Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
О.О.П / ооп / 4_кол / Лекції / Метод вказівки ООТП.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
139.26 Кб
Скачать

3. Варіанти завдань

Індивідуальне завдання засвідчується підписом керівника КР. Завдання не нумерується як розділ.

Тема курсової роботи

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні правильного усіченого конуса. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні правильного усіченого конуса за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні тора. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні тора за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні тетраедра. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні тетраедра за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні октаедра. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні октаедра за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні додекаедра. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні додекаедра за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні ікосаедра. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні ікосаедра за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні призма. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні призма за допомогою даного об'єкту.

Розробити структуру об'єкту для уявлення і розрахунку об'єму і площі поверхні усіченої піраміди. Розробити програму, що розраховує об'єм і площу поверхні усіченої піраміди за допомогою даного об'єкту.

Оцінка сортування одновимірного  масиву різними способами. Дана робота припускає розгляд відомих методів сортування, їх оцінку ( к-ть порівнянь і перестановок, час виконання,  пропозиція графіки залежностей, наприклад, часу виконання від розмірності масиву).

Шифрування даних. На вхід поступає звичайний текстовий файл. Потім вводиться ключ шифру, який дозволяє зашифрувати початкову інформацію. Розшифровка - аналогічним чином.

Арифметичні дії над матрицями. Користувач може вибирати розмірність матриці самостійно, а потім вибірково проводити будь-які дії. Особливу увагу слід приділити інтерфейсу.

Програма-оболонка для маніпуляції вмістом текстового файлу. Є зважаючи на, що користувачеві пропонується можливість створити зовнішній файл з нуля, змінити що вже існує, додати інформацію в кінець або початок файлу і так далі. Непогано передбачити проглядання файлу в окремому вікні, щоб не виходити з програми кожного разу, щоб переконатися в результатах роботи.

Програма "Телефонний довідник". Треба забезпечити перегляд, занесення, модифікацію і пошук інформації по номеру і прізвищу.

Програма "Відображення статистики процесу". Використовується статистика деякого процесу як послідовність числових даних с1,с2,с3,.и т.д. Забезпечте прийом даних, а потім побудуйте стовпчикову (або круг) діаграму, відобразив значення конкретних величин. Відмітьте, що кількість даних кожного разу може змінюватися.

Напишіть програму, складову із слів КОРОНА, КВАНТ, АНАПА, НАТОВП, КОРАБЕЛЬ, КАРАВАН всілякі кросворди. Кожне слово повинне перетнутися з іншими словами не менше двох разів.

Програма "Компілятор формул". У символьному вигляді записана формула вигляду, наприклад, у=(2+6)*2, програма повинна підрахувати значення виразу і видати 16. Непогано було б передбачити обробку помилок.

Програма "Калькулятор". Простий калькулятор. 

Програма перевірки орфографії. Вхідний файл - file.in, вихідний файл - file.out Для програми перевірки правильності орфографії необхідно написати модуль, який перевірить правильність даних слів, використовуючи відомий словник правильних слів у всіх формах. Якщо слово відсутнє в словнику, воно може бути замінене правильними словами із словника, які можуть бути отримані одним з таких дій: видалення одного символу із слова; заміна одного символу в слові довільним символом; вставка одного довільного символу в слово. Словник повинен поповнюватися.

Програма, що тестує користувача по визначеному предмет. Ведення списку тестованих, проглядання рейтингу. Можливість розширення списку питань.

Програма, що моделює проведення спортивних змагань між клубними командами. Передбачається, що N команд зустрічаються між собою двічі, причому це можна відобразити у вигляді прямокутної матриці(NXN). Програма повинна запрошувати результати, заносити їх в таблицю, і, в результаті, виводити поточне положення команд по ранжиру згідно максимальній сумі набраних окулярів.

Програма "Примітивний графічний редактор". Забезпечує створення графічних примітивів - ліній, кругів, прямокутників і тому подібне.

Програма "Проглядання графічних файлів". Забезпечує проглядання файлів популярних графічних форматів. Можливість збільшення, зменшення, слайдшоу.

Програма "Відтворення аудіо файлів". Забезпечує програвання різних файлів популярних звукових форматів. Можливість управління списком файлів, проглядання часу і так далі

Програма "Відтворення відео файлів". Забезпечує відтворення різних файлів популярних відео форматів. Можливість управління списком файлів, проглядання часу і так далі

Програма "Текстовий редактор". Звичайний текстовий редактор.

Розробити інформаційно-пошукову систему, що забезпечує створення, перегляд, зміну і пошук в базі даних (тематика наочної області вибирається користувачем, пошук по одному полю).

Методи апроксимації і інтерполяції функцій, їх оцінка.

Організація бази даних " ЗБЕРІГАННЯ І ПОШУК ІНФОРМАЦІЇ В ... " у файлі як список записів.  Тематика інформації, що зберігається, вибирається Вами. 

Розробити програму "Файловий менеджер". Здійснює операції копіювання, переміщення, створення, видалення і так далі

Розробити програму "Хранитель екрану". Заставка.

Розробити програму "Аналізатор log-файлов". На основі файлів журналу будує діаграму, виводить підсумкову таблицю, наприклад, для проксі-сервера.

Розробити програму "Браузер інтернету". Служить для роботи в Інтернеті і прогляданні html-страниц. Роботі з поштою.

Розробити програму "Обміну повідомленнями (chat)". Здійснює спілкування користувачів розташованих в мережі.

Методи вирішення звичайних диференціальних рівнянь.

Методи знаходження екстремумів функцій. Дослідження функцій на мінімум і максимум. 

Методи обчислення інтегралів з оцінкою точності.

Дії над комплексними числами. Експонента і логарифм комплексного числа. Тригонометричні і гіперболічні функції комплексного аргументу.

Програма вирішення лінійних рівнянь графічним методом.

Побудова графіка функції, що задається в символьному рядку.

Вивчення методики перекладу з однієї системи числення в іншу і розробка програми для цієї операції