Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
7.33 Кб
Скачать

Інформатика — Теорія — Час життя й область видимості програмних об'єктів    Автори

|

Контакти

|

Підсистема допомоги

|

Методичні вказівки

|

Анотація

|

Назад

   ІнформатикаОбласть видимості : Час життя й область видимості програмних об'єктівЗміст курсу

Вступ

Теорія

Час життя та область видимості

Оголошення функцій

Час життя й область видимості програмних об'єктів

Ініціалізація глобальних і локальних змінних

Визначення об'єктів і типів

Поточна перевірка знань

Область видимості

Версія для друку

  Час життя й область видимості програмних об'єктів      Час життя змінної (глобальної або локальної) визначається за наступними правилами.

1. Змінна, оголошена глобально (тобто поза всіма блоками), існує протягом усього часу виконання програми.

2. Локальні змінні (тобто оголошені усередині блоку) із класом пам'яті register або auto, мають час життя тільки на період виконання того блоку, у якому вони оголошені. Якщо локальна змінна оголошена із класом пам'яті static або extern, то вона має час життя на період виконання всієї програми.

     Видимість змінних і функцій у програмі визначається наступними правилами.

1. Змінна, оголошена або визначена глобально, видима від точки оголошення або визначення до кінця вихідного файлу. Можна зробити змінну видимою й в інших вихідних файлах, для чого в цих файлах треба її оголосити із класом пам'яті extern.

2. Змінна, оголошена або визначена локально, видима від точки оголошення або визначення до кінця поточного блоку. Така змінна називається локальною.

3. Змінні з осяжних блоків, включаючи змінні, оголошені на глобальному рівні, видимі у внутрішніх блоках. Цю видимість називають вкладеною. Якщо змінна, оголошена усередині блоку, має то ж ім'я, що й змінна, оголошена в осяжному блоці, то це різні змінні, і змінна з осяжного блоку у внутрішньому блоці буде невидимою.

4. Функції із класом пам'яті static видимі тільки у вихідному файлі, у якому вони визначені.      Усякі інші функції видимі у всій програмі.

     Мітки у функціях видимі протягом всієї функції.

     Імена формальних параметрів, оголошені в списку параметрів прототипу функції, видимі тільки від крапки оголошення параметра до кінця оголошення функції.

 © 2008 ХНУРЭ, Інформатики, Сінельнікова Т.Ф., informatika@kture.Kharkov.uaРозроблено за допомогою LERSUS

Соседние файлы в папке content