Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

4 курс 1 семестр / управління страхуванням в діяльності АТП / дз / МН-4-модуль з управління страхування в діял. АТП 09.12.20

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
18.88 Кб
Скачать

Мн-4-

Тема 5 :

Тестові завдання:

  1. Забезпечення конкурентоспроможності страхової послуги залежить:

б) від рівня задоволення страхувальників в страховому захисті;

  1. Тактичний маркетинг страхової компанії спрямовується на:

в) вирішення короткострокових та середньострокових завдань пов'язаних, з адаптацією страхових послуг страховика до найширших страхових інтересів страхувальників;

Тема 6 :

Тести

Тестові завдання:

  1. Чи існує різниця між такими документами, як «страховий договір», «страховий поліс», «страхове свідоцтво»?

останні два це форми договору

4 . Хто може припинити дію договору страхування ?

А) страхувальник

Б) страховик

Тема 7 :

Тестові завдання:

  1. Види особистого страхування бувають такі: а) страхування життя;

в) медичне страхування.

  1. Таблиця смертності може складатися на основі:

а) показників статистичного обліку населення у країні; б) матеріалів самої страхової компанії;

Тема 8 :

Тестові завдання:

  1. Форми здійснення

страхування:

б) обов’язкова, добровільна;

5. При укладенні договору добровільного медичного страхування програма страхування обирається:

а) страховиком;

б) страхувальником;

Питання :

Достатній – 5 номер по списку

Тема 5 ,питання 2 - Що означає маркетинг у страхуванні?

Страховий маркетинг - це система взаємодії страховика і страхувальника, спрямована на взаємне врахування їх інтересів та потреб. Часто під страховим маркетингом розуміють комплекс дій, спрямованих на максимізацію прибутку страховика за рахунок більш повного врахування потреб споживачів.

Основними завданнями маркетингу в страхуванні є:

  • 1) досягнення максимально можливого високого споживання страхових продуктів;

  • 2) досягнення максимальної потреби задоволення попиту на страхові продукти;

  • 3) пропозиція максимально широкого вибору страхових продуктів;

  • 4) максимізація підвищення якості життя (середнього рівня споживання, медичного обслуговування) — якість життя вища, якщо гарантується відшкодування при страхових випадках.

Тема 7 , питання 2 - Охарактеризуйте види страхування життя?

Найбільш популярні види страхування життя, які мають ощадну функцію: змішане страхування життя, страхування дітей, страхування до одруження, довічне страхування, страхування добровільної пенсії.

  • 1. Змішане страхування життя - різновид страхування життя, що об'єднує в одному договорі кілька самостійних договорів страхування, зокрема: на випадок дожиття до закінчення терміну страхування; смерті застрахованого; втрати здоров'я від нещасних випадків. Страхувальниками є дієздатні фізичні особи віком від 18 до 72 років Договір страхування може бути укладений на 3,5,10,15, або 20 років. По закінченню терміну страхування страхувальникові має бути не більше 75 років. З огляду на добровільну форму змішаного страхування життя вимоги до віку страхувальника в правилах страхування можуть бути іншими.

  • 2.Сграхування дітей - у договорі страхування поєднуються умови дожиття застрахованої дитини до 18 років, смерті в період дії договору, а також втрата життя, здоров'я внаслідок нещасного випадку.

Страхувальниками можуть бути батьки, родичі, опікуни дитини, а також підприємства, які турбуються про страховий захист життя дітей своїх працівників.

Застрахованою є дитина у віці від 0 до 18 років. Мінімальний термін страхування становить 3 роки, якщо договір укладається на користь дитини, яка досягла 15 років, максимальний -18 років. Установлюється у випадку страхування дитини віком від 0 до 6 місяців.

3. Весільне страхування - один із різновидів страхування життя, що передбачає дожиття застрахованою особою до особливої події на дату повноліття. За сукупністю ризиків схоже на змішане страхування, за категорією застрахованих — із страхуванням дітей, але передбачається поруч із дожиттям до 18 років особлива подія (весілля). Проте умови весільного страхування дещо відрізняються від традиційного змішаного страхування життя.

4. При довічному страхуванні життя - страховик приймає на себе зобов'язання по виплаті страхової суми, встановленої у договорі страхування, вигодонабувачам (спадкоємцям) застрахованого після його смерті.

Таким чином страховим випадком визнається смерть застрахованої особи в період дії договору з будь-якої причини, за винятком смерті, що є наслідком: самогубства застрахованого, якщо договір страхування діяв на той час менше двох років; захворювання СНІДом; алкогольного, токсичного, наркотичного сп'яніння. У випадку дострокового припинення договору у зв'язку зі смертю застрахованої особи з перерахованих причин, спадкоємцям повертається сума сплаченої страхувальником премії.

5.Страхування від нещасних випадків - вид особистого страхування, що традиційно здійснюється з метою надання допомоги застрахованим особам у разі тимчасової або постійної втрати працездатності внаслідок впливу раптової, короткочасної, непередбаченої та незалежної від волі застрахованої особи події [