Добавил:
Если ответы не показываются в браузере, скачайте файл и откройте в Ворде! Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2021
Размер:
2.6 Mб
Скачать

2.3. Реалізація основних функцій України на сучасному етапі

Існує два типи державних організацій. До першої належать державні організації, які здійснюють авторитетну, організаційну та регуляторну діяльність.

Другий тип представлений державними організаціями, основною метою яких є безпосередня практична діяльність з виконання державних функцій. Вони створюються органами державної влади та ними керують. За сферою діяльності держави (безпекова, екологічна, культурно-освітня тощо) за типом існують державні організації.

РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО

РЕГУЛЮВАННЯ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

3.1. Необхідність державного регулювання ринкових відносин

3.2. Роль держави в сучасній економіці

Ринок

Визначає:

Що. скільки і на базі якої техніки і технології виробляти. За якою ціною продавати товари. Які галузі виробництва згортати, випуск яких товарів збільшувати

Держава

Здійснює прогнозування та індикативне планування обсягів виробництва, проводить грошову та фінансову політику, сприяє розвиткові виробничої та соціально інфраструктури, забезпечує зайнятість населення, сприяє розвиткові фундаментальної науки

Висновки

Незважаючи на очевидну політичну консолідацію еліти, можна впевнено стверджувати, що це тривалий період постреволюційної нестабільності в нашій країні. Звичайно, це нестабільність зовсім іншого типу, ніж нестабільність революційної епохи, оскільки зараз країна деякий час підтримуватиме стабільність і порядок, і регулярно, час від часу, відбуватимуться значні політичні коливання та вибухи, хоча Сам факт їх можливості створює дуже неприємний фон для соціально-економічного розвитку країни.