Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ргз грузоведенье

.pdf
Скачиваний:
28
Добавлен:
15.02.2021
Размер:
864.41 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МОРСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ МОРСЬКОГО БІЗНЕСУ Кафедра «Експлуатація портів і технологія вантажних робіт»

Розрахунково-графічна робота

«СХОРОННІСТЬ ТА ТРАНСПОРТУВАННЯ ВАНТАЖІВ»

з дисципліни «Вантажознавство»

Студента (ки) 1 курсу 2 групи Напрямок підготовки: 27 «Транспорт» Спеціальність: 275.01 «Транспортні технології (на морському та річковому транспорті)» Новікова В.А.

(прізвище та ініціали) Керівник: Іванова І.М.

(посада, вчене звання, науковий ступінь, прізвище та ініціали)

Оцінка:

Національна шкала _________________

Кількість балів: ________ ECTS _____

Члени комісії _________ _______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

_________ _______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

_________ ______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

м. Одеса – 2020 рік

2

МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ УКРАИНЫ ОДЕССКИЙ НАЦИОНАЛЬНЫЙ МОРСКОЙ УНИВЕРСИТЕТ УЧЕБНО-НАУЧНЫЙ ИНСТИТУТ МОРСКОГО БИЗНЕСА Кафедра «Эксплуатация портов и технология грузовых работ»

ЗАВДАННЯ на РГР по дисципліні «Грузоведение»

на тему «ХРАНЕНИЕ И ТРАНСПОРТИРОВКА ГРУЗОВ»

Студентки Новікової Вікторії Анатоліївни 2 группы 1 курса

Расчетные данные по грузам

Буква фамилии

 

Наименование груза и вид тары

 

 

 

 

 

 

 

Н

 

 

 

Макарони

 

 

 

 

 

 

 

 

О

 

 

 

Сечовина

 

 

 

 

 

 

 

 

В

 

 

 

Віскоза

 

 

 

 

 

 

 

 

I

 

 

 

Мастило

 

 

 

 

 

 

 

 

K

 

 

 

Двотавр №10,10м

 

 

 

 

 

 

 

Расчетные данные по складам

 

 

 

Буква имени

 

Тип склада

Нагрузка, т/м^2

 

Высота, м

 

 

 

 

 

 

В

 

Кам'яний

3,7

 

4,2

 

 

 

 

 

 

I

 

Залізобетоний

6,0

 

7,4

 

 

 

 

 

K

Відкритий майданчик

9,6

 

-

 

 

 

 

 

 

 

Руководитель: Іванова Ірина Миколаївна

3

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………………………….....4

1.Транспортні характеристики вантажів…………………………………………...6

2.Укрупнення вантажних місць…………………………………………………....14

2.1.Визначення норми завантаження вагонів…………………………................14

2.2.Формування пакетів……………………………………………………..…….18

3.Визначення навантажень при складуванні………………………………….......21

3.1.Вибір засобів механізації……………………………………………………..21

3.2.Розрахунок експлуатаційного навантаження………………………………..22 4.Завантаження транспортних засобів…………………………………………….25 4.1.Завантаження вантажного відсіку судна…………………………………….25 4.2.Завантаження суміжних видів транспорту……………………………….….29

Висновки……………………………………………………………………………31 Додаток………………………………………………...……………………………33

4

Вступ Мета роботи: прищепити навички свідомого врахування транспортних

характеристик вантажів при рішенні завдання забезпечення схоронності й сумісності вантажів при їхньому зберіганні та транспортуванні.

Отримати знання й уміння враховувати: транспортні характеристики вантажів і робити оцінку їхнього впливу на технологію

перевантаження, зберігання та перевезення вантажів; можливі засоби й способи

укрупнення вантажних місць (ВМ); особливості режимів роботи різних типів

портових складів; критерії оптимального завантаження вантажних приміщень

суден, складів, наземних транспортних засобів.

