Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТЕсты / 5 курс Інф (укр) Т-24

.docx
Скачиваний:
61
Добавлен:
26.04.2020
Размер:
38.2 Кб
Скачать

- нема правильної відповіді.

?

План лікування висипного тифу.

+ режим-ліжковий, дієта № 5, антибіотики, дезинтоксикація, вітаміни

- режим, вітаміни, ферменти.

- режим, дієта, вітаміни

- режим, дієта № 5

- вітаміни, антибіотики, ферменти

?

У хворої М.60 років на 5 день хвороби діагностовано лівобічна пневмонія. Захворіла підгостро. Турбувала загальна слабкість, головний біль. Сон і апетит збережені, t – 38 – 39 С, вночі марила. На обличчі рум’янець. Язик обкладений, спостерігається посмикування при спробі висунути. На бокових поверхнях тулуба поодинокі розеоли. Тахікардія. Живіт злегка здутий. В анамнезі висипний тиф. Ваш діагноз?

- висипний тиф

+ хвороба Бріла-Цінсера

- лептоспіроз

- вірусний гепатит

- черевний тиф

?

У хворого Ф. 44 років на 5 день хвороби діагностована лівобічна пневмонія. Захворів підгостро. Турбувала загальна слабкість, розбитість, головний біль. Язик обкладений, спостерігається посмикування при спробі висунути. На бокових поверхнях тулуба поодинокі розеоли. Живіт злегка здутий, селезінка при пальпації м’яка, болюча. В анамнезі – висипний тиф. Виставлений діагноз хвороба Бріла. Який основний метод підтвердить діагноз?

- бактеріологічний

- бактеріоскопічний

+ серологічний

- рентгенологічний

- вірусологічний

?

У хворого С. 36 років на 5 день хвороби діагностована лівобічна пневмонія. Захворів підгостро. Турбували слабкість, розбитість. Язик посмикується при спробі висунути. На бокових поверхнях тулуба поодинокі розеоли. В анамнезі висипний тиф. Виставлений діагноз – хвороба Бріла. Яких ускладнень слід очікувати у хворого?

- пневмонії, тромбоз, тромбофлебіт, грип

- некроз тканин, грип, пневмонії

- пневмонії, тромбофлебіт, тромбоз, абсцес, некроз тканин

+ рідко пневмонії, тромбоз, тромбофлебіт

- пневмонії, тромбоз, менінгіт.

?

Хворий Л. 33 роки захворів 5 днів назад. Діагностована лівобічна пневмонія. Захворів підгостро. Скаржиться на слабкість, головний біль, розбитість. Язик обкладений, посмикується при спробі висунути. На тулубі поодинокі розеоли. В анамнезі висипний тиф. Діагноз – хвороба Бріла.

Який прогноз в даному випадку?

+ сприйнятливий

- летальність у 60 %

- не сприйнятливий

- хронізація процесу

- нема правильної відповіді

?

Хворий Л. 33 роки захворів 5 днів назад. Діагностована лівобічна пневмонія. Захворів підгостро. Скаржиться на слабкість, головний біль, розбитість. Язик обкладений, посмикується при спробі висунути. На тулубі поодинокі розеоли. В анамнезі висипний тиф. Діагноз – хвороба Бріла. Виявлені контактні особи. Який об’єм медичного спостереження за контактними?

- спостереження 71 годину

+ спостереження 71 день

- спостереження не потребують

- спостереження 71 хвилину

- спостереження 1 тиждень

?

У хворої М.60 років на 5 день хвороби діагностовано лівобічна пневмонія. Захворіла підгостро. Турбувала загальна слабкість, головний біль. Сон і апетит збережені, t – 38 – 39 С, вночі марила. На обличчі рум’янець. Язик обкладений, спостерігається посмикування при спробі висунути. На бокових поверхнях тулуба поодинокі розеоли. Тахікардія. Живіт злегка здутий. В анамнезі висипний тиф. Виставлений діагноз хвороба Бріла. Правила виписування з лікарні?

