Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

індивідуальна робота

.pdf
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
484.32 Кб
Скачать

Бізнес-план відкриття магазину риболовних приналежностей

«Золота рибка»

Етапи створення ТОВ:

Назва ТОВ: магазин риболовних снастей «Золота рибка»

Рибалка завжди була найдоступнішим і захоплюючим хобі. Відсутність обов’язкових дозволів і обмежень на придбання приладдя, характерних для полювання, невисока вартість інвентарю і знарядь роблять риболовлю доступної кожній людині.

Постійний попит на рибальські товари роблять відкриття рибальського магазину перспективним видом бізнесу. Розглянемо докладно, що потрібно для відкриття такого магазину.

КВЕД : 47.64

Графік роботи : пн.-пт. 09:00-18:00

сб.-нд. 10:00-15:00

Місцезнаходження : Україна, Вінницька область, смт. Тростянець, вул. Ювілейна 24б.

Оренда приміщення

Що стосується площі, то цілком достатньо буде приміщення близько 80 кв.м.Частина цієї площі буде використовуватись як підсобне приміщення (30 кв.м.), де буде зберігатися товар, інший простір слід обладнати під магазин, для обслуговування покупців(50 кв.м.)

Документи

Для відкриття магазину риболовних приналежностей, необхідий такй перелік документів :

Зареєструватися як індивідуальний підприємець (ІП). Звичайно, ви можете розглянути варіант з відкриттям ТОВ, або ж іншої форми підприємства, яка дозволить вести бізнес, але доцільно для рибальського магазину реєструватися саме як індивідуальний підприємець. Це

спростить ведення бухгалтерської звітності, зменшить оподаткування, і дасть ще ряд переваг.

Відкрити рахунок у банку. Для ведення бізнесу ви повинні використовувати спеціальний банківський рахунок, з якого буде йти вся звітність перед податковою. Не можна використовувати особисті рахунки для фінансових операцій в рамках бізнес проекту.

Визначитися з системою оподаткування. У вас є два варіанти – загальна система оподаткування, коли ви будете платити певний відсоток від прибутку, або ж єдиний податок, коли кожен місяць сплачується фіксована сума. Ми оберемо саме єдиний податок, адже це оптимальний варіант на початкових етапах.

Отримати необхідні коди у Держкомітеті статистики

Знайти приміщення для майбутнього магазину, та заключити договір про його оренду. Якщо ж ви маєте акт на право власності приміщенням, то його буде достатньо.

Привести приміщення у відповідність з усіма нормами СЕС і пожежної безпеки.

Укласти договір на вивіз сміття з довіреної вам території.

Вибір персоналу

Рибальський магазин – це не просто місце, куди приходять купити щось для риболовлі, і швидко піти по своїх справах, це своєрідний клуб за інтересами. Покупцеві не стільки потрібні нові гачки, наживка, котушки, скільки порада продавця, його розповідь про те, на що і як краще ловити, байки про своїх уловах саме на цю блешню, і про те, як він минулого тижня витягнув коропа вагою 15 кілограмів. Тому, продавці повинні бути з досвідом, зі знанням справи, вони повинні бути фанатами риболовлі, або, як мінімум, розбиратися в основах рибної ловлі.

Також потрібно знайти хорошого бухгалтера та керуючого магазином.

Асортимент рибальського магазину

Асортимент – це важлива складова будь-якого рибальського магазину. Ви повинні запропонувати своїм покупцям абсолютно весь спектр необхідних товарів. Якщо людина йде до Вас в магазин, то він повинен знати, що зможе купити все, що потрібно для хорошої і вдалої риболовлі. Серед всіх товарів можна виділити три групи:

Основні. До них можна віднести рибальські снасті, вудочки, спінінги, котушки. Продажу товарів з даної групи становлять 60% від загального прибутку магазину.

До другої групи ми відносимо витратні матеріали: блешня, волосінь, гачки, наживку, поплавці, прикормку, і так далі. На їх частку припадає 30% загального прибутку.

І третю групу товарів складають супутні товари: човни, захисні костюми, ємності, в яких зберігається спорядження, намети, спальні мішки, книги, диски та журнали для рибалок. Продажу даних товарів приносять 10% від прибутку магазину.

Реклама

Що стосується залучення клієнтів без реклами в цьому випадку не обійтися. Залучати клієтів буде яскрава вивіска і вдале місце розташування магазину. Також на базі магазину можна створити клуб любителів риболовлі, організовувати спільні виїзди до водойм, безкоштовно постачати членам клубу рибальські журнали, відео, давати свіжу інформацію про рибних місцях, і надавати знижки на покупки в вашому магазині. Способів реклами рибальського магазину безліч, і Вам потрібно лише вибрати оптимальний.

Витрати і доходи для відкриття магазину

Отже, в обов'язковому порядку нам потрібні кошти на:

Оренда приміщення – від 1000 до 2000 доларів в місяць. Якщо у вас у власності є відповідна нерухомість, то це істотно спрощує ситуацію.

Оплата роботи персоналу – від 2000 доларів. Як ми писали раніше, на початкових етапах ви можете самостійно працювати і продавцем, і керуючим магазину. А бухгалтера брати не на ставку, а платити лише за виконану роботу наприкінці місяця. В такому випадку, витрати на заробітну плату, не перевищать 200 доларів.

Закупівля початкової партії товару – від 10.000 до 15.000 доларів.

Торгове обладнання та ремонт приміщення – 3-6 тисяч доларів

Оформлення документів і одержання всіх дозволів – близько 200 доларів

Щомісячні комунальні платежі – 200-300 доларів

Витрати на рекламу – 1500 доларів.

Загальні інвестиції будуть коливатися в районі 20-25 тисяч доларів. При хорошому розкладі, рибальський магазин окупиться менше ніж за рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]