Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Тема 19

.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
14.85 Кб
Скачать

Задача 1.

ВАТ аптека «Здоров'я» запросило для оформлення свого торгового залу художника-дизайнера Савченка. Перед художником було поставлено завдання – оформити вітрини аптеки та її торгового залу для покращення його естетичного вигляду. Оформлення мало здійснюватися з матеріалів та за ескізами Савченка. Строк виконання замовлення становив один місяць. Керівник ВАТ звернувся до юрисконсульта з проханням підготувати відповідний проект договору.

  1. Дайте правову кваліфікацію відносин між художником-дизайнером Савченком і ВАТ аптека «Здоров’я».

  2. Складіть проект договору.

Задача 2.

ТОВ «Альфа» (замовник) та ТОВ «Алекс Групп» (підрядник) уклали договір підряду на виконання робіт з поточного ремонту виробничих помешкань. ВАТ «Алекс Групп» виконало роботи, про що був належним чином складений та підписаний сторонами акт. Однак замовник своїх обов’язків з оплати підрядних робіт не виконав.

Протягом якого часу ВАТ «Алекс Групп» може звернутися до суду з позовом про стягненні суми заборгованості із замовника?

Задача 3.

ТОВ "Кокос" (замовник) уклало договір підряду із ЗАТ "Стройінвест" (підрядник) на виготовлення турбокомпресора. У встановлений договором термін оплата замовником не була здійснена.

Чи має підрядник право притримувати виготовлений їм турбокомпресор до сплати замовником заборгованості за договором підряду?

Задача 4.

Між ТОВ «Спецремонт» і ЗАТ «Колосок» був укладений договір підряду на ремонт приміщень. Після того як ТОВ «Спецремонт» виконало частину робіт, ЗАТ «Колосок» відмовилося від виконання договору й оплатило підряднику фактично виконані роботи. ТОВ «Спецремонт» звернулося з позовом до суду з вимогою оплатити всю роботу, тому що їм були понесені збитки в результаті неправомірної відмови замовника від договору підряду.

  1. Чи мало право ЗАТ «Колосок» відмовитися від договору підряду?

  2. Яке рішення повинен винести суд?

Соседние файлы в предмете Хозяйственное право