Заданий вантаж: макарони(ящик), сечовина(мішок), віскоза(кіпах (стосах) і тюках), мастило(у бочках, барабанах і рулонах), двутавр №10(сортовий метал).

Зазначені склади: кам'яний (навантаження: 3,7 т/м^2, висота: 4,2 м) залізобетонний (навантаження: 6,0 т/м^2, висота: 7,4 м), відкритий майданчик (навантаження: 9,6 т/м^2, висота: необмежена).

Вплив транспортних характеристик вантажів на забезпечення схоронності й безпеки транспортування:

1)Макаронні вироби - харчові продукти, що виготовляються з борошна, залежно від сорту застосовуваної борошна і додавання збагачувачів (яєчні жовтки, меланж та ін.) поділяються на кілька товарних сортів. Гігроскопічні - здатні до поглинання вологи з навколишнього повітря. При зволоженні пліснявіють, схильні микробиальной псуванню. Діяльність мікроорганізмів активізується з підвищенням температури і відносної вологості. Схильні до псування гризунами. Пилеемкость. Мають слабку механічною міцністю, тендітні, легко ламаються (особливо при низькій відносній вологості), в результаті погіршують якість і товарний вигляд. Запаху практично не мають, але активно сприймають і утримують сторонні запахи. Вентиляція бажана незначна. Кондиційне вологовміст - 12-13%. Оптимальні умови зберігання: температура 10-15 ° С і відносна вологість - 75%. Якість макаронних виробів оцінюється за кольором, зовнішнім виглядом, смаком і запахом. Колір їх повинен бути білим, однотонним, з жовтуватим відтінком; вид - недеформирована; смак і запах не повинні мати гіркоти, затхлості і запаху цвілі. Пред'являються до перевезення в ящиках (фанера або картон), які зсередини прокладаються целофаном, пергаментом або іншим матеріалом, іноді вміст буває попередньо розфасований у споживчу упаковку: пачки, коробки, пакети та ін. Завдяки тарі й упаковці властивості виражені слабо. Вантажі відносяться до категорії легких, УПО коливається в широкому діапазоні від 4,5 до 6,8 ме/т.

2)Сечовина (карбамід) призначена для використання в промисловості як сировина для виготовлення смол, клеїв тощо, для використання в сільському господарстві як мінеральне азотне добриво. Залежно від призначення сечовина (карбамід) виготовляють двох марок: марка А — для промисловості; марка Б —

5

для рослинництва. Умови зберігання та транспортування Сечовину (карбамід) необхідно зберігати в закритих складських приміщеннях, які захищають продукт від впливу атмосферних опадів. При зберіганні продукту насипом не 4 допускається змішування сечовини (карбаміду) з іншими видами добрив. Допускається зберігати контейнери з сечовиной (карбамідом) і транспортні пакети, що скріплені синтетичною плівкою, на відкритих майданчиках. Сечовину (карбамід) відвантажують з вживанням заходів, що виключають потрапляння продукту в навколишнє середовище і розсип продукту. Сечовину (карбамід) транспортують як упакованою (у мішках, контейнерах, транспортних пакетах), так і насипом усіма видами транспорту відповідно до правил перевезення вантажів, що діють на кожному виді транспорту. Гарантійний строк зберігання: 6 місяців з дня виготовлення.

3)Віскоза - тканина. Тканина, яка виходить з віскози дуже приємна і м'яка на дотик, утворює на виробах красиві складки.

Ізза своєї досить високої гігроскопічності, віскоза здатна ввібрати багато вологи , так, наприклад, в порівнянні з бавовною, вона вбирає її в два рази більше. Фізичні характеристики: теплостійкість, гігроскопічність, стійкість до дії світла, здатність до набрякання у віскоза відмінна.

Хімічна стійкість характеризується фахівцями як середня.