- після нормалізації температури

- після зникнення клінічних симптомів

+ на 12-й день нормальної температури

- за бажанням хворого

- після зникнення скарг

?

Хто з російських письменників описував висипний тиф в своїх виданнях?

- Дж. Шавел

- Б.Л.Пастернак

- І.С.Тургенєв

+ А.П.Чехов

- В.В.Вєрєсаєв

?

Хвора 65 років скаржиться на інтенсивний головний біль, безсоння, лихоманку. Збуджена, обличчя гіперемовано, ін’єкція судин склер, на шкірі розеольозно-петехіальний висип, гепатоспленомегалія. Запідозрена хвороба Бриля. Яке дослідження підтвердить діагноз?

+ серологічне дослідження

- дослідження крові методом товстої краплі

- посів крові на стерильність

- загальний аналіз крові

- бактеріологічне дослідження мазка з мигдаликів

?

Хворий А. 38 років, захворів раптово 7 днів тому. Скаржиться на сильний головний біль в ділянці лоба, біль у м’язах, нижніх кінцівках, профузну пітливість. Об’єктивно: t – 38 С, гіперемія обличчя. На шкірі тулуба, верхніх кінцівках розеольозний, еритематозний висип. Вкорочення перкуторного звуку, жорстке дихання. Збільшена печінка. Виставте діагноз.

- висипний тиф

+ Ку-лихоманка

- грип

- лептоспіроз

- пневмонія

?

Хворий К. 38 років, захворів раптово 7 днів тому. Скаржиться на сильний головний біль в ділянці лоба, біль у м’язах, нижніх кінцівках, профузну пітливість. Об’єктивно: t – 38 С, гіперемія обличчя. На шкірі тулуба, верхніх кінцівках розеольозний, еритематозний висип. Вкорочення перкуторного звуку, жорстке дихання. Збільшені печінка і селезінка. Виставлений діагноз – Ку-лихоманка. Які зміни крові характерні для даного захворювання?

- лейкоцитоз, нейтропенія, лімфоцитоз, моноцитоз, збільшена ШОЕ

- помірна лейкопенія, нейтропенія, лімфоцитоз, моноцитоз, ШОЕ в межах норми

+ помірна лейкопенія, нейтропенія, лімфоцитоз, моноцитоз, збільшена ШОЕ

- лейкоцитоз, нейтропенія, лімфоцитоз, еритроцитом.

- лейкопенія, нейтропенія, лімфоцитоз

?

Хворий Д. 48 років, захворів раптово 7 днів тому. Скаржиться на сильний головний біль в ділянці лоба, біль у м’язах, нижніх кінцівках, профузну пітливість. Об’єктивно: t – 38 С, гіперемія обличчя. На шкірі тулуба, верхніх кінцівках розеольозний, еритематозний висип. Вкорочення перкуторного звуку, жорстке дихання. Збільшені печінка і селезінка. Діагноз Ку-лихоманка. Який прогноз при даному діагнозі?

- прогноз не сприятливий

- хронізація процесу

- летальність у 50 %

+ прогноз сприятливий

- нема правильної відповіді.

?

Симптом муфти Котляренка це:

+ потовщення на судинах перехідної складки кон’юнктиви нижньої повіки

- все вірне

- висип на м’якому піднебінні, язичку і перехідних дужках

- лице гіперемовано, одутле

- п’яне обличчя і кролячі очі

?

Назвіть синоніми епідемічного висипного тифу:

- військовий

+ всі відповіді вірні

- нема правильної відповіді.

- класичний

- європейський

?

Синоніми епідемічного висипного тифу, крім:

- військовий

- класичний

+ американський

- всі вірні

- європейський

- нема правильної відповіді.

?

Хто з російських письменників описував висипний тиф в своїх виданнях, крім:

- Дж. Шавел

- Б.Л.Пастернак

- І.С.Тургенєв

+ нема правильної відповіді

- В.В.Вєрєсаєв

?

