Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГз география из порта в порт.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
02.04.2021
Размер:
752.99 Кб
Скачать

2. Аналіз вантажопотоку і встановити причину його зародження.

За останні роки Бразилія завжди займала перше місце з експорту м’са птиці у країни світу (особливо країни ЕС та країни сходу). Так було завжди, але останнім часом через нестабільний стан економіки в світі ситуація змінилась не в кращу сторону для Бразилії.

Хоча у першому кварталі 2020 року Бразилія наростила обсяги продажів м’яса птиці, дохід виробників скоротився, порівняно з тим же періодом 2019 року. Зниження вартості – тенденція, яка спостерігалась у першому кварталі року через закриття ринків деяких азійських країн, особливо Китаю, через пандемію коронавірусу COVID-19.

Загальний експорт птиці з Бразилії у березні склав 349,5 тис. тонн, включаючи сировину та перероблену продукцію, повідомляє Бразильська асоціація виробників м’яса (ABPA). Це на 2,6% більше, порівняно з показниками березня 2019 року. При цьому дохід зменшився на 1,7% до 552,2 млн доларів. У першому кварталі 2020 року експортовано 1,021 млн тонн, що на 8,8% більше, ніж минулого року. Дохід за перший квартал знизився на 6% до 1,635 млрд дол.

“Незважаючи на вплив COVID-19, галузь птахівництва продовжує грати свою стратегічну роль у забезпеченні продовольчої безпеки не лише у ​​Бразилії, а й в багатьох країнах світу, куди експортують бразильську курятину”, – зазначає Франциско Турра, голова галузевої асоціації ABPA.

3. Морські порти країни – експортера і країни – імпортера

Бразилія: порт Ітаки (Маран’ян), порт Суапі (Рєсіфі).

Європа: порт Альхесірас (Іспанія), порт Брест (Франція).

4. Стисла характеристика названих портів

Порт Ітаки- є бразильський порт, що знаходиться в місті СанЛуіс, Мараньян. Не слід плутати з містом Ітакі, в штаті Ріо Грандеду Сул, недалеко від кордону з Аргентиною. Основні вантажі включають в себе алюмінієві зливки та бари, чавун, загальний, сухі і рідкі сипучі вантажі, сою і мідь. Тильна частина порту Ітаки охоплює штати Мараньян, Піауї, Токантінс, південно-західний, північній Pará Goiás, східний Мату Гросу і західної Баїя. В цілому за перші 4 місяці ц. р. через порт було відвантажено рекордні 1,28 млн т соєвих бобів і кукурудзи. Відмітимо, що стратегічне значення зазначеного терміналу пояснюється його можливостями знизити навантаження на порти Сан-Паулу, Парана і Ріу-Гранді-ду-Сул, які забезпечують приблизно половину загального обсягу експорту сільгоспкультур з Бразилії. Крім того, термінал має логістичними перевагами, оскільки розташований досить близько до штату Мату-Гросу, ключовому центру виробництва соєвих бобів в країні, що дозволяє відвантажувати істотні обсяги саме даної олійної.

Порт Суапі— міжнародний вантажний морський порт, розташований на межі муніципалітетів Іпожука і Кабу-ді-Санту-Агостінью на півдні Агломерації Ресіфі, штат Пернамбуку, Бразилія, за 40 км на південь від міста Ресіфі. Порт обслуговує судна увесь рік без обмежень на час припливів або частину року, товарооборот у 2008 році склав 8,4 млн тонн. Це один з найважливіших портових терміналів регіону та грає важливу роль в економіці штату. Порт було закладено 1978 року на заміну порту Ресіфі, що не міг розширюватися через розташування у центрі міста. Порт Суапі був збудований разом з великим промисловим парком навколо нього. До порту підходять автодороги PE-060 і AL-101. Порт може обслуговувати судна до 170000 DWT і експлуатаційної осадкою 14,5 м. З 27 км ² Backport, порт може служити великі кораблі. Каналу доступу має 5000 м розширення, яке вимірює 300 м в ширину і 15,5 м в глибину. Більше 96 компаній встановлені або стають встановлені в СУАП. Вони включають в себе Petrobras Refinary, Atlantico Сул (найбільший суднобудівник в Південній Америці) і велика нафтохімічну компанію.

Порт Альхесірас - найбільший порт на півдні Іспанії. Знаходиться на західному узбережжі Гібралтарської затоки. Порт пов'язаний із залізничною мережею країни . Входить в десятку «світових портів» Євросоюзу з вантажообігом понад 50 млн т / рік. У структурі вантажообігу переважають контейнерні перевезення вантажів. За пропускної спроможності понад 3 млн контейнерів на рік займає перше місце в Середземномор'ї за обсягом контейнерних перевезень. Середня глибина 14 - 15.2 метрів.

Порт Брест - важливий торговельний і військовий порт на Атлантичному океані; в місті розташована велика військово-морська база. У місті - кінцевий пункт залізничної лінії. На території порту Брест знаходяться штаб Атлантичного флоту, вузол зв'язку, різні склади, майстерні, підземні укриття для л / с. Військово-морський арсенал має 9 сухими і плавучими доками, плаваючими кранами для навантаження і розвантаження вантажів вантажопідйомністю до 250 т. Порт Брест є центром суднобудування і ремонту.

5. Описання шляхів доставки вантажів

5.1 Від порту Ітаки до порту Альхесірас.(6164 км)

З порту Ітаки через залив Сан-Маркос , вздовж Атлантичного океану до берегів Марокко через Касабланку, Рабат. По берегам Марокко до проливу Гібралтар. Через цей пролив до порту Альхесірас.

5.2 Від порту Суапі до порту Брест.(7060 км)

Через Атлантичний океан до берегів Африки, через Маврітанію, далі до берегів Португалії біля портів Ліссабон і Порту. Від Іспанії, Ла-Корунья пряо до порту Брест, Франції.