Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Максимов удп Кіт

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.07.2020
Размер:
22.48 Кб
Скачать

Кіт Эллисон

Стівен Сакур, ведучий BBC: Демократи зараз представляютт більшість в Конгресі США, і вони мають голоси, аби життя для адміністрації Буша було дуже незручним. Але чи хочуть демократи всі ці протистояння з Білим домом? Сьогодні мій гість - один із тих кого найбільш уважно перевіряють, нова людина у Конгресі - перший мусульманський член. Чи хоче він, щоб демократи мали знову свій політичний вплив? Стівен Сакур: Конгресмен Кіт Еллісон, ласкаво просимо на HARDTalk!

Кіт Еллісон: Мені Приємно бути тут, Стівен, дякую, що запросили мене! З(Ст) .: З задоволенням. Зараз про вас говорять по всій Америці, оскільки ви стали першим мусульманином, який був обраний до Конгресу. Але чи має ваша віра вплив на політику?

А.(Кіт): Ні, це не так. Моя віра, звичайно, дуже важлива для мене, і закликає бути щедрою, люблячою людиною, але мої політичні погляди формуються потребами мого виборчого округу, і це стосується таких речех, як мир, війна в Іраку, що охоплює усіх незастрахованих 46 мільйонів людей які не мають медичного страхування, людей середнього і робітничого класу, які не мають достатку. Люди по-справжньому стурбовані тим, що зможуть зробити для звичайної американської сім'ї Америки.

В(Ст) .: Але я просто хочу поговорити про те, що ви пережили як мусульманин під час кампанії, яку проводив Конгрес, адже ви протистояли прихованій ксенофобії та страху перед ісламом, чи не так? К: Так, але дозвольте лише сказати Стівене, що є багато людей, які розуміють, що в основі американської культури полягає принцип релігійної толерантності. Ще багато людей усвідомлюють це.

С: Але здається не всі це розуміють. Вони просто судять з того, з чим ви зіткнулися. Я маю на увазі, я просто хочу процитувати одне інтерв'ю, яке ви мали на CNN 14 листопада, після того, як ви виграли вибори. Інтерв'юер звернувся до вас із такою фразою - він сказав: "Пане, доведіть мені, що ви не в колаборації з нашими ворогами". К.: Так, це було смішно. Я пам’ятаю те інтерв’ю. Ну, це так абсурдно. Знаєте, це смішно. І так, я вважав це жартом. Це було так далеко від чогось реалістичного чи розумного. Але річ у тому, що є багато-багато інших людей, які реагували на таку річ дуже агресивно. Набагато більше людей сказали: "Гей, ти можеш мати будь-якою релігією чи віру в Америці - ось про що кажуть в країні". Отже, ти маєш рацію, Стівене, були ті хто проголосував проти, але важливо пам’ятати, що вони меншість. Більшість людей вважає, що релігійна толерантність є базовою серед американських цінностей.

З .: Але, дивлячись на вашу відповідь на це питання в той час, ви сказали, ви говорили про свою глибоку любов і прихильність до своєї країни, ви сказали: "Мені не потрібно нікому доводити свої патріотичні почуття".

К: Це правда ...

С: Але насправді - з огляду громадської думки Сполучених Штатів, схоже, вам доведеться доводити свої патріотичні почуття. К.: Що ж, до вашої згадки (коментар ю), ви знаєте, на їхню думку я ніколи не кажу і не роблю що-небудь добре.

С: Це було різке висловлювання... К.: Ні, тому що для переважної більшості американців релігійна толерантність є основною цінністю. Ви знаєте, коли я складав присягу в церемоніальній частині не при тій масовій присязі, де всі присягаються, у мене не було жодного релігійного тексту, але під час урочистої присяги я використовував Коран, що належить Томасу Джефферсону. Тепер Томас Джефферсон є основним і головним автором американської демократії. І тому, якщо релігійна толерантність була цінністю, яку прийняла головна людина америки , то, звичайно, це є основою нашого суспільства, і це має бути цінністю, якою кожен з нас дорожить і шанує. І для більшості американців, Стівен, це справді так і є.

С.: Ви сказали: "Так має бути", ви сказали "є". Але що говорить про це Конгрес США, республіканський конгресмен, Вірджіл Гуд з Вірджинії про ваше рішення використовувати Коран при присязі. Якщо американці не прокинуться і не приймуть позицію Вірджіла Гуда щодо імміграції, на посаду буде обрано набагато більше мусульман, які вимагатимуть використання Корану.

К.: Так. І ми могли б зосередитись на цьому.

С .: Це обрані посадові особи. І він почувався досить вільним. І він вважав, що це обгрунтована і популярна позиція, яку він може публічно поширювати в державі.

К.: Так. Це сталося, але, ви знаєте, він лише один із 435. Я хотів би показати вам листи від людей, які є членами Конгресу, які написали мені слова підтримки. Я можу продовжувати і продовжувати ... [нечути], Еланор Холмс Нортон, та багато інших, які не писали мені , а просто підбадьорювали, коли я був у білому Будинку. Ви знаєте, що - в житті, Стівене, у нас є вибір, ми можемо обирати, чи зосередитись на тих людях, хто не за нас, хто проти нас, або ми можемо зосередитись на добрі. Я вибираю добро, Стівен. Я один з тих, хто вважає, що люди кращі за погані речі, які вони коли-небудь робили. Я навіть нічого не тримаю проти Вірджіла Гуда. Власне кажучи, я думаю, що найбільше йому потрібна краща освіта та краще розуміння того, що таке іслам.

С.: Як я бачу, ви маєте "м'який підхід" до людей, котрі так казали про вашу релігію. Але від деяких інших поглядів не відходить. Наприклад, можливо, ви бачили опитування новин лише минулого року - показали, що 46% американців негативно сприймають іслам, 58% сказали, що іслам мав більше жорстоких екстремістів, ніж інші релігії. Чому ви вважаєте, що іслам сьогодні сприймають в Америці?

К.: Тому що ЗМІ таким чином показують іслам. Я маю на увазі, люди в основному дізнаються про новини через засоби масової інформації. І я не звинувачую засоби масової інформації, але факт полягає в тому, що через екран телевізора щовечора нав'язуються певні погляди . Що нам потрібно зробити, це допомогти людям зрозуміти, що іслам походить від іудейсько-християнсько-ісламської традиції. Це релігія Авраама, і в ісламі ми також вважаємо Ісуса, Мойсея та пророків Тори як важливих посланців Бога. Тож це важливо зрозуміти. І також важливо розуміти, що люди, мусульмани, про яких ви найбільше чуєте, не є переважною кількістю мусульман у Сполучених Штатах або, я б сказав, у всьому світі.

С.: Ви згадали на самому початку інтерв'ю про своє бажання впливати на політику щодо Іраку. Скажіть, що на вашу думку, зараз має зробити уряд США в Іраку?

А.: Я думаю, що нам слід просто побудувати друзів і ізолювати ворогів. І з того, що це робиться, - займаючись дипломатичним шляхом