Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
26.6 Кб
Скачать

Висновки

В ході даної дипломної роботи було визначено основну мету та завдання. Проведено аналіз ринку  морозива на Україні та в світі.

Морозиво  є високопоживним продуктом харчування з солодким або солодкуватим смаком. Споживання морозива в Україні не перевищує 1—1,5 кг на людину в рік; у Швеції, Норвегії, Фінляндії та інших країнах світу воно складає 12—13 кг. В Україні виробництвом морозива займаються молокопереробні магазини та заводи.

Відповідно проведеного аналізу галузі виробництва морозива в Україні (розділ 2) розроблені – виробничий, організаційний, маркетинговий , фінансовий плани, а також плані капіталовкладень та витрат. У цьому розділі також проведен розрахунок оцінки ефективності бізнес-плану ТОВ «Круча».

Головними цілями проекту є:

- розробка та затвердження технічної, організаційної, нормативно-правової та технологічної документації з перебудови приміщння для цеху, підбору персоналу;

- забезпечення високої якості виробництва морозива підприємством та його конкурентоспроможності;

- створення передумов для отримання власниками підприємства прибутку.

Очікуваними результатами реалізації проекту будуть: перебудова приміщення під цех, його технічне й технологічне оснащення; підготовка та комплектація персоналу цеху; отримання дозволів на виробництво морозива й експлуатацію будівлі й устаткування згідно з цілями проекту; введення цех у дію.

На хід реалізації проекту можуть впливати наступні фактори, обставини, дії, суб’єкти: державні органи реєстрації суб’єктів господарювання; державні органи санітарно-епідемічного, пожежного, технічного та іншого видів контролю; державні органи сертифікації та ліцензування в галузі виробництва продуктів харчування й торгівлі; державні податкові органи; постачальники сировини, матеріалів, обладнання, меблів; виконавці робіт – сторонні організації (підрядники тощо); законодавче поле та зміни у нормативно-правовому регулюванні в галузі виробництва продуктів харчування та підприємницької діяльності; зміни вимог щодо проведення будівельно-монтажних робіт; зміни у податковому законодавстві, законодавстві з оплати праці, охорони праці, соціального страхування; прояви негативних дій з боку потенційних конкурентів; прояви негативних дій з боку мешканців території розміщення цеху, інших осіб, кримінальних структур та окремих громадян; прояви корупції з боку державних посадовців щодо узгодження окремих елементів проектної документації, надання дозволів тощо.

Повний життєвий цикл проекту складає 198 днів (з 10.01.13 по 01.09.13)

За результатами розрахунків, бюджет проекту складатиме 994 449,14 грн.

Відповідно  до цього розрахунку визначено - розрахований чистий приведений дохід – величина позитивна і складає 1066698 грн.

Індекс  доходності складає 4,92. Це означає, що віддача від впровадження проекту в 4,92 рази перевищує інвестиційні вкладання.

Рентабельність (прибутковість) проекту становить 164,08%.

Період  повернення інвестицій – в межах  життєвого циклу проекту і складає 1,82 року.

Таким чином, порівняння розрахованих показників з нормативними значеннями та аналіз їх дає змогу зробити висновок про доцільність сворення цеху з виробництва морозива для сопртсменів на базі діючого підприємства ТОВ «Круча». При залученні додаткових сировинних і матеріальних ресурсів і доведенні потужності до проектних значень ці показники можуть покращитися.