Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bakalavr (1).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
103.42 Кб
Скачать

6. Підготовка та захист випускної роботи

Завершена випускна робота підписується студентом, переплітається та подається науковому керівнику на відзив.

Науковий керівник у відзиві:

- оцінює теоретичний рівень випускної роботи, використання в ній сучасних методик;

- визначає основні результати випускної роботи;

- відображає реальність практичного впровадження пропозицій та рекомендацій студента;

- оцінює самостійність та ставлення студента при виконанні випускної роботи;

- рекомендує роботу до захисту;

- пропонує ДЕК оцінку роботи (відмінно, добре, задовільно, незадовільно).

Після отримання відзиву керівника студент подає випускну роботу завідувачу кафедри управління зовнішньоекономічною діяльністю, який після попереднього захисту направляє її на рецензування одному з раніше затверджених рецензентів.

В рецензії відзначається:

- актуальність, реальність та доцільність дослідження теми для замовника, на матеріалах якого виконувалась робота;

- відповідність матеріалів випускної роботи цілям та завданням, а також ступінь їх реалізації;

- рівень теоретичного та практичного вирішення питань;

- якість та вірогідність сформульованих в роботі висновків, пропозицій, рекомендацій, правильності виконаних розрахунків;

- ступені оригінальності отриманих результатів при проведенні аналізу та розробки рішень;

- позитивні моменти та недоліки роботи;

- загальна оцінка випускної роботи (відмінно, добре, задовільно, незадовільно).

В рецензії, підписаній рецензентом, вказується його посада і місце роботи, вчений ступінь і вчене звання (якщо такі наявні). Підпис рецензента засвідчується печаткою відділу кадрів або канцелярії за місцем його роботи.

Завершена м випускна робота з відзивом, рецензією подається завідувачу кафедри управління зовнішньоекономічною діяльністю, який підписує її та передає з усіма необхідними документами до ДЕКу для подальшого захисту.

До ДЕК не пізніше одного дня до початку захисту також подаються:

- наказ (витяг з наказу) університету про затвердження персонального складу комісії;

- розклад роботи комісії;

- списки студентів за навчальними групами, допущених до захисту магістерських робіт;

- зведена відомість, завірена директором Інституту міжнародних відносин або його заступником, про виконання студентом усіх вимог навчального плану та одержаних оцінок.

Студент до захисту випускної роботи може також готувати ілюстративний матеріал на аркушах ватману розміром А1 (594 х 841 мм) або на плівці для проекційних апаратів, або безпосередньо на комп'ютері. Кількість ілюстративних матеріалів повинна бути достатньою для викладу сутності виконаної роботи.

Перед захистом випускної роботи студент повинен підготувати текст виступу та необхідні для цього ілюстраційні матеріали. При цьому потрібно враховувати, що виступ за тривалість не повинен перевершувати 5 - 7 хвилин, а обсяги ілюстративних матеріалів визначаються конкретною темою.

Для захисту випускної роботи рекомендується така структура виступу:

- цілі та завдання випускної роботи з обґрунтуванням обраної теми та об'єкту дослідження;

- результати проведеного аналізу та з'ясованих проблем;

- запропоновані варіанти розв'язання проблем, їх оцінка;

- основні висновки по роботі.

У виступі студента на захисті випускної роботи основні положення формулюються коротко за допомогою попередньо підготовлених тез та ілюстрацій.

Захист випускної роботи приймає Державна екзаменаційна комісія, яка призначається із складу викладачів кафедр відділення. На захисті обов'язкова присутність наукового керівника. Члени комісії задають студенту питання, як правило, за темою випускної роботи, не виключаючи питань, що відносяться до теоретичної підготовки. Відповідаючи на питання студент може використовувати текст свого виступу, ілюстративний матеріал, випускну роботу, робочі записи.

Після проведення захисту випускної роботи, члени комісії у присутності студента виносять рішення про оцінку роботи за чотирьох бальною системою: відмінно, добре, задовільно, незадовільно. При розбіжності оцінок висновок голови Державної екзаменаційної комісії є вирішальним. Оцінка заноситься до екзаменаційної відомості та до залікової книжки студента.

Якщо студент не з'явився на засідання комісії для захисту випускної роботи, то в екзаменаційній відомості відзначається: "не з'явився".

Студент, який не з'явився на захист або отримав незадовільну оцінку при захисті випускної роботи, виходить на повторний захист у встановленому порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]