Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

опит. персонал ливар

..doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
34.3 Кб
Скачать

Варіант 1.

  1. Поділ персоналу підприємства за характером виконуваних функцій.

  2. Охарактеризуйте виробіток як один з показників продуктивності праці.

  3. Задача. Визначити процент зростання продуктивності праці за плановий період і чисельність працюючих у ньому. На плановий період визначено обсяг виробничої програми 5720 тис. грн.. Виробіток на одного працюючого у базовому періоді становить 8,4 тис. грн.. За рахунок кращої організації виробництва чисельність промислово-виробничого персоналу передбачено зменшити на 52 чол.

Варіант 2.

  1. Класифікація персоналу підприємства за професіями та спеціальностями.

  2. Що таке трудомісткість?

  3. Задача. . На підприємстві встановлено 80 одиниць різного устаткування, з них 12 од. устаткування мають категорію ремонтної складності, що дорівнює 18 ум. од., З одиниці - 16 ум. од.; 34 одиниці - 4,5 ум. од.; 16 одиниць - 4 ум. од.; 11 одиниць - 3 ум. од.; 4 одиниці - 1 ум. од. Норма обслуговування одного слюсаря-ремонтника - 75 ум. од. Ре­жим роботи - двозмінний. Розрахувати явочну й облікову кількість ремонтників за умови, що планові неявки на роботу складають 9,5 %.

Варіант 3.

  1. Назвіть соціально-економічні, матеріально-технічні й організаційно-економічні фактори зростання продуктивності праці.

  2. . Охарактеризуйте порядок планування кількості персоналу підприємства.

  3. Задача. В базовому періоді на підприємстві було зайнято 3150 робітників. В плановому періоді намічено збільшити їх чисельність до 3220 чоловік. Обсяг виробництва продукції в базовому періоді становить 28200 млн. грн., а наступний рік заплановано збільшити обсяг випуску продукції на 650 млн. грн.. Визначити долю приросту обсягу продукції за рахунок підвищення продуктивності праці.

Варіант 4.

  1. Визначення планової чисельності персоналу.

  2. Яке значення для результатів економічної діяльності має вивчення факторів зростання продуктивності праці?

  3. Задача. Середньооблікова чисельність промислово-виробничого персоналу на підприємстві у звітному році склала 250 чоловік, випуск товарної продукції – 2560 тис. грн. У розрахунковому році обсяг товарної продукції має становити 2790 тис. грн., а продуктивність праці підвищиться на 6%. Визначити:

1) рівень продуктивності праці у звітному і розрахунковому роках;

2) чисельність виробничо-промислового персоналу, очікувану в розрахунковому році.

Варіант 5.

  1. Методи вимірювання продуктивності праці.

  2. Кількісні характеристики трудових факторів.

  3. Задача. Розрахувати продуктивність праці і підвищення її рівня після проведення організаційно-технічних заходів на підприємстві, якщо:

  • річний обсяг вироблення продукції за звітними даними – 20650т;

  • вартість продукції – 27300 тис.грн.;

  • чисельність персоналу – 380 осіб;

  • після проведення організаційних заходів обсяг продукції в натуральному вимірі збільшиться на 6,5%,середня оптова ціна зросте на 8,15;

  • скорочення чисельності персоналу становитиме 12 осіб.

Варіант 6.

  1. Що таке резерви зростання продуктивності праці? Які з них Ви можете назвати?

  2. Якісні характеристики трудових факторів.

  3. Задача. Вартість виробничої програми підприємства становила 2840 тис. грн./рік. Продуктивність праці на початок планового періоду дорівнювала 8,2 тис. грн../ людино-рік.. За п’ять років чисельність промислово-виробничого персоналу зросте на 30%, а середньорічний приріст продуктивності праці – на 4%. Визначити обсяг випуску продукції на кінець періоду.