Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
83
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
2.25 Mб
Скачать

Науково-виробниче підприємство «Гамма» (Росія)

Програмно-апаратний комплекс "Легенда-05"

Призначення:

Автоматизований контроль побічних електромагнітних випромінювань і наведень від технічних засобів на об'єктах інформатизації і в лабораторних умовах.

Особливості:

- Можливість автоматизованого (без участі оператора) виявлення, розпізнавання (визначення приналежності до досліджуваного ТЗ) і вимір рівнів сигналів або напівавтоматизованого (за участю оператора) виявлення і вимір рівнів сигналів технічних засобів;

Центр безпеки інформації «Маском» (Росія)

Система оцінки захищеності технічних засобів по каналу ПЕМВН "СІГУРД"

Система створена на базі спектроаналізатора фірми IFR (MARCONI), стандартного IBM-сумісного персонального комп'ютера (настільного або Notebook) і комплекту антен. Комплекс може включати до свого складу спектроаналізатори аналогічного класу і інших виробників за умови доопрацювання програмного забезпечення.

Параметри антен (антенний коефіцієнт) вводиться в керуючу програму і враховується автоматично при виборі відповідної антени. Заміна антен в процесі вимірювань здійснюється оператором відповідно до повідомлень керуючої програми.

Прилад радіочастотного шуму стаціонарний «РIАС - 1С / 1»

Прилад радіочастотного шуму стаціонарний «РIАС - 1С / 1» призначений для захисту об'єктів від витоку конфіденційної інформації каналами побічних електромагнітних випромінювань і наведень шляхом генерації шумового сигналу.

До складу приладу входять генератор шуму «РIАС - 1ГС / 1» і антени дипольні телескопічні «РIАС - 1АД». Антени дипольні телескопічні «РIАС - 1АД» представляють собою четирьохколінний дипольний штир діаметром 10 мм і довжиною 1225мм.

Технічні характеристики:

Прилад забезпечує придушення випромінювань малопотужних передавачів в смузі частот від 180 Гц до 2 ГГц і вище.

ГШ-К -1000 шумогенератор

Призначення

Для захисту ПЕОМ від перехоплення оброблюваної інформації за рахунок побічних електромагнітних випромінювань і наведень.

Виконаний у вигляді плати, що вставляється у вільний слот материнської плати ПЕОМ, включається разом з ПЕОМ. Антена шумогенератора виводиться через отвір на задній панелі комп'ютера і закріплюється на каркасі.

Спеціальні комп'ютери, що дороблені для захисту від ПЕВМН

Комп'ютери «Expert» з захистом інформації виробництва компанії ЕПОС включені до «Переліку засобів ТЗІ загального призначення ДСТCЗІ СБУ» і призначені для обробки інформації з обмеженим доступом.

Забезпечується захист інформації від її несанкціонованого зйому по побічним електромагнітним випромінюванням, колами електроживлення і заземлення (в тому числі і по каналу ВЧ-нав'язування).

Типове робоче місце з захистом інформації:

-екранований системний блок з поліпшеною системою теплообміну і фільтрацією повітря;

-15 "або 17" TFT монітор, доопрацьований з використанням оригінальних схемотехнічних рішень;

-лазерний принтер;

-акустична система (при необхідності);

-мережевий фільтр УСС-4.

Прилад акустичного шуму мобільний «РIАС - 1К»

призначений для захисту об'єктів від витоку

конфіденційної

інформації

акустичними

і

віброакустичними

каналами

шляхом генерації

шумового

 

сигналу.

До складу приладу входять генератор шуму «РIАС - 2ГС», Вібровипромінювачі п'єзоелектричні «РIАС - 2ВП» і випромінювачі акустичні «РIАС - 2ВА».

Вібровипромінювачі п'єзоелектричні «РIАС - 2ВП» представляють собою металевий циліндр діаметром 38 мм і довжиною 22 мм. Випромінювачі акустичні «РIАС - 2ВА» представляє собою акустичні колонки.

Технічні характеристики:

Прилад забезпечує придушення акустичних сигналів в смузі частот від 180 Гц до 5,6 кГц. Максимальна вихідна потужність акустичного (електромеханічного) каналу приладу - не менше 10 Вт.

Прилад акустичного шуму стаціонарний «РIАС - 2С / Т»

призначений для технічного захисту мовної інформації в симетричних абонентських аналогових телефонних лініях шляхом генерації шумоподібних сигналів для активного маскування сигналу паразитного акустоелектричного перетворення з нелінійної комутацією в мовному частотному діапазоні в режимі очікування виклику.

Екранування і звукоізоляція серверних приміщень

Радіоприймач "Скорпіон"

Швидкісний пошуковий радіоприймач СКОРПІОН призначений для оперативного виявлення несанкціонованих радіопередавачів і придушення їх шляхом постановки прицільної перешкоди на частоті працює передавача.

Пошукове пристрій, що входить до складу приладу, знаходить частоту роботи закладки і включає узкополосну перешкоду на знайденої частоті. В результаті закладка блокується досить потужним вузькосмуговим шумовим радіосигналом.

АВТОМАТИЗОВАНИЙ КОМПЛЕКС РАДІОМОНІТОРИНГУ І ПОШУКУ ЗАКЛАДНИХ ПРИСТРОЇВ АКОР-2

NR-900EM

Нелінійний локатор NR 900EM призначений для пошуку електронних пристроїв, що містять напівпровідникові компоненти. Прилад застосовується для обстеження будь- яких огороджувальних будівельних конструкцій, стін, меблів, предметів інтер'єру та виявлення електронних пристроїв негласного отримання інформації (радіомікрофонів, мікрофонних підсилювачів, диктофонів і т.п.), в різних режимах роботи: у режимі передачі, у вимкненому або в « сторожовому »режимі (для пристроїв з дистанційним управлінням).

Родник-2К

Нелінійний локатор "РОДНИК-2К" призначена для: Виявлення включених і виключених прихованих підслуховуючих пристроїв, звукозаписних пристроїв, а також вибухових пристроїв з радіоелектронними детонаторами;

Точного визначення місця розташування виявлених пристроїв.