Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

1 Короткий опис виробу

.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
50.18 Кб
Скачать

1 Короткий опис виробу

Призначення - Насос ЦНС 630-1700 призначений для закачування в нафтоносні пласти після механічного очищення річкової та під талої неагресивної води.

Технологічна характеристика

Насос ЦНС 630-1700 - відцентровий, горизонтальний, секційний, восьмиступінчастий, однокорпусний з одностороннім розташуванням робочих коліс. Кінцеві ущільнення - торцеві Опорами ротора є підшипники ковзання з примусовою змазкою. Ротор розвантажений від осьової сили гідравлічною п'ятою. Матеріал основних деталей кришки вхідна і напірна - сталь 25, секція - сталь 20X13, направляючі апарати і робочі колеса-сталь 20X13, кільця ущільнювальні, подушка п'яти - сталь 30X13, диск розвантажувальний - сталь 20X13, вал - сталь 40ХФА.

Приводом насоса служить синхронний електродвигун, що крутить момент якого передається на вал насоса за допомогою зубчастої муфти. Напрямок обертання - за годинниковою стрілкою, якщо дивитись з боку приводу.

Технічні дані

Подача Q, м3/с (м3/ч) 0,175 (630)

Тиск на вході в насос, МПа (кгс/см2) 0,1(1)-1,57(16)

Напір Н, м 1700

Умовний прохід на вході, мм 300

Умовний прохід на виході, мм 200

Синхронна частота обертання n, (хв-1) 50 (3000)

Мощность, кВт 3640

Габаритні розміри, мм 2810x1340x1480

Опис конструкції

У конструкцію насоса входить торцеве ущільнення, яке стоїть на кінцях ротора. Торцеве ущільнення має нерухоме і обертове аксіально-рухоме кільце зі зносостійкого матеріалу, закріплене в обоймах. Попереднє контактний тиск між кільцями забезпечується силою стиснення пружини, а потім збільшується за рахунок сили тиску ущільнюваної рідини. Зазор між валом і рухомою обоймою герметизується вторинним ущільненням, - гумовим кільцем з одного боку і набиванням ХПБ-5х5 з іншого. Обертовий момент, необхідний для подолання тертя на торцевих контактних поверхнях передається від валу на обертове кільце через повідкові пристрій, який находиться в обертовій обоймі, і спідниці кільця з поперечним пазом.

Герметизація здійснюється за рахунок стиснення торцевих поверхонь нерухомого і обертового кілець. Нерухоме кільце встановлено в обоймі, яка встановлена ​​через вторинне ущільнення в корпус. Обойма підпружинена і зафіксована від проворота гвинтом. Всі торцеві ущільнення стягнуто гайкою з урахуванням теплового зазору. Корпус вузла кріпиться гвинтами до корпусу насоса і ущільнюється гумовим кільцем. Зі збільшенням контактного тиску герметичність підвищується, однак при цьому збільшуються втрати потужності на тертя, внаслідок чого підвищується знос тертьових поверхонь, їх нагрівання і температурні деформації. Таким чином, працездатність ущільнення визначається, насамперед, контактним тиском і фізичними процесами на контактуючі і обертові, відносно один одного торцевих поверхнях.