Механічні характеристики: здатність до стирання, міцність мають не найвищі п оказники. У вологому стані міцність ще більше зменшується - на 60Изделия, що готуються переплетенням подовжніх і поперечних ниток волокон капрону, лавс ану, віскози, дакрону, тетрона, нейлону і ін., краще за інші види тканин перенос ять особливості морського транспортування, вони менш гігроскопічні, майже не змінюють своїх властивостей і кольору при підвищеній вологості трюмний пові

тря. УПО - 2,4-3,2 м3/т.

 

 

 

4)Мастило — жирова речовина

(нафтова,

синтетична

тощо) для

́

 

 

 

змащування поверхонь тертя

механізмів

і деталей

машин; масло

Мастило повинне забезпечувати збереження устаткування від ржавлення при тр анспортуванні і тривалому зберіганні просто неба.

Розміщувати її треба в місцях судна, найменш доступних дії води. Характеристиками мастил, які використовують у промисловості, є

температура спалаху та температура застигання. Температурою спалаху називають мінімальну температуру за якої спалахує пара мастила від зіткнення з полум'ям. Для різних мастил температура випаровування нижча за температуру спалаху на 65–85 ºС.

5)Двутавр №10 Типи складів, необхідні для більш схоронного зберігання заданих вантажів:

камінний (навантаження-3,7т/м^2; висота-4,2м), залізобетонний (навантаження- 6,0т/м^2; висота-7,4), відкритий майданчик (навантаження-9,6т/м^2;

висота-необмежена).

6

1.Транспортні характеристики вантажів Для заданих вантажів приводжу опис їхніх фізико-хімічних властивостей:

Макарони — виробнича сфера-громадське харчування; ареал росту-ринок макаронних виробів характеризується великим асортиментом як національних, так і імпортних брендів. Частка імпортної продукції поступово збільшується - у 2017 році цей показник виріс в 2 рази, що пов'язано з популяризацією страв італійської та азіатської кухні. Ціна імпортної продукції набагато вища за вартість вітчизняних товарів; продукцією чого є: імпорту і експорту, споживчою продукцією. Макарони — застосовуються при потребах людини, а саме в їжі. Макарони - основну масу макаронних виробів становлять вуглеводи, насамперед, крохмаль і декстрини. Вміст крохмалю та декстринів у них коливається від 62,2 % (молочні) до 67,7 % (з борошна вищого сорту без збагачувачів) . Кількість цукру у макаронних виробах є на рівні 2,0 %, у молочних виробах з борошна вищого сорту - 4,8 %. Хоча білки макаронних виробів належать до повноцінних, до складу їх входить мало таких незамінних амінокислот, як лізин, метіонін і триптофан . Білки макаронних виробів засвоюються на 85 %, жири – на 93 %, вуглеводи – на 96 %; середня засвоюваність цих речовин у кулінарних виробах – 94 %.Зольність макаронних виробів без збагачувачів невисока - від 0,5 до 0,7 %, із молочними продуктами - до 0,9 %. Макаронні вироби багаті на калій, кальцій і фосфор, особливо це стосується виробів із молочними збагачувачами. Макаронні вироби випускають фасованими і на вагу. В одиниці упаковки повинні бути вироби однієї групи, одного класу, типу, підтипу і виду. Для упаковування фасованих виробів масою нетто до 1 кг використовують коробки з картону або пакети з паперу, целофану та інших пакувальних матеріалів і плівок, дозволених органами охорони здоров'я. Фасовані і розважені макаронні вироби повинні бути запаковані у зовнішню тару: ящики дощані, фанерні, з гофрованого і литого картону, паперолитні і пресовані, з плетеного шпону. Маса нетто в ящиках не повинна перевищувати 30 кг. Ящики всередині вистилають чистим обгортковим папером, верхні краї якого загинають усередину так, щоб кінці його перекривали один одного. Дозволено упаковувати в ящики без вистилання їх папером фасовані макаронні вироби, а також розважені вироби за використання нових дощаних або з гофрованого і литого картону ящиків. Макаронні вироби на вагу потрібно вкладати в ящики щільно, щілини заповнювати чистим папером. Для упаковування короткорізаних макаронів між їхніми торцями вставляють вертикальні прокладки паперу. Дозволено упаковувати макаронні вироби (крім макаронів, довгої локшини і вермішелі «павутинки») у чотиришарові крафт-мішки масою нетто не більше 20 кг. Вироби у такій упаковці можна транспортувати на віддаль до 500 км Коробки, пакети, ящики, крафт-мішки і пакувальні матеріали повинні бути міцними, чистими, сухими, не зараженими комірними шкідниками, без побічного запаху.Оптимальні умови зберігання : тeмперaтурa 10-15 °С. відносна вологість - 75%. Якість макаронних виробів оцінюється по цветy, зовнішньому вигляду, смаку і запаху. Колір їх має бути білим, однотонним, з жовтуватим відтінком; вид - недеформованим; смак і запах не повинні мати гіркоти, затхлості і запаху

