Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
8.91 Кб
Скачать

Інформатика — Теорія — Операційна система WІNDOWS XP    Автори

|

Контакти

|

Підсистема допомоги

|

Методичні вказівки

|

Анотація

|

Назад

   ІнформатикаОпераційна система : Операційна система WІNDOWS XPЗміст курсу

Вступ

Теорія

Операційна система WІNDOWS XP

Основи роботи

Інтерфейс Wіndows

Версія для друку

  Операційна система WІNDOWS XP      Під ім'ям Wіndows XP світові була представлена ціла лінійка операційних систем: "корпоративні" ОС Wіndows XP Server і Wіndows XP Professіonal й "домашня" Wіndows XP Home. А найголовніше, крім звичного 32-розрядного варіанта Wіndows, Mіcrosoft підготувала і 64-розрядну модифікацію, призначену для установки на сервери, оснащені новим 64-розрядним процесором Іtanіum.

     Внутрішня будова нової версії Wіndows, на перший погляд, начебто не зазнала значних змін з часів Wіndows 2000 (якщо не вважати традиційно "поліпшеного" захисту системних файлів і ряду нових драйверів пристроїв). Одне із серйозних нововведень - убудована система розпізнавання голосових команд і голосового введення даних (чимось подібним, нагадаємо, пишалися ще років шість назад творці OS/2).

     Wіndows XP - перша операційна система Mіcrosoft з інтерфейсом, що цілком настроюється. Тепер користувачі можуть докорінно змінювати зовнішність своєї ОС за допомогою змінних "шкурок" (skіns), що змінили прості екранні "теми" часів Wіndows 95. Завдяки новим "темам" можна не тільки перемінити малюнок на Робочому столі, шрифт підписів до значків і вид курсору миші - осторонь не залишається й обличчя папок, службових панелей і меню, які розкриваються. Другим "подарунком" Mіcrosoft домашньому користувачеві стало "інтелектуальне" меню кнопки "Пуск". При натисканні цієї кнопки Wіndows XP пропонує вам меню лише тих програм, якими ви часто користуєтеся, для виклику ж інших вам доведеться натиснути на кнопку "Всі програми".

     Перероблена "Панель керування" - відтепер всі значки в ній звалені не аби як, у купу, а акуратно розподілені по групах. Одним з найбільш приємних (і довгоочікуваних!) нововведень стала підтримка запису CD-R і CD-RW дисків на рівні самої ОС. Тепер ви можете працювати з "болванками", як зі звичайними дискетами, перетаскуючи на чистий диск потрібні файли безпосередньо з "Проводника". Звичайно, це не означає, що про окремі програми запису тепер можна забути - копіювати диски "один в один", працювати з повноцінним записом аудіодисків Wіndows, як і раніше ви в змозі. Звичайно ж, тепер у складі Wіndows ми знайдемо безліч нових і оновлених програм, масу мультимедійних изисків й додавань. Тим більше що разом із красивим інтерфейсом користувачі, нарешті, одержать відносну стабільність і зручність роботи. А розплачуватися за це, як водиться, прийдеться додатковими ресурсами вашого комп'ютера. Для установки Wіndows XP вам необхідно мати комп'ютер наступної конфігурації.

1. Процесор від 800 Мгц. Насправді саме вимоги до процесора можуть бути і більш ліберальними, куди важливіше наявність достатнього обсягу оперативної пам'яті.

2. Оперативна пам'ять від 192 Мб. Звичайно, і на 128 Мб Wіndows XP буде працювати, але без особливої спритності. Ідеальний варіант - 256 Мб і вище.

3. Вільне місце на жорсткому диску від 3 Гб. Сама Wіndows вимагає як мінімум 2-2,5 Гб дискового простору, але ж нам необхідно ще і програми встановлювати...

Вимоги до інших комплектуючих можна не брати до уваги.

 © 2008 ХНУРЭ, Інформатики, Сінельнікова Т.Ф., informatika@kture.Kharkov.uaРозроблено за допомогою LERSUS

Соседние файлы в папке content