Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.06.2021
Размер:
20.66 Кб
Скачать

Білет №4.

1. Допоміжні процеси – це процеси з виготовлення (або відновлення) продукції, використовуваної на самому підприємстві. Допоміжні процеси сприяють безперебійному протіканню основних виробничих процесів. У машинобудуванні до них відносять: виготовлення і ремонт устаткування, інструменту і оснастки, виробництво і передача енергії всіх видів.

2. Переваги потокового методу:

  • можливість розчленувати процес виробництва на прості операції;

  • можливість забезпечити безперервність виробничого процесу;

  • висока продуктивність праці

  • паралельне виконання операцій на всіх робочих місць, що зменшує час виготовлення одиниці продукції

3. Витрата інструменту відображає кількість інструменту, необхідну для виготовлення певної кількості продукції. Потреба в інструменті на плановий період часу - це більш широке поняття. Потреба складається з витрати інструменту і різниці між нормативною величиною оборотного фонду (Іо.н.) і фактичною величиною його на початок планового періоду (Іо.ф.) Іп = Ір + Іо.н. – І о.ф. Тобто, потреба включає інструмент, необхідний для виготовлення певної кількості продукції, а також певний «страховий запас», який має бути на підприємстві.

4. Ремонт – це комплекс операцій щодо відновлення параметрів технічної характеристики устаткування і забезпеченню подальшої його експлуатації.

Міжремонтне обслуговування полягає в спостереженні за станом устаткування, виконанні робочими правил експлуатації, своєчасному регулюванні механізмів і усуненні дрібних несправностей. Виконується воно основними робочими і черговим ремонтним персоналом без простою устаткування – в неробочий час.

5. за цільовим призначенням енергії (на рухові цілі, для технічних потреб, для освітлення та ін.);

6. При централізованій системі ремонт всіх видів і деякі види міжремонтного обслуговування проводяться централізовано - силами ремонтно-механічного цеху (РМЦ), який має у розпорядженні власні спеціалізовані ремонтні бригади, необхідне універсальне устаткування, запасні частини, матеріали та ін.

7. До внутрішніх відносяться транспортні засоби ??? для переміщення вантажів в горизонтальному і вертикальному напрямах:

- стаціонарні транспортні засоби: конвеєри, підйомні крани, трубопроводи, транспортери;

- пересувні транспортні засоби: підйомні візки, електрокари, автонавантажувачі, та ін.

8. Управління якістю продукції - це постійний цілеспрямований процес контролю з боку організації процесу виробництва продукції та впливу на фактори та умови, які забезпечують створення високоякісної продукції, оптимальної з точки зору пропонованих до неї вимог і забезпечує максимально ефективне її використання.

9. tp = L/v + tпогр+tразг

tp =20/50 + 20/60 = 0,73 год = 44 хв.

10. Q = tп.з / tшт * Кв.ч.

Q = 52 / 15*0,05 = 70 шт. – уменшить (40) или звеличить (80)

Задача 1.

Tтехн = ∑t *П – (П-р)*tкор

Tтехн = 36*100 – 80*26 = 1520 хв.

Тц = Ттехн + Тконтр + Ттрансп + Тприр + Тожид

Тц = 1520 /60 + 21 + 15 + 960/60 + (20*4/60???) = 25,33+ 21+15+16+1,33 = 78,66 год.

Тц раб.дн = 84/8 = 10,5 дней.

Тц кал.дн = 10,5 * 7/5 = 14,7 дней.

Теория с других билетов

Індексація інструменту - Індексація - це привласнення кожній групі шифру відповідно до прийнятої класифікації. За поширеною на багатьох заводах буквено-цифровою системою індексації класи позначаються буквами, а підкласи, групи, пігрупи, види і різновиди – цифрами. Індекс повинен містити повну технічну характеристику, відрізнятися простотою для заповнення, виключати можливість повторення індексів.

Сутність маятникової системи Маятникова система передбачає зв'язок між двома пунктами. При цьому можливі такі варіанти повернення транспорту: - порожні – маятникові односторонній (а) і вільний (в); - з вантажем (б) – двосторонній. Що таке технологічний цикл? Технологічний цикл – це час, що витрачається на виконання всіх технологічних операцій з виготовлення виробу.

Шляхи скорочення споживання енергії: 5) залучення до обороту вторинних паливно-енергетичних ресурсів; 6) заміна ламп накалювання люмінесцентними джерелами світла; підвищення завантаженості устаткування, придбання енергозберігаючого обладнання; економне використання енергії персоналом.

Соседние файлы в папке Организация производства