7

плісняви. Пред'являються до перевезення в ящиках (фанера або картон), які зсередини прокладаються целофаном, пергаментом або іншим матеріалом, іноді вміст буває заздалегідь розфасований в споживчу упаковку: пачки, коробки, пакети і ін. Завдяки тарі і упаковці властивості виражені слабо. Вантажі належать до категорії легенів, УПО - 4,5-6,8 м3/т.

Сечовина — виробнича сфера-промисловість; ареал ростузгідно з даними Госстата, імпорт сечовини в Україні за 10 міс. цього року склав 234,2 тис. тонн (106,6 тис. тонн діючої речовини) на

суму $46,47 млн, у тому числі з Росії - 211,5 тис. тонн на $42 млн., а експорт сум іш сечовина й - 0,054 тис. тонна на $0, 014 ; продукцією чого є: імпорту, експорту, продукцією виробництва. Сечовина — використовується в найрізноманітніших галузях економіки. У медичній промисловості він є сировиною для виготовлення дегідраційних засобів, що виводять воду з організму людини й призначаються при набряку мозку. Використовують сечовину і для виробництва снодійних препаратів. Застосування сечовини в якості харчової добавки Е927b сприяє посиленню смаку й аромату продуктів харчування. Найчастіше її додають у хлібобулочні вироби, борошно і використовують при виготовленні жувальної гумки. У нафтовій промисловості сечовина необхідна для видалення з палива та олій парафінових речовин, а також для очищення диму з труб котелень, заводів з утилізації сміття й теплових електростанцій від оксидів азоту. Хімічна формула: CO(NH2)2. Густина 1,3230 г/см3. Умови зберігання та транспортування: Сечовину (карбамід) необхідно зберігати в закритих складських приміщеннях, які захищають продукт від впливу атмосферних опадів. При зберіганні продукту насипом не допускається змішування сечовини (карбаміду) з іншими видами добрив. Допускається зберігати контейнери з сечовиной (карбамідом) і транспортні пакети, що скріплені синтетичною плівкою, на відкритих майданчиках. Сечовину (карбамід) відвантажують з вживанням заходів, що виключають потрапляння продукту в навколишнє середовище і розсип продукту. Сечовину (карбамід) транспортують як упакованою (у мішках, контейнерах, транспортних пакетах), так і насипом усіма видами транспорту відповідно до правил перевезення вантажів, що діють на кожному виді транспорту.Гарантійний строк зберігання: 6 місяців з дня виготовлення.

Гігроскопічний вантаж, боїться зволоження, тим більше - підмочки. Кондиційна вологість 1 %. Має адсорбований (залишковий від процесу виробництва) вільний аміак, при контакті з вологою виділення аміаку може посилитися. При зволоженні стає коррозионноактивным. Вантаж, що порошить, гранично допустима концентрація аерозоля карбаміду в повітрі робочої зони 10 мг/м3 згідно ГОСТ 12.1.007. По дії на організм відноситься до 4 класу по ГОСТ 19433. Тара: мішки (папір, тканина, синтетика), см УДОБРЕНІЮ МІНЕРАЛЬНІ (тверді). УПО- 1,4-1,7 м3/т. За узгодженням з вантажовласником пред'являється до морського перевезення також навалом. Кут природного укосу може складати 28-45 °C. Включена в список вантажів, перерахованих в Додатку

8

З Кодексу ВС ІМО, 1994 р. Розчин може бути пред'явлений до перевезення наливанням.

