Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ChMI_otchet (1).docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
02.02.2015
Размер:
1.1 Mб
Скачать

5 Хід виконання роботи

Запускаємо середовище Visual Paradigm, обираємо вкладку UML Modeling, як показано у рисунку 3.1:

Рисунок 3.1 – обирання пункту UML Modeling

Після обирання вищевказаного пункту та натискання на нього зявляється наступне віконце, в ньому обираємо activity diagram, як подано на рисунку 3.2:

Рисунок 3.2 – обирання activity diagram

Далі з’являється віконце, в якому безпосередньо буде будуватися діаграма. Необхідно присвоїти їй і’мя.

Побудову діаграми діяльності необхідно починати з наступного: обрати з меню пункт «Initial Node», що означає початок побудови діаграми. Далі для побудови дії необхідно натистути на з’явившуюся точку мишою та обрати Action, присвоїти їй і’мя, як показано на рисунку 3.3.

Рисунок 3.3 – Побудова дії

Для побудови вимог до конкретної дії необхідно обрати Decision Node, та написати умови над стрілочками, як подано на рисунку 3.4:

Рисунок 3.4 – Побудова вимог до конкретної дії

Для завершення побудови діаграми діяльності необхідно обрати точку у кружочці під назвою Activity Final Node. Діаграма діяльності приймає такий вигляд, як показано на рисунку 3.5.

Рисунок 3.5 – Побудована діаграма діяльності

Моя діаграма діяльності

Питання до захисту

1.Що таке мова UML?

UML (англ. Unified Modeling Language - уніфікована мова моделювання) - мова графічного опису для об'єктного моделювання в області розробки програмного забезпечення. UML є мовою широкого профілю, це відкритий стандарт, який використовує графічні позначення для створення абстрактної моделі системи, званої UML-моделлю. UML був створений для визначення, візуалізації, проектування та документування в основному програмних систем. UML не є мовою програмування, але в засобах виконання UML-моделей як інтерпретується коду можлива кодогенерація.

2.Що таке діаграма діяльності?

Діаграма діяльності — в UML, візуальне представлення графу діяльностей. Граф діяльностей є різновидом графу станів скінченного автомату, вершинами якого є певні дії, а переходи відбуваються по завершеню дій.

3.Які основні цілі переслідує розробка діаграм діяльності?

Для визначення, візуалізації, проектування та документування в основному програмних систем.

4.Як позначаються паралельні процеси виконання дій та для чого вони використовуются?

Дія (англ. action) є фундаментальною одиницею визначення поведінки в специфікації. Дія отримує множину вхідних сигналів, та перетворює їх на множину вихідних сигналів. Одна із цих множин, або обидві водночас, можуть бути порожніми. Виконання дії відповідає виконанню окремої дії. Подібно до цього, виконання діяльності є виконанням окремої діяльності, букавально, включно із виконанням тих дій, що містяться в діяльності. Кожна дія в діяльності може виконуватись один, два, або більше разів під час одного виконання діяльності. Щонайменше, дії мають отримувати дані, перетворювати їх та тестувати, деякі дії можуть вимагати певної послідовності. Специфікація діяльності (на вищих рівнях сумісності) може дозволяти виконання декількох (логічних) потоків, та існування механізмів синхронізації для гарантування виконання дій у правильному порядку.

Висновки : Я навчився роботі з діаграмами діяльності, виконав у програмі Visual Paradigm цю діаграму на тему «Розробка програми».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]