Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
5.34 Кб
Скачать

Інформатика — Висновки    Автори

|

Контакти

|

Підсистема допомоги

|

Методичні вказівки

|

Анотація

|

Назад

   ІнформатикаАлгебра логіки : ВисновкиЗміст курсу

Вступ

Теорія

Розділ математичної логіки

Обчислення логічних формул

Висновки

Версія для друку

  Висновки      Будь-яка скільки-небудь складна програма для ЕОМ містить умовні переходи й пов'язані з ними логічні умови, установлення істинності яких вимагає обчислення логічних виражень за правилами алгебри логіки. Тому логічні операції є практично у всіх універсальних мовах програмування. При цьому логічні значення звичайно мають відмінні від 0 й 1 позначення (наприклад, true й false), щоб не плутати їх з арифметичними.

     Алгебра логіки лежить в основі аналізу й проектування логічних схем. Логічні схеми складаються з логічних елементів, що здійснюють логічні операції. Набір операцій, здійснюваних елементами, повинен бути функціонально повним. Аналіз логічної схеми, тобто з'ясування того, які двійкові (логічні) сигнали з'являться на виходах цієї схеми після подачі певних вхідних двійкових сигналів, зводиться в остаточному підсумку до серії логічних обчислень. Проектування й оптимізація логічних схем, тобто побудова схем, що реалізують задані перетворення з як можна меншим числом елементів, проводиться з використанням еквівалентних перетворень у різних логічних базисах.

 © 2008 ХНУРЭ, Інформатики, Сінельнікова Т.Ф., informatika@kture.Kharkov.uaРозроблено за допомогою LERSUS

Соседние файлы в папке content