Мастило — виробнича сфера-промисловість, матеріально-технічне забезпечення; ареал ростуситуация на ринку нині складається для виробників індустріальних мастил не к ращим чином. В першу чергу у зв'язку із загальним станом в реальному секторі економіці. У головних споживачів промисловихмастил - металургів, вугільників , машинобудівників - спад намітився ще в 2012 році, і досі тенденцію скороченн

яобсягів випуску як продукції для внутрішнього ринку, так і для експорту перел амати не вдається. Це привело до зниження рівня споживання індустріальних м астил в 2013 році.За прогнозами аналітиків, стагнація і навіть невелике зниженн

япромпроизводства - тенденція і 2014 року, і як мінімум початку 2015-го. Мастило — застосовується у сфері промисловості. Це матеріал, який підводять (наносять) до поверхні тертя для зменшення сили тертя і (чи) зносу. Тара: ящики (картон, реже дерево) или бочки, барабаны (металл). Нейтральный груз, вентиляции не требует. Если жидкости, см. ЖИДКИЕ ГРУЗЫ в таре. УПО - 1,8-

2,1 м3/т.

Віскоза — додають до синтетичних волокон для поліпшення санітарногігієнічних властивостей виробів, до бавовни (до 10 %) — для зниження обривності ниток при прядінні. У чистому вигляді його використовують у виробництві штапельних тканин, медичної вати (в останньому випадку волокно піддають більш ретельній обробці та обов'язковому відбілюванню). З суміші бавовни з 33-50 % високомодульного волокна виробляють тканини і трикотаж, що зберігають властивості бавовняних, але перевершують їх у фарбуванні, із суміші тонковолокнистої бавовни з полінозним волокном — білизняні і сорочкові тканини, трикотаж. В'язка рідина, розчин продукту взаємодії лужної целюлози з сірководнем. Застосовується, головним чином, для отримання віскозного волокна, плівки (целофан), штучної шкіри (кирза) і ін. Тара: бочки, барабани (метал). УПО- 1,7-2,0 м.куб/т.

Двутавр — виробнича сфера-матеріально-технічне забезпечення, заготівля, будівництво; ареал росту-Загальне зростання виробництва відбувався за рахунок збільшення обсягів виробництва загальнобудівельних металоконструкцій. За оцінками УЦСБ(Український Центр Стального Будівництва), внутрішнє споживання сталевих конструкцій з минулого року залишилося незмінним - на рівні 42 тис. Т. Експорт металоконструкцій в 1-му кварталі скоротився на 19%, до 1,7 тис. Т. Весь обсяг експорту склали загальнобудівельні конструкції. Ключовим напрямком експорту залишаються країни Європейського Союзу - понад 60% від загального обсягу. Імпорт металоконструкцій в 1-му кварталі скоротився на 52%, до 0,3 тис. Т до аналогічного періоду 2018 року. У структурі імпорту також переважали загальнобудівельні конструкції - 95% від загального обсягу, решта об'єму

припадав на резервуари. 73% імпорту надійшло з країн Європ. Двутавр — двотаврова дерев'яна балка застосовується в каркасному житловому будівництві.

Застосування дерев'яних двотаврових балок в перекриттях в каркасному

9

житловому будівництві дозволяє: скоротити витрати на влаштування фундаментів; прискорити терміни будівництва; значно знизити загальну вагу будівлі. У порівнянні з використанням простих балок в будівництві, використання двотаврових балок дозволяє уникнути таких проблем, як усадка, усушка, зрушення, тріщини, скрип готового будови та інше.