Хворий 42-х років госпіталізований зі скаргами на головний біль, висип на тілі. Під час огляду: to- 40oC, збуджений, марить, обличчя гіперимоване, язик збільшений, висувається поштовхоподібно, петехіальна висипка на тулубі, кінцівках, тахікардія, гіпотонія, гепатоспленомегалія. Немає постійного місця проживання, безробітний. Який найбільш вірогідний діагноз?

- ВІЛ-інфекція

- Грип

- Лептоспіроз

+ Висипний тиф

- Черевний тиф

?

Хвора 48 р., скаржиться на головний біль, марення. Під час огляду: t-39, збуджена, обличча гіперімійоване, позитивний симптом Говорова-Годельє, петехіальна висипка на тулубі, кінцівках, тахікардія, гіпотонія, гепатоспленомегалія. Вживає алкоголь, ін’єкційні наркотики, живе в приміщенні підвального типу. Ваш попередній діагноз?

- ВІЛ-інфекція

- Сепсис

- Лептоспіроз

- Алкогольний психоз

+ Висипний тиф

?

У пацієнтки 78 років гостро почалося захворювання, яке характеризується наявністю гарячки з мерзлякуватістю, висипкою з переважанням розеольозних і петехіальних елементів. Приймала аспірин, їла багато апельсинів. Стан хворої порушений помірно. Вошивості та джерела інфекції не виявлено, проте відомо, що 45 років тому пацієнтка перехворіла на висипний тиф. Ваш діагноз:

+ Хвороба Бріла

- Сепсис

- Черевний тиф

- Медикаментозна алергія

- Харчова алергія

?

Чоловік 42 років захворів гостро. Поступив на 6 день хвороби з tо – 39,7о С зі скаргами на сильний біль голови, шум у вухах, безсоння. Об`єктивно: збуджений, ейфоричний, балакучий. Обличчя почервоніле, очі блискучі, склери і кон’юнктиви з посиленим судинним малюнком. На внутрішніх поверхнях плечей і на бічних поверхнях грудної клітки розеольозно-петехіальний висип. У волоссі голови знайдені воші

- Черевний тиф

+ Епідемічний висипний тиф

- Лептоспироз

- Менінгококова інфекція

- Сепсис

?

Хворий 62 років, в минулому переніс висипний тиф. Захворів гостро: лихоманка 39,50, головний біль, безсоння. На 6-й день на шкірі живота і бічних поверхонь грудної клітки з'явилася скупа розеольозна висипка. Збільшена печінка і селезінка, тахікардія, глухість тонів серця, гіпотонія. Який діагноз найбільш вірогідний у хворого?

- Черевний тиф

- Бруцельоз

- Лептоспіроз

- Сепсис

+ Хвороба Бриля

?

Сторож 42 років захворів гостро. Поступив на 6 день хвороби з t – 39,7C зі скаргами на сильний біль голови, шум у вухах, безсоння. Об`єктивно: збуджений, ейфоричний, балакучий. Обличчя почервоніле, очі блискучі, склери і кон’юнктиви з посиленим судинним малюнком. На внутрішніх поверхнях плечей і на бічних поверхнях грудної клітки розеольозно-петехіальний висип. У волоссі голови знайдені воші

- Ку – гарячка

- Ендемічний висипний тиф

+ Епідемічний висипний тиф

- Гострий сепсис

- Лептоспіроз

?

У хворого 45 років без визначенного місця проживання на протязі 7 днів температура 38,5-39,5С. Балакучий, ейфорія, жалоби на сильну головну біль. Лице гіперемічне, одутле. Виражена ін’єкція склер, не може висунути язика дальше передніх нижніх зубів. На шкірі тулуба густа розеоло-петехіальна висипка. В крові: л – 14 х 109/л, п – 15\%, с – 52\%, л – 18\%, м – 15\%, ШОЕ – 30 мм/год. Вірогідний

+ Висипний тиф

- Черевний тиф

- Геморагічна Кримська гарячка

- Сепсис

- Малярія

Соседние файлы в папке ТЕсты