Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
4
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
42.5 Кб
Скачать

Обрати номер завдання згідно номеру в списк підгрупи.

  1. Дані масиви A і B однакового розміру N. Поміняти місцями їх вміст і вивести спочатку елементи перетвореного масиву A, а потім — елементи перетвореного масиву B.

  2. Даний масив A розміру N. Сформувати новий масив B того ж розміру, елементи якого визначаються таким чином: BK = 2·AK якщо AK < 5, AK/2 в протилежному випадку.

  3. Дано два масиви A і B однакового розміру N. Сформувати новий масив C того ж розміру, кожен елемент якого рівний максимальному з елементів масивів A і B з тим же індексом.

  4. Даний цілочисельний масив A розміру N. Переписати в новий цілочисельний масив B всі парні числа з початкового масиву (у тому ж порядку) і вивести розмір отриманого масиву B і його вміст.

  5. Даний цілочисельний масив A розміру N (u 15). Переписати в новий цілочисельний масив B всі елементи з непарними порядковими номерами (1, 3 .) і вивести розмір отриманого масиву B і його вміст. Умовного оператора не використовувати.

  6. Даний цілочисельний масив A розміру N (Е 15). Переписати в новий цілочисельний масив B всі елементи з порядковими номерами, кратними трьом (3, 6 .), і вивести розмір отриманого масиву B і його вміст. Умовного оператора не використовувати.

  7. Даний цілочисельний масив A розміру N. Переписати в новий цілочисельний масив B того ж розміру спочатку всі елементи початкового масиву з парними номерами, а потім — з непарними: A2, A4, A6, …, A1, A3, A5, … Условный оператор не використовувати.

  8. Даний масив A розміру N. Сформувати новий масив B того ж розміру за наступним правилом: елемент BK рівний сумі елементів масиву A з номерами від 1 до K.

  9. Даний масив A розміру N. Сформувати новий масив B того ж розміру за наступним правилом: елемент BK рівний середньому арифметичному елементів масиву A з номерами від 1 до K.

  10. Даний масив A розміру N. Сформувати новий масив B того ж розміру за наступним правилом: елемент BK рівний сумі елементів масиву A з номерами від K до N.

  11. Даний масив A розміру N. Сформувати новий масив B того ж розміру за наступним правилом: елемент BK рівний середньому арифметичному елементів масиву A з номерами від K до N.

  12. Даний масив A розміру N. Сформувати два нові масиви B і C: у масив B записати всі позитивні елементи масиву A, в масив C — всі негативні (зберігаючи початковий порядок проходження елементів). Вивести спочатку розмір і вміст масиву B, а потім — розмір і вміст масиву C.

Номер завдання обрати згідно загального списку групи.

При виконанні завдань на перетворення масиву не слід використовувати допоміжні масиви.

  1. Даний масив A розміру N і ціле число K (1 < K < N). Перетворити масив, збільшивши кожен його елемент на початкове значення елементу AK. Значення К задається з клавіатури.

  2. Даний цілочисельний масив розміру N. Збільшити всі парні числа, що містяться в масиві, на початкове значення першого парного числа. Якщо парні числа в масиві відсутні, то залишити масив без змін.

  3. Даний цілочисельний масив розміру N. Збільшити всі непарні числа, що містяться в масиві, на початкове значення останнього непарного числа. Якщо непарні числа в масиві відсутні, то залишити масив без змін.

  4. Даний масив розміру N. Поміняти місцями його мінімальний і максимальний елементи.

  5. Даний масив розміру N (N — парне число). Поміняти місцями його перший елемент з другим, третій, — з четвертим і так далі.

  6. Даний масив розміру N (N — парне число). Поміняти місцями першу і другу половини масиву.

  7. Даний масив розміру N. Поміняти порядок його елементів на зворотний.

  8. Даний масив A розміру N і цілі числа K і L (1 < K < L < N). Переставити в зворотному порядку елементи масиву, розташовані між елементами AK і AL, включаючи ці елементи.

  9. Даний масив A розміру N і цілі числа K і L (1 < K < L < N). Переставити в зворотному порядку елементи масиву, розташовані між елементами AK і AL, не включаючи ці елементи.

  10. Даний масив розміру N. Обнулити елементи масиву, розташовані між його мінімальним і максимальним елементами (не включаючи мінімальний і максимальний елементи).

  11. Даний масив розміру N. Переставити в зворотному порядку елементи масиву, розташовані між його мінімальним і максимальним елементами, включаючи мінімальний і максимальний елементи.

  12. Даний масив розміру N. Обнулити всі його локальні максимуми (тобто числа, більші від своїх сусідів).

  13. Даний масив розміру N. Звести в квадрат всі його локальні мінімуми (тобто числа, менші від своїх сусідів).

  14. Даний масив розміру N. Замінити кожен елемент масиву на середнє арифметичне цього елементу і його сусідів (середнє арифметичне ТРЬОХ елементів).

  15. Даний масив розміру N. Здійснити зрушення елементів масиву управо на одну позицію (при цьому A1 перейде в A2, A2 — в A3 ., AN-1 — в AN, а початкове значення останнього елементу буде втрачено). Перший елемент отриманого масиву покласти рівним 0.

  16. Даний масив розміру N. Здійснити зрушення елементів масиву вліво на одну позицію (при цьому AN перейде в AN-1, AN-1 — в AN-2 ., A2 — в A1, а початкове значення першого елементу буде втрачено). Останній елемент отриманого масиву покласти рівним 0.

  17. Даний масив розміру N і ціле число K (1 < K < N). Здійснити зрушення елементів масиву управо на K позицій (при цьому A1 перейде в AK+1, A2 — в AK+2 ., AN-K — в AN, а початкове значення K останніх елементів буде втрачено). Перші K елементів отриманого масиву покласти рівними 0.

  18. Даний масив розміру N і ціле число K (1 < K < N). Здійснити зрушення елементів масиву вліво на K позицій (при цьому AN перейде в AN-K, AN-1 — в AN-K-1, AK+1 — в A1, а початкове значення K перших елементів буде втрачено). Останні K елементів отриманого масиву покласти рівними 0.

  19. Даний масив розміру N. Здійснити циклічне зрушення елементів масиву управо на одну позицію (при цьому A1 перейде в A2, A2 — в A3 ., AN — в A1).

  20. Даний масив розміру N. Здійснити циклічне зрушення елементів масиву вліво на одну позицію (при цьому AN перейде в AN-1, AN-1 — в AN-2 ., A1 — в AN).

  21. Даний масив A розміру N і ціле число K (1 < K < N). Здійснити циклічне зрушення елементів масиву управо на K позицій (при цьому A1 перейде в AK+1, A2 — в AK+2, AN — в AK). Допускається використовувати допоміжний масив з 4 елементів.

  22. Даний масив A розміру N і ціле число K (1 < K < N). Здійснити циклічне зрушення елементів масиву вліво на K позицій (при цьому AN перейде в AN-K, AN-1 — в AN-K-1, A1 — в AN-K+1). Допускається використовувати допоміжний масив з 4 елементів.

  23. Даний масив А розміру N. Знайти в нім максимальний і мінімальний елементи і замінити на середнє арифметичне мінімального і максимального елементів ті члени масиву, які мають індекси, кратні 2.

  24. Даний масив А розміру N. Знайти середнє геометричне елементів масиву і замінити набутого значення ті елементи масиву, які більше мінімального елементу на 4, а якщо таких елементів немає, вивести відповідне повідомлення.