Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

WEB - дизайн / Лабораторные работы / Лабораторная работа №1 / Лабораторна робота №1 Оформление

.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
4.1 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 1

Створення та адміністрування веб-сайту на безкоштовному сервері

Мета роботи: навчитися використовувати автоматизовані засоби створення веб-сайту, вибирати тип та оформлення веб-сторінок, адмініструвати сайт, додавати до нього форум і чат.

Висновок: На практичній роботі я навчитився використовувати автоматизовані засоби створення веб-сайту, вибирати тип та оформлення веб-сторінок, адмініструвати сайт, додавати до нього форум і чат. Я створив свій перший сайт, додавав видаляв та оновлював до нього інформацію, створив та використовував форум та сайт.

Контрольні запитання

  1. Що таке протокол?

Обмін інформацією між серверами та клієнтами здійснюється за певними правилами, які називають протоколами.

  1. Яку дію виконує протокол TCP/IP?

Поділ даних на пакети та їх збирання у пункті призначення здійснюється під керуванням протоколу TCP (Transmission Control Protocol — протокол керування передаванням), а власне передавання пакетів мережею та досягнення ними адресата забезпечує протокол IP (Internet Protocol — міжмережний протокол).

  1. Яки протокол відповідає за передачу гіпертексту?

  1. Що таке адреса ресурсу?

IP-адреса – унікальний 4-байтовий код, що присвоюється кожному ПК в мережі. Містить інформацію про клас підмережі та адресу вузла в ній.

Доменне імя – це набір слів і букв, розділених крапками.

Слова та букви мають певне значення та людині їх легше запам’ятати, ніж числа.

  1. Правильний запис URL?

URL (Uniform Resource Locator — єдиний вказівник на ресурс) або адресою ресурсу.

Типовий URL має такий вигляд:

протокол://адреса, де прото­кол визначає метод доступу до ресурсу, наприклад http, ftp; адреса описує місце розташування ресурсу і включає назву сервера, шлях до документа і його ім'я.

Часто зустрічаються URL, що містять лише протокол та назву сер­вера. У цьому випадку завантажується головна сторінка сервера.

http://www.syhiv.com/pub/files/school.html — адреса файлу school, html, розміщеного в каталозі pub/files на сервері www.syhiv.com. Доступ до сервера здійснюється за протоколом HTTP;

  1. Які доменні імена називаються доменами першого рівня?

  2. географічні домени в Інтернет (першого рівня):

.au .by .сa .de .fr .ru .us .su

  1. Дайте визначення сайту.

Веб-сайт- сукупність веб- сторінок, що тематично пов’язані між собою й розроблені як єдине ціле.

  1. Поясніть структуру сайту.

На будь-якому сайті першою відкривається головна сторінка. У верхній частині головної сторінки зазвичай розташована так звана шапка, яку дублюють на інших сторінках сайту.

Щоб забезпечити швидкий перехід до основних тематичних роз-ділів сайту, створюють меню сайту — список гіперпосилань на його розділи.

  1. У чому є різниця між веб-сторінкою та веб-сайтом?

Сукупність веб-сторінок, що тематично пов'язані між собою й розроблені як єдине ціле, називають веб-сайтом або просто сайтом. Сторінки веб-сайту розміщуються на одному сервері та мають од-накову адресу сайту,

  1. Що називають домашньою сторінкою?

Термін «домашня сторінка» не має чіткого визначення, так на-зивають також головну сторінку сайту, що відкривається у разі введення його доменного імені, та сторінку, яка завантажується під час кожного запуску браузера.