Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
7.71 Кб
Скачать

Інформатика — Висновки    Автори

|

Контакти

|

Підсистема допомоги

|

Методичні вказівки

|

Анотація

|

Назад

   ІнформатикаФункції : ВисновкиЗміст курсу

Вступ

Теорія

Визначення й виклик функцій

Передача параметрів

Функції, що не повертають значення

Функції із змінним числом параметрів

Рекурсивні функції

Перевантаження функцій

Передача параметрів за замовчуванням

Масиви як параметри функцій

Шаблони функцій

Практика

Практичне заняття

Лабораторна робота

Поточна перевірка знань

Функції

Висновки

Версія для друку

  Висновки      Елементарною одиницею програми мовою C++ є функція. Функція призначена для рішення визначеної задачі різного ступеня складності. Функції, що призначені для рішення складних задач, можуть у свою чергу містити звертання до довільному числа функцій, призначених для рішення менш складних задач. Таким чином, рішення задачі мовою C++ припускає її функціональну декомпозицію, коли функції більш високого рівня забезпечують даними і сприймають результат функцій більш низького рівня.

     Використовуючи функції, варто розрізняти три поняття - визначення функції (опис дій, що виконуються функцією - вихідний код), оголошення функції (завдання форми звертання до функції - прототип) і виклик функції.

     Синтаксис С++ передбачає, щоб функція була або визначена, або оголошена до її виклику. Оголошення функції (завдання прототипу функції) містить ім'я функції, тип результату, що повертається, список формальних параметрів із указівкою їхнього чи типу вказівка тільки типів формальних параметрів.

     У мові C++ визначено декілька способів передачі параметрів функції й одержання результатів обчислення функції. Існує чотири базових способи передачі параметрів функції: виклик функції з передачею значень; виклик функції з передачею адрес перемінних; виклик функції з використанням механізму посилань при передачі параметрів; за допомогою глобальних параметрів. Але не кожний з цих способів забезпечує повернення змінених параметрів в основну функцію (програму).

     Функція може бути параметром іншої функції. Мова С++ дозволяє перевантаження функцій - виклик функцій з однаковим імям, але з різними типами фактичних параметрів. Для цього вказується окремий прототип та опис кожного списку параметрів.

 © 2008 ХНУРЭ, Інформатики, Сінельнікова Т.Ф., informatika@kture.Kharkov.uaРозроблено за допомогою LERSUS

Соседние файлы в папке content