Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
15.01.2021
Размер:
30.03 Кб
Скачать

101

Лабораторна робота № 6

Клас LinkedList<T> - двозвязний список

Методичні рекомендації до виконання лабораторної роботи

1. Уважно прочитайте лекцію 7 та цю лабораторну роботу.

2. Виконайте і проаналізуйте всі наведені в лекції 7 приклади.

3. Зверніть увагу на реалізацію в C# базових абстрактних структур даних таких як стек, черга, двозв’язний список, тощо. В С# вони реалізовані у вигляді колекцій.

Усі колекції у С# реалізовані на основі масивів.

Варіанти завдань для Лабораторної роботи № 6

Номер варіанта відповідає номеру прізвища студента у списку групи

Група ЗПІ-91

варіан-ту

Зміст завдання

1

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку дисциплін цього семестру. Створити LinkedList<string> до якого додати дисципліни. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку дисципліна «Алгоритми та структури даних».

Видалити перший вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>.

Написати консольну програму, в якій створити двозв’язаний список цілих чисел. Виконати циклічний зсув елементів списку на к позицій вправо. Число к ввести з консолі.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Тварина (10 тварин). Об’ єкти ініціалізувати у коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’ єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

2

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку парних чисел. Створити LinkedList<int> до якого додати 10 довільних парних чисел. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити чи є у списку число 12. Видалити перший вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>.

Написати консольну програму, в якій створити двозв’язаний список назв дисциплін. Виконати циклічний зсув елементів списку на к позицій вліво. Число к ввести з консолі.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Робітник (10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

3

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку адрес сайтів. Створити LinkedList<string> до якого додати 10 адрес. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку адреса «lib.istu.edu.ua», і перемістити її на початок списку.

Видалити останній вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>.

Написати консольну програму, в якій створити двозв’язаний список дійсних чисел. Виконати циклічний зсув елементів списку на к позицій вправо. Число к ввести з консолі.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Співробітник (10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

4

1. LinkedList<T>

Написати консольну програму для перегляду списку прізвищ студентів своєї групи. Створити LinkedList<string> до якого додати 10 прізвищ. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку студент з вказаним прізвищем. Видалити останній вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>

У списку прізвищ із завд.1 виконати циклічний зсув прізвищ на 5 позицій вправо.

3. LinkedList<T>

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Виріб(10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

5

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку міст. Створити LinkedList<string> до якого додати 10 назв міст. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку місто Москва і видалити цей вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>

У списку міст із завд.1 виконати циклічний зсув на 5 позицій вправо.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Організація (10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

6

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку міст. Створити LinkedList<string> до якого додати 10 назв міст. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку місто Москва і видалити цей вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>.

Написати консольну програму, в якій створити двозв’язаний список цілих чисел. Виконати циклічний зсув елементів списку на к позицій вправо. Число к ввести з консолі.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Журнал (10 об’єктів). Об’ єкти можна ініціалізувати в коді, або прочитати з файлу (як у лаб. 17). Створити форму Windows (або WPF), на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку (типові операції над записами БД) .

Додати до програми можливість пошуку за одним з полів.

7

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду назв днів тижня. Створити LinkedList<int> до якого додати назви днів. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку Понеділок і видалити цей вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>

У списку днів із завд.1 виконати циклічний зсув на 5 позицій вправо.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Дерево (10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

8

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку імен своїх друзів (10 друзів). Створити LinkedList<string> до якого додати імена друзів. Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку Максим. Видалити перший вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>

У списку друзів із завд.1 виконати циклічний зсув на 6 позицій вправо.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Місто (10 об’єктів). Клас Місто повинен мати властивості Name (назва), Population (населення), Area(площа). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.

9

1. LinkedList<T>.

Написати консольну програму для перегляду списку кінофільмів. Створити LinkedList<string> до якого додати назви фільмів (10 назв). Реалізувати перегляд вузлів списку в прямому і зворотному напряму з виведенням на консоль. Перемістити перший вузол у кінець списку. Перевірити, чи є у списку Аватар. Видалити перший вузол із списку. В кінці роботи очистити список.

2. LinkedList<T>

У списку фільмів із завд.1 виконати циклічний зсув на 6 позицій вправо.

3. LinkedList<T>.

Створити двозв’язний список об’ єктів класу Товар (10 об’єктів). Об’ єкти ініціалізувати в коді. Створити форму Windows, на ній розмістити текстові поля, які відповідають полям класу, та кнопки керування списком. Реалізувати перегляд на формі об’єктів у прямому і зворотному напрямах, додавання, оновлення та видалення зі списку.