Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

samrob_6

.pdf
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.03.2020
Размер:
198.14 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства

Кафедра лісівництва

САМОСТІЙНА РОБОТА №6

здисципліни ,,Недеревні ресурси лісу” на тему: ,,Продукти бджільництва”

Виконав ст. 3 курсу 2 групи Молодоженя А. Ю.

Перевірив: Гуменюк В.В.

Київ–2018

Мета: вивчити продукти бджільництва та їх практичне використання і вимоги законодавчо-нормативних документів щодо розміщення пасік у лісах України.

Завдання

Згідно Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України та Порядку спеціального використання лісових ресурсів необхідно написати вимоги щодо розміщення пасік у лісах України.

Виконання завдання

Згідно Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України та Порядку спеціального використання лісових ресурсів:

1)найбільш придатними для розміщення пасік є мішані ліси з наявністю медоносів: липи, клена, верби, горобини, жимолості, крушини, глоду, чорниці, малини, вересу, калини, терну тощо;

2)Місця розміщення вуликів і пасік визначаються постійними користувачами земельних ділянок лісового фонду з урахуванням умов ведення лісового господарства та спеціального використання лісових ресурсів.

3)З метою раціонального використання медоносів лісу і лучного різнотрав'я ділянки для розміщення вуликів і пасік

виділяються переважно на узліссях, галявинах та інших не вкритих лісовою рослинністю землях.

4)На ділянках для розміщення вуликів і пасік дозволяється спорудження тимчасових (не капітальних) будівель без права вирубування дерев і чагарників, розчищення та розорювання земельних ділянок лісового фонду.

5)Розміщення пасік у місцях масового відпочинку людей забороняється.

Висновок: під час виконання самостійної роботи засвоєні практичне використання продуктів бджільництва та вимоги законодавчо-нормативних документів щодо щодо розміщення пасік у лісах України.

Соседние файлы в предмете Недревесные Ресурсы Леса