Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Вимоги до індивідуальних робіт

.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
42.5 Кб
Скачать

Вимоги до індивідуальних завдань

Виконання індивідуальних (обов’язкових і вибіркових) завдань студентами денної і вечірньої форм навчання

Поточний контроль самостійної роботи студентів у формі виконання обов’язкових та вибіркових завдань за обраною тематикою, здійснюється у терміни, визначені викладачем.

Титульний аркуш завдання повинен мати такі реквізити:

  • назва міністерства підпорядкування;

  • назва університету;

  • назва кафедри;

  • назва об’єкту контролю (наприклад, розробка прогнозів);

  • тема завдання;

  • прізвище, ініціали студента, факультет, курс, спеціальність, номер академічної групи;

  • дата виконання/подання завдання викладачеві на перевірку.

За титульним аркушем необхідно навести умову завдання, основну частину виконання завдання, додатки, список літератури (за необхідності її використання).

2.2.1. Підготовка аналітичної доповіді на основі наукових публікацій і статистичних даних

Тема аналітичної доповіді узгоджується з викладачем у відповідності з програмою навчального курсу. Необхідною умовою виконання даного завдання є опрацювання наукових публікацій вітчизняних та зарубіжних вчених, а також статистичних даних за заданою тематикою.

Основою аналітичної доповіді є кількісний метод дослідження, результати якого повинні бути представлені у вигляді таблиць, рисунків, діаграм за період 3-5 років. Обов’язкова умова завдання – наявність самостійних висновків та узагальнень.

1. Завдання аналітичного характеру виконується за обраною студентами денної форм навчання тематикою. Тема аналітичного завдання не повинна повторюватися у студентів однієї групи. Інформаційною базою для підготовки студентами навчального завдання аналітичного характеру є статистичні матеріали у вигляді таблиць, перелік яких формується в рамках певних тематичних блоків.

Виконання завдання дослідницького характеру потребує використання інформаційно-довідкових матеріалів:

  • аналітичних звітів міжнародних фінансово-економічних організацій таких, як МФВ, Світовий банк, СОТ, різноманітних організацій системи ООН тощо;

  • статей загальновідомих західних і вітчизняних науковців, які аналізують зміст, поняття та основні категорії поставленої перед студентом проблематики;

  • статистичних даних авторитетних дослідницьких центрів та міжнародних статистичних баз даних: інформаційної бази СБ, Heritage Foundation, Центру міжнародної конкурентоспроможності, Міжнародного економічного форуму та інших.

Студент повинен проаналізувати дані з інформаційно-довідкових матеріалів в динаміці не менше ніж за 3-5 років за допомогою статистичних показників, серед яких повинні бути абсолютні, відносні (темп росту, приросту, індекси), середні величини, показники варіації тощо. На підставі аналізу статистичних даних студент повинен виявити тенденції і встановити їх причини. Результати досліджень повинні бути представлені у вигляді нових таблиць, діаграм, графіків, що є обов’язковою вимогою до виконання завдання. Висновки, зроблені за результатами дослідження, повинні супроводжуватися посиланнями на таблиці, на підставі яких вони робляться.

2. Вимоги до вступу: необхідно чітко і лаконічно висвітлити такі питання: чому обрано дану тему дослідження та обґрунтувати актуальність теми. Орієнтований обсяг вступу має бути в межах 2 сторінок.

3. Вимоги до аналітичної частини: необхідно ґрунтовно проаналізувати фактичний стан досліджуваної проблеми. Зміст має бути максимально насиченим фактичною інформацією (таблиці, графіки, діаграми, схеми), що відображають відповідні результати діяльності за останні 3-5 років. Слід чітко розмежувати джерела походження використаної під час аналізу інформації: що запозичене з літератури, що одержано з документів організації, а які дані здобуті шляхом власних спостережень, розрахунків тощо. Доповідь завершується оцінкою одержаних результатів. Оптимальний обсяг – 10-15 сторінок.

4. Вимоги до висновків: чітко охарактеризувати висновки проведеного аналізу, узагальнити власні пропозиції, оцінити їх практичне значення та ефективність.

5. Вимоги до оформлення: текст виконується літературною українською мовою, на листах паперу формату А4 з однієї сторони листа. Розміри полів: верхнє і нижнє – 20мм, праве – 10мм, ліве – 25мм. Тип шрифту – Times New Roman, розмір шрифту 14, міжрядковий інтервал – 1,5.

2.2.2. Підготовка презентації з використанням нових технологій.

Тему для підготовки презентації визначає викладач, виходячи із необхідності поглибленого вивчення та обговорення тем навчального курсу. Інформаційною основою для підготовки завдання є додаткові джерела літератури до відповідної теми, а також самостійний підбір статистичного матеріалу, що подається у вигляді таблиць, діаграм, рисунків, які презентуються через програму Power Point.

Оцінювання результатів виконання презентації здійснюється за системою критеріїв:

  • повнота розкриття змісту дослідження

  • адекватність виявлених закономірностей статистичним даним

  • повнота використання статистичного та аналітичного інструментарію

  • обґрунтованість зроблених висновків та наявність власних узагальнень за результатами наукових публікацій та статистичних даних

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]