: розділи сайтів наукових та освітніх установ, особисті сайти дослідників, он-лайнові видавничі платформи та інші спеціалізовані веб-ресурси.

  • Інтерактивність. Посилання інтерактивні, тому натиснувши на посилання, яке цікавить, користувач потрапить на web-сторінку повнотекстової версії статті, якщо вона загальнодоступна, або на сторінку он-лайн бібліотеки, якщо стаття в платному доступі.

  • Цитування. Система дозволяє висліджувати цитування іншими ваших робіт.

Рис. 3 Google Academy

Висновок

В ході виконання лабораторної роботи ми ознайомилися з національниим порталом забезпечення якості вищої освіти “Довіра” та документацією користувача. Зробили бібліографічний опис освітнього ресурса. Розглянули ресурс ResearchGate та його основні функції. Ознайомилися з принципами роботи пошукової системи Google Academy.