Загальні параметри: Повна висота H :100(мм); Повна ширина B :55(мм); Товщина стінки S : 4.5 (мм)

Середня товщина полиці t :7.2(мм); Маса в 1 погонному метрі m :9.456(кг); Метрів в 1 тонні:105.7(м); Регламентується: ГОСТ 8239-89.

Розрахунок об'ємно-масових характеристик вантажів показаний на прикладі макаронних виробів у ящиках, розрахунки по всім вантажам

приведено у табл. 1: Таблиця1

Показники

 

Найменування вантажів

 

 

 

 

 

 

 

 

Макарони

Сечовина

Віскоза

Мастило

Двутавр№10

 

 

 

 

 

 

1. Шифр вантажу

Н

О

В

І

К

 

 

 

 

 

 

2. Вид тари

ящик

мішок

кіпи

бочка

зв'язка

 

 

 

 

 

 

3. gм, кг

35

50

100

200

94,6

 

 

 

 

 

 

4. lм×bм×hм, см

70×54×60

100×63×15

64×62×105

Ø65×80

1000×5,5×10

 

 

 

 

 

 

5. Vм, м^3

0,2264

0,0945

0,41664

0,52

0,055

 

 

 

 

 

 

6.Uм, м^3/т

6,468

1,89

4,166

2,6

0,58

 

 

 

 

 

 

7.Ктр

1,48

1,3

1,35

1,3

1,7

 

 

 

 

 

 

8.Кф

1,0

0.88

0,98

0,785

0,07

 

 

 

 

 

 

9.К’тр

1,48

1,144

1,323

1,020

0,071

 

 

 

 

 

 

10. U, /т

3,99

2,45

3,35

2,65

0,04

 

 

 

 

 

 

1. Шифр груза (буква прізвища) – Н.

2.Вид тари – ящики.

3.gм – маса місця бруто, кг. gм= 35 кг

4.lм×bм×hм – Габаритні розміри місця (lм – длина, bм – ширина, hм висота места), см.

lм×bм×hм=70×54×60

5.Vм – габаритний об’єм місця, м^3

Vм = lм∙bм∙hм

(1.1)

где: lм – довжина, м; bм – ширина, м;

10

hм - висота місця, м.

 

Vм = 0,7∙0,54∙0,6=0,2264 (м^3)

 

6. Uм – питомий об'єм місця, м^3/т

 

Uм=Vм/ gм

(1.2)

где: Vм – габаритний об’єм місця, м^3;

 

gM – маса місця бруто, кг.

 

Uм=0,2264/0,035=6,468 (м^3/т)

 

7. К ТР – коефіцієнт трюмного укладання

 

(b+h)м=(0,54+0,6)=1,14м→ =1,48

 

8. Кф – коефіцієнт форми

 

Кф=1,0

 

9. К’тр – коефіцієнт трюмної укладання з урахуванням Кф

 

К’тр= КТР∙Кф

(1.3)

де: КТР – коефіцієнт трюмної укладання;

 

Кф – коефіцієнт форми.

 

К’тр=1,48∙ 1,0= 1,48

 

10. U – ПНО, м^3/т

 

U= Uм∙К’тр

(1.4)

где: Uм питомий об'єм місця, м^3/т

 

К’тр– коефіцієнт трюмної укладання з урахуванням Кф

U= (м^3/т)

U=6,468*1,48=3,99 (м^3/т)

Розрахунки для вантажів у зв’язці:

Кф=(В*Н)/(b*h*N)=./.)=.(0,217*0,301)/(0,055*0,1*18)=0,07 bм+hм=0,155м => Ктр=.1,01 K’тр=Ктр*Кф=1,01*0,07=0,071 Uм=(l*b*h)/94,6=(0,055*0,1*10)/9,46=0,58 м^3/т U=Uм*К’тр=0,58*0,07=0,04м^3/т

По кожному вантажу наводиться в масштабі зовнішній вигляд обраної вантажний одиниці з нанесенням на неї розмірів і необхідного маркування (рисунок